Mor, giv dig tid til dig selv

Reklame for Matas 

Normalt styrter jeg hjem for at hente Inge direkte efter arbejde, og på trods af, at det absolut ingen forskel gør, om jeg kommer fem minutter senere, så oplever jeg mig selv glo tusinde gange på mit ur og lunte op af rulletrapperne. Det er såmænd heller ikke fordi, vi skal nå en hel masse, når vi kommer hjem – det er simpelthen bare følelsen af, at hun da skal hentes hurtigst muligt.

Men det er lidt udmattende altid at styrte afsted, og aldrig føle, at man har tid til bare at slentre en tur, så det er ikke så lang tid siden, at jeg besluttede at gå en tur efter arbejde og så hente Inge en halv time senere. Jeg ville gerne fortælle, at det var en pragtfuld tur – men det var det virkelig ikke. Det var 50% dårlig samvittighed og 50% stress over, at jeg skulle skynde mig at nyde min korte frihed. Jeg tænker, at Alanis Morissette sagtens kunne proppe den situation ind i en ekstra linje i “Ironic” – for at stresse over at skulle afstresse må da betegnes som ironisk.

Det er i hvert fald gået op for mig, at jeg skal øve mig i at sætte tid af til mig selv og rent faktisk nyde tiden. I gamle dage brugte jeg enorme mængder tid på badeværelset og når jeg kom ud kunne jeg ofte ikke pege på, hvad jeg havde brugt tiden på. Måske gloet på mine øjenbryn? Derfor er jeg begyndt at give mig selv tid til bare at forkæle mig selv og bruge tid på mig selv.

Jeg er derfor begyndt uden en snert af dårlig samvittighed eller en udmelding til Arne inden, bare at gå ind på badeværelset og låse døren, sætte musik på så jeg er fri for at kunne hære Rasmus Klump og et barn der plager om kiks gennem døren – og så stille og roligt komme gennem min hudplejerutine.

Jeg bruger Matas Mild-serien til både krop og ansigt, og det har jeg i øvrigt gjort snart et år. Jeg blev introduceret for produkterne på Skodsborg Kurhotel omkring årsskiftet til deres lancering, og siden har det ligesom været min rutine. Ligesom hudplejeprodukterne så er ansigtpleje-produkterne også uden parfume. Det er et meget vigtige parameter for mig! De er desuden udstyret med Den blå krans fra Astma & Allergi Danmark, og så har de Svanemærket, der betyder at det er et produkt, der gør mindst mulig skade på vores miljø. Mild-serien er velegnet til alle hudtyper og så er den produceret i Danmark og er vegansk. Priserne ligger fra 16,95-64,95 kr. så der kan de fleste være med – det kan jeg godt lide! Så får man rent faktisk erstattet sin dagcreme, når man løber tør i stedet for at slå over i en gammel sag, som man ellers var gået væk fra. Derudover så har Matas et retursystem, der gør at man kan aflevere sine tomme plasticbeholdere og bøtter i en Matasbutik, og så sørger de for, at det bliver genanvendt!

Nå, men tilbage til mine hudplejeprodukter, jeg bruger Matas Mild, der er nogle meget milde og skånsomme produkter, som navnet også stærkt indikerer – men de virker bare. Min hud har været plaget af at være skiftevis tør og fedtet gennem mange år, og der har været nogle mere eller mindre fatale udbrud fra den pokkers hud side, der væsentligt mere end en enkelt gang har givet mig mere lyst til at smide dynen over hovedet og blive hjemme end at hoppe i festtøjet.

Nu er al parfume og skrappe produkter fjernet fra vores badeværelse, og det har været virkelig godt for min hud. Jeg tror simpelthen, at min hud er blevet mere irriteret af de halv-skrappe produkter, der ellers var tænkt som løsningen. Så i stedet for at forvente, at ét produkt alene kan gøre, at mine udbrud stopper, så sørger jeg for at rense min hud grundigt to gange om dagen og så fugter jeg den i dybden.

Jeg starter min hudplejerutine med at vaske makeup af med Mild rensemousse, jeg kører den også over øjnene og lader den fjerne det af min mascara, som den kan klare. Derefter tager jeg lidt micellarwater på en genbrugelig “vat”-rondel og renser de sidste makeuprester af med den – jeg kører den over øjnene, for den kan fjerne de sidste mascararester nemt. Det er et virkelig godt produkt, som jeg anbefaler alle omkring mig. Der alt bruger jeg en serum, dernæst den lækre øjencreme til sensitiv hud – især øjencremen har jeg virkelig fået øjnene op for virkningen af. Matas Mild Øjencreme indeholder allantoin, som giver fugt – og virker beroligende, altså på huden. Derudover er der tilsat jojobaolie i den, der holder på fugten og plejer. Og så er der betaine, der tilfører huden fugt. Nu er jeg som bekendt ikke noget matematisk geni, men dén hér ligning kan jeg da heldigvis regne ud – samlet set giver det nemlig nogle friskere øjne og de små rynker om øjnene synes mindre. Jeg smører i øvrigt også øjencremen på min arrige bekymringsrynke mellem øjenbrynene – så den også altid er glad og tilfreds – eller i hvert fald lidt mindre arrig end normalt. Derefter kommer jeg enten dagcreme eller natcreme på afhængigt af, om det er morgen eller aften – den del havde du nok fanget. Jeg bruger normalvis den dagcreme, der har spf 15 og altså beskytter mit ansigt mod solen. Mit ansigt har fået liiiige nøjagtigt det sol, som det kunne klare, fordi jeg voksede op i 00’erne, hvor solarie var en del af en god hudplejerutine … Åh Gud. Nå, det kan ikke ændres nu, men dagcremen med spf 15 indeholder jojobaolie og allatoin ligesom øjencremen. 

Og når jeg er færdig med det, så låser jeg igen badeværelsesdøren op og går ud og er en aktiv del af familien. På minimal tid og for minimale penge har jeg så gjort noget godt for mig selv. Jeg øver mig stadig i at afsætte tid til bare mig selv, men jeg er hurtigt blevet meget bedre. Og det klæder mig pissegodt!

Fik du læst gårsdagens indlæg? Det kan du sgu finde her. 

3 kommentarer til “Mor, giv dig tid til dig selv”

  1. Genbrugelig “vat”rondel. Det lyder spændende! Hvad er det og hvor kan den/de købes? Bruger selv ret mange af de traditionelle, så vil da gerne høre om alternativet 🙂

    Svar
  2. Hej Lisa
    Måske kender du nogen der hækler? Jeg har selv hæklet to forskellige slags, nogle tynde med ret meget struktur jeg bruger som vaskesvampe og nogle lækre fluffy jeg fugter med lidt vand inden jeg bruger dem til fx skintonic eller øjenmakeupfjerner.
    Jeg bruger rester af bomuldsgarn og vasker dem ved 60* i en vaskepose sammen med mine håndklæder.

    Svar

Skriv en kommentar