Mine foreløbige erfaringer om at være nybagt mor

 

Jeg er en stor, fe’ amatør ud i baby-business, så vores tilgang er temmelig præget af learning by doing. Men det skal da heller ikke hedde sig, at jeg intet ved om mor-rollen, for jeg har da haft to måneder til at lære lidt ting. Så her kommer mine første fem erfaringer om at eje en baby.

 

Amme-huden
Årh den der graviditetshud var øfferen, og bedst som jeg troede, at jeg var færdig med den efter fødslen, så kom amme-huden. Der er noget naturstridigt i, at netop som man officielt er nogens mor og ægte voksen – så kommer man til at ligne en mofo teenager, der ikke engang burde have ansvaret for naboens kanin henover en sommerferie. Jeg havde pænere hud til min konfirmation end nu – og der vaskede jeg sgu mit ansigt i håndsæbe morgen og aften.

Alt bliver pludselig lækkert, hvis man gør det alene
Jeg tror kun, at jeg har været afsted mere end 10 minutter fra min baby 3 gange på over to måneder. Én af gangene var for at jeg kunne handle nogle småting efter at have smidt Arne af ved et tog en morgen. Da jeg ankom til SuperBrugsen var der stadig 10 minutter til, at de åbnede. Normalt ville det betyde, at jeg kørte et andet sted hen og hentede rodfrugter og vingummibamser – men åbenbart ikke længere. Jeg sad i 10 minutter i en helt stille bil og gloede ud af forruden. Og jeg har seriølle sjældent hygget mig mere.

3-5 kilo er tungt
Jeg har slæbt rundt på masser tunge vægte – eller i hvert fald halvtunge. Men at slæbe rundt på Inge en hel dag tager alligevel præmien. Til tider når jeg dertil, hvor jeg holder homie med en sovende arm for ikke at vække hende ved at skifte stilling, og så holder jeg bare den sovende arm med min anden arm for ikke pludselig at tabe hende. Jeg vil langt hellere have sovende lemmer og tilsyrede arme end at vække min rasende baby. At skulle balancere med en baby på armen, mens man passer på hendes hoved og forsøger at lave en kop kaffe er desuden en stor opgave, der kræver at man skyder hofterne helt frem og læner sig tilbage så ens bagdel bliver så fla’ som en pandekage. Det er en perfekt måde at fucke sin ryg fuldstændig op på, og så er jeg ret overbevist om, at det er netop den pragtfulde bæremetode, der har gjort min bagdel længere og fladere de sidste to måneder.

Man snakker meget om bleers indhold
Arne og jeg har aldrig talt om prutter og des lige. Så fik vi så en baby – og nu taler vi stort set ikke om andet. Hvis Arne er på arbejde og homie i mellemtiden vælger at fylde sin ble, så sender jeg sgu lige en sms med den glædelige nyhed – det betyder nemlig, at hun er glad og tilfreds minimum det næste døgns tid.

Man kan høre imaginære babyer græde
Jeg kan ligge om amme homie inde i sengen, og samtidig høre hende græde inde i stuen. Jeg er godt klar over, at det nok ikke helt er virkelighed, for Helle hvor kan jeg høre det alligevel!

 

Har du læst mine andre indlæg? Du kan eksempelvis se de mest brugbare baby-råd, som jeg har fået af jer, se 7 ting, som jeg er latterlig-dårlig til, hvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk, eller se 6 ting, som jeg har googlet mine seks første dage som mor. 

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, homie. 

Skriv en kommentar