Mine latterligste amme-mareridt

Modsat sin mor så sover homie som en drøm

Jeg havde læst meget om, at graviditeten kunne medføre en hel del meget livagtige drømme af mere eller mindre rar karakter. Jeg slap rent uden om dem under min graviditet, og drømte bare om vingummibamser, döner kebab og snaverier, præcis som jeg plejer. Eller der var naturligvis en enkelt drøm, dengang hvor jeg endnu ikke vidste, at jeg var gravid, og hvor jeg drømte, at der sad en lille baby-dreng på maven af mig – så fik jeg rimelig travlt med at få taget en test, og så var det dæleme slut med hvidvin i de store rødvinsglas og tatar for fulde hammer. Og nå ja, så drømte jeg, at Arne var en heks en enkelt gang. Men udover de to, så sov min tunge krop tilsyneladende så tungt, at jeg ikke drømte en ski’.

Det er der da så til gengæld blevet lavet om på siden vi fik homie – nu drømmer jeg konstant vanvittige ting, der efter jeg er vågnet holder mig vågen af ren skræk. Men det er okay, man får jo så piss’meget søvn, når man har en baby.

 

Homie er blevet væk i dynerne. Den her er en meget livagtigt og tilbagevendende drøm – og jeg kan forstå, at de fleste ammende har den. Jeg bruger rimelig mofo lang tid på at amme i sengen, og selvom jeg har lagt homie tilbage i sin egen seng bagefter, så vågner jeg ofte ved, at jeg tror, at jeg er faldet i søvn med hende i armene. Og når jeg så ikke kan finde homie i mine arme, går jeg fuldstændig bananas og river dyner og hovedpuder til side for at finde mit barn. Det er jo i sig selv en ret skæg drøm … og så har den også den bonuseffekt, at Arne vågner ved, at jeg flår alting fra hinanden i sengen mens jeg skriger mit flotteste dødsskrig – og så bliver han pisse-forskrækket.

Jeg har slået nogen ihjel. Endnu en hygge-drøm, hva’? Siden jeg blev mor har jeg drømt masser af gange, at jeg ved et uheld har slået nogen ihjel. Jeg er desværre rigtig ringe til det, og det bliver opklaret hver gang, at det er mig, der er forbryderen – og jeg må rykke direkte i fængsel og ikke inkassere 4000 kroner selvom jeg passerer start. Sidste gang blev jeg fanget, fordi jeg havde tørret blodet op med et håndklæde, hvor mit fulde navn var påtrykt. Jeg tænker ikke, at jeg vil gøre mig karriere indenfor det felt – for kæææft, jeg er dårlig til det.

Anders maser vores baby. Arne er en pragtfuld far, men når vi sover, så har jeg åbenbart nul procents tillid til ham. Inge ligger ikke mellem os og sover, hun ligger i sin lille bedside-seng. I nat lå jeg med min hånd på Arnes arm, men da han så vender sig i søvne og lægger sig på sin arm, så er jeg overbevist om, at det er Inges hoved, som han er i gang med at fladmase. Jeg har tidligere hørt om mødre, der har løftet lastbiler, fordi deres børn var fanget derunder – det ved jeg ikke om kan lade sig gøre. Men jeg fandt i hvert fald ud af, at jeg snildt kan løfte Arne ud af sengen, hvis jeg tror, at Inge er ved at blive til en flad pandekage.

Jeg har ikke nogen baby. Sidste uge var jeg alene i SuperBrugsen. Det er det længste tidsrum, hvor jeg har været væk fra Inge siden hun blev født for over syv uger siden. Det er altså ikke sådan de helt vilde udskejelser, der er tid til i familie-skemaet for tiden – men så drømmer jeg da bare om det. Jeg har i hvert fald næsten hver nat en eller anden drøm, som involverer at jeg drikker rosé i sommervarmen – det udvikler sig til gin & tonics, der igen udvikler sig til shots, indtil jeg til sidst står på klubben og bæller Barcardi Breezers med pineapple-smag – fordi de ikke havde flere af dem med ananas. Åh, hvor jeg glæder mig til, at jeg kan være en lille smule idiot igen snart.

Findes der andre med vanvittige mor-mareridt? 

 

Du kan kaste dig over homies fulde navn eller de 7 sætninger, som jeg synes, at vi mødre skal stoppe med at sige.

Fik du set de 6 sætninger, som folk skal stoppe med at sige til nybagte mødre? 

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, så er du en homie.

6 kommentarer til “Mine latterligste amme-mareridt”

 1. Jeg føder om (forhåbentlig max) et par ugers tid, og jeg har aldrig haft så livagtige drømme som nu. Ofte noget med at føde ting, som ikke er en baby, men nu er det begyndt at blive mere makabert. Sådan noget med, at jeg er nødt til at save lemmer af, så de ikke visner, og at jeg kommer til at slå folk ihjel. Gerne blodigt. Det er satme underligt. Jeg håber, at jeg snart begynder at drømme lidt mindre R-rated 😬

  Svar
 2. 🙋🏼‍♀️ jeg findes også!!
  Jeg har også haft en del vanvittige drømme om at baby er i vores seng og flår dyner, puder og mand rundt for at finde ham, men jeg skriger op om at nu er han helt sikkert død… men baby ligger i vuggen. Det ville egentlig være smart at kigge i vuggen først, nu jeg tænker over det

  Svar
  • Hov hele min kommentar kom ikke med…
   Min mand har flere gange vuggede sin dyne om natten, så har man gået lidt for meget med kolik-baby 😂

   Tillykke med din søde pige 😍

   Kh Mette (mor til 3 måneder gammel dreng)

   Ps. Jeg ammer ikke, og jeg har vilde drømme alligevel. ( bare rolig, han får flaske, så han sulter ikke, han sultede da han blev ammet

   Svar
  • Haha, ja måske vi burde tjekke deres egne senge først 😂 det er svært at tænke så langt midt om natten!

   Svar
 3. I nat drømte jeg at jeg skulle på date i er fitness center, som var min stue (projicering much? Hahaha), men fyren var simpelthen så ubehagelig at jeg hurtigt afbrød daten, mit bevidste jeg, som overværede mig selv i drømmen, vidste tilfældigvis at han var seriemorder, så det var heldigt. Men fordi han ikke ville lade mig slippe væk så nemt, henvendte jeg mig til en anden fyr for at bede om hjælp. Han viste sig desværre bare også at være seriemorder – vidste kun mit bevidste jeg. Derefter vækkede jeg så mig selv, fordi jeg åbenbart havde regnet ud at der ikke var nogen god afslutning på den drøm. Ved ikke lige hvorfor jeg drømmer så makabre drømme som ikke handler om min baby – men det gør jeg altså.

  Svar
 4. Tak for (endnu) et sjovt indlæg! Her kørte kæresten med sympati-mareridt, og ledte febrilsk i hovedpuden efter babyen som sov sødt ved siden af. Efter en uges tid indså han selv, at det ikke gav mening at lede i puden hver nat, og skiftede ud med en fra sofaen… Det hjalp, hvor mærkeligt det end er 😳

  Svar

Skriv en kommentar