Lørdage før og efter baby-homie

Men ok, det her er bedre end de fleste Chardonnays

Inden homie blev født, så mine lørdage en del anderledes ud end nu. Og før hun overhovedet blev lagt i maven, var det jo på trods af klichéen som et helt andet liv. De ni måneder, hvor hun huserede i min maveregion, sov vi gerne længe – jeg vågner altid rimelig tidligt, men jeg var så tilpas tyk og ugidelig, at jeg på det tidspunkt nåede at falde i søvn igen, inden jeg fik taget mig sammen til at mase benene ud over sengekanten. Den resterende del af dagen gik som regel med et par omgange hjemmebag og besøg af nogle venner. Omkring klokken 24 var jeg ude af stand til at holde øjnene åbne, og så kunne Arne endelig få lejlighed til at spille et eller andet nørdet nørde-computerspil med så tilpas meget grafisk gengivelse af lemfældig omgang med sværd, at det normalt kun er de sejeste gutter i 6.C, der har fået overbevist deres uforstående forældre om, at de ikke bliver skøre i hovedet af at spille det.

Når jeg skriver det ned, så kan jeg godt se, at det ikke lyder vanvittigt sexet med den slags lørdage – men det var sgu nogle gode måneder vi havde! Men altså, der er vel ingen af jer, der bliver forargede, hvis jeg ganske stille hvisker, at mine lørdage inden graviditeten var fucking meget federe. Dengang tvang jeg decideret mig selv til at sove længe om lørdagen, fordi jeg uden tvivl skulle drikke mofo meget vin om aftenen – og selvom jeg er VÆSENTLIGT yngre end Arne (og det skriver jeg ingenlunde for at pisse Arne af), så var jeg ikke i nærheden af ung nok til både at kunne stå tidligt op og gå sent i seng på samme dag. Så gik resten af dagen med at have det lækkert og føle sig super-presset over at skulle nå at hoppe i diverse butikker for at finde aftenens outfit, og samtidig have tid til at få farvet øjenbryn og lagt fugtmaske. Selve lørdag aften gik som regel ud på enten at dele tre flasker vin med min skæggede halvdel og blive skide-uvenner over reglerne i BezzerWizzer eller at være afsted til en eller anden fest, hvor jeg kunne udfordre de eksisterende rammer for, hvor latterlig fire shots kan gøre én.

Så når vi til, hvordan vores lørdage udformer sig, efter at Homie er kommet til verden. Først og fremmest så er alle dage jo onsdag, når man er blevet forældre. Og jeg bliver kun opmærksom på, at det rent faktisk er weekend, fordi min Instagram drukner i smukke kvinder, der har haft tid til både at vaske hår, smøre olie på benene og endda give deres ti fingernegle hver deres farve neglelak, inden de hoppede ned i lørdagens lille kjole. Det æk’ sådan lørdag ser ud herhjemme.

I nat var en god nat, og Inge ringede kun insisterende på hos mælkemanden 3 gange. Klokken 6.30 var hun til gengæld freaking-færdig med at sove, og ikke engang anmassende brystvorter kunne få hende til at falde til ro igen. 7.30 gav vi derfor op og stop op. 7.30 lyder jo som et ganske menneskeligt tidpunkt at stå op på, og det ville det da uden tvivl også være, hvis ikke ens søvn var blevet afbrudt tre gange og den resterende tid var gået med at forsøge at falde i søvn til lyden af Homies elskede app med tørretumbler-lyde. Men bevares, de fleste lyde er federe end baby-gråd.

I dag er Arne hoppet fra provinsen mod København, hvor han skal pille ved sin computer og nyde lidt kvalitetstid med Lars – manden, der normalt sidder på den anden side af skærmen, når Arne lades som om, at han ikke er en my for gammel til at lege med drager og troldmænd på internettet. Senere skal de spise store bøffer og tage fællesbad i bearnaise. Normalt ikke en dag efter min smag – men hold nu kæft, hvor ville jeg gerne bytte, så det var mig, der skulle spille computer og spise nogenlunde varm sovs for første gang i en måned. Men det er ikke mig, jeg skal nemlig være alene hjemme med homie – og mon ikke, at dagen står på tunge tisse-bleer og lidt hygge-hysteri. Normalt ville jeg drille Arne og Lars væsentligt mere med deres LAN-party, men Lars har lige købt ekstremt meget chokolade til os og en kæmpe bamse til Homie – så jeg må hellere være sø’.

Men nu skal det jo heller ikke lyde som om, at Inge og jeg ikke har planer – for hold nu bøtte, dem har vi masser af. Al historik viser dog, at vi ikke når en skid af det, men vi har rigeligt af dem. Vi skal blandt andet ud og køre med off roader-barnevognen i den snefyldte skov – men det når vi sikkert ikke. Så skal vi have givet homie et bad, så hun kan få vasket det værste af sin mors sødmælk væk fra skærmen – men det når vi sikkert heller ikke. Og så skal jeg spise en pragtfuld middag med mine forældre – men mon ikke, at det akkurat passer med, at Inge vil have mad samtidig, så jeg kan få lov til at sidde stikke i min kylling med gaflen og forsøge at få en enkelt bid op til munden uden at spilde for meget på det barn, som jeg ammer. Men igen, hvis jeg alligevel ikke når at få hende i bad – så sker der jo heller ikke noget ved, at hun får en lille smule kylling og rødbede i sit sparsomme hår.

Derudover er dagens store plan, at jeg skal nå at glatte min utæmmelige manke og smide lidt makeup i skærmen – og så skynde mig at få taget lidt selfies, så min Instagram ikke løber helt tør for selviscenesættelse midt i al baby-hejset.

Jeg håber virkelig, at I alle sammen skal bruge lørdagen på at have det fedt med oceaner af vin og varm sovs – her bliver der indtil videre kun serveret 37 grader varm sødmælk med lidt putning og hysteri on the side. Så tænk lige lidt på mig, æk’?

 

Fik du set mine amme-venlige køb? 

Hvis du orker flere ting, som jeg har skrevet – så findes det sgu! Du kan eksempelvis læse min fødselsberetninghvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk6 ting, som jeg har googlet mine seks første dage som mor.  eller se mig have veer.

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, homie.

2 kommentarer til “Lørdage før og efter baby-homie”

 1. Jeg har termin om 17 dage og jeg syntes din nuværende lørdag lyder skøn! Måske jeg ændre min mening 😅

  Svar
 2. Well, min lørdag gik med en aftenvagt på bostedet, hvor jeg formåede at pladre et vandfad med vand ink. urin, ned over eget knæ og ditto Calvin Klein sko. Men når det nu er CK, er der vel lidt stil over det? Nå, ikke?
  Glæder mig derfor afsindigt til på torsdag, hvor min kæreste og jeg stikker på gourmet-opholdet, jeg gav ham i 30 års fødselsdagsgave, hvor vi skal druknes i 4 retters et eller andet (lad der være sovs) og latterlige mængder vin.
  Håber du og homie E havde en dejlig aften (:

  – A

  Svar

Skriv en kommentar