Noget om filter på mine billeder og indlæg

Nå, men jeg fik et hak over min krogede tud i går. En følger blev provokeret over mit undertøjs-billede fra dagen før, fordi jeg så godt ud. Og ja, jeg så sgu nogenlunde godt ud. Det ved jeg, fordi jeg brugte omtrent 20 forsøg på at få netop det billede i kassen. Når Arne normalt tager billeder af mig, så foregår det ved, at jeg dypper hele hovedet i makeup, reder de værste ugle-kager ud af mit gale professor-hår og stiller mig pænt op. Så tager han cirka 15 billeder, hvorefter jeg tjekker, om jeg står latterligt med benene – det gør jeg som regel, og så starter vi ellers forfra. Den manøvre kan vi gennemgå massevis af gange, før jeg synes, at det ser fornuftigt ud.

Nå, men i forgårs havde jeg så en dag, hvor det endnu engang ikke lykkedes mig at klemme mig ned i noget af mit gamle tøj, og de få ting som jeg kan passe, havde jeg ikke fået vasket rene for gylp, sødmælk på afveje og en generel lidt dum lugt af mor-sved. Jeg havde derfor decideret ikke noget at have på, der så nogenlunde ud – og så skete miraklet sagsusme; det blev latterligt godt vejr i Danmark! Det fejrede jeg sgu lige med en selfie (læs: 20) i dagsgamle trusser og en gennemvædet amme-bh. Jeg dyppede billedet i en omgang filter-sauce, og så blev jeg sgu pludselig helt glad af at kigge på mig selv.

Men glæden varede jo som bekendt ikke evigt, for en følger mente, at ikke blot billedet men mine skriverier generelt opstillede et unaturligt, perfekt og rosenrødt billede af det at blive nogens mor. Hun mente, at jeg generelt var med til at skabe mindreværd hos nybagte mødre, og give dem en følelse af at være forkerte. Det gjorde mig simpelthen så ked af det, for det er vitterligt det sidste, som jeg er ude på.

Hele min skumle plan med det her blog-projekt er jo at fortælle, at alle mødre oplever nogle mofo fucked up ting, når de bliver kastet ud i projekt-baby-ejer. Man aner ikke en freaking ski’ om, hvad man skal gøre med det der lille menneske, og så må man bare padle løs som til dén dér engelsk-eksamen, hvor man trak The great Gatsby og ikke havde fået læst lortet.


Og ja, jeg bruger filter på mine billeder
– og endda med rund hånd. Til gengæld så sørger jeg for at italesætte det faktum med jævne mellemrum – sidste gang var for tre dage siden i mit indlæg om, hvorfor jeg ikke er særlig sej. På den måde prøver jeg at gøre det klart, at mine billeder er pæne af en grund – de får en ordentligt omgang kærlighed.

Så længe at selve filter-funktionen er en freaking del af Instagram-app’en, så synes jeg altså at det er en my uretfærdigt at blive decideret forulempet af, at vi er nogen der bruger den indbyggede funktion. For I ved jo godt, at der er filter på hele Instagram, og hvis man er i tvivl, så kan jeg anbefale en tur i byggemarkedet eller i den lokale idrætsklubben – for det er nu engang i virkeligheden, at man finder de virkelige mennesker.

Jeg plejer at sige, at man har ret til en vis mængde filter, jeg har valgt at bruge min del på billederne – derfor har jeg ikke så meget tilbage at smøre mine indlæg ind i. Derfor prøver jeg sgu at være sådan lidt hygge-ærlig på en måde, hvor det stadig er fordøjeligt for de fleste. Det betyder jo ikke, at de ting, der står herinde er fuldstændig støvsuget for filter – for det er de sgu’t. Det er de færreste, der render rundt og bare pøser ud af tankeposen uden at lade bare de værste uhyrligheder blive fanget i en form for filter. Så når I læser mine tekster og tænker; “jeg har det sådan dér, men måske bare lige lidt værre” – så har vi det sgu sikkert på samme måde. De fleste kvinder har noget, de er utilfredse med, og de fleste mødre tænker nogle ting, som de hverken af stolte af eller umiddelbart har lyst til at dele med andre.

Jeg synes det er pragtfuldt med en masse profiler, der deler billeder uden filter, og af det som de selv anser som deres fejl. Det synes jeg er en brandgod idé, hvis det føles godt og sundt for ens selvbillede og selvværd. Men jeg vil også gerne have lov til selv at vurdere, om det er det, der er det rigtige for mig. Og det har jeg sgu valgt at sige, at det ikke lige er min ting. Min taktik er derimod at lade være med at lade mine grimme tanker om eksempelvis mine inderlår få taletid. Jeg lægger mine ben i en fordelagtig position, når der skal tages billeder, og så kan jeg jo se, at de inderlår ikke er værre, end at jeg alligevel synes, at jeg ser fremragende ud.

Og ja, min krop er kommet sig rigtig fint efter både graviditet og fødsel – men derfor kan jeg stadig godt være utilfreds med, at jeg på grund af et andet tal på vægten ikke kan passe mit tøj, og at jeg ser anderledes ud, end jeg er vant til. Jeg vil sgu have lov til at eje min egen ret til at være lidt små-utilfreds med nogle småting. Jeg har ikke planer om at lade det styre mig på nogen måde – men jeg vil have retten til, at have mit at bøvle med, præcis ligesom alle andre.


“Men Julie-Elsebeth er det ikke farligt at tage én kommentar sådan til sig?”
Jo for Helle, og det var heller ikke min plan. Jeg ville da hellere skøjte videre på min følelse af, at jeg havde fanget et skidegodt billede – men det kunne jeg sgu ikke rigtig nyde længere. Men bedst som jeg sad der på stenen i baghaven og græd og havde det så inderligt dårligt med, at jeg åbenbart var taget på mission for fjenden uden overhovedet selv at have fattet det, og derved var ved at gøre en masse nybagte mødre ondt og få dem til at få en dårligere tid som ny-baby-ejer, så slog verdens bedste udvidede mødregruppe sgu lige til igen. Det gik bananas med piss’-fede kommentarer og beskeder omkring, at der altså var nogen, der var glade for alt det her sludder for en sladder, som jeg har gang i. Jeg har læst alle kommentarer og beskeder, og foooor Helle hvor er i dejlige. Ikke bare fordi I roser mig – hvilket jo som bekendt ellers er dejligt, men fordi I seriølle tager jer tid til at opmuntre et fremmed kvindfolk, når hun er ked af det.

“Kvinde er kvinde værst” regerer edderbrandsparkeme ikke hvor I er! Så mofo stort tak, mødregruppe-homies!

Nå, men nu stopper den her selvmedlidenheds-fest også, for der er ærligt talt ikke en skid af have selvmedlidenhed over, når man er så heldig som jeg – at have min piss’-fede familie, alle jer og et par gedigne amme-babser, der forhåbentligt først svinder ind til det rene ingenting igen om en tre måneder.

Og så bare lige slutteligt; I er allesammen rigtige, og ingen af jer er forkerte! Naturligvis med mindre at I elsker slik med kirsebær-smag – for det’ fucking mærkeligt 😉

 

Husk at læse lidt om, hvorfor jeg godt gider blive gammel og slatten med Arne. 

Fik du læst om den første ting, som mor-politiet har skældt mig ud over?

13 kommentarer til “Noget om filter på mine billeder og indlæg”

 1. Du er fucking sej! Og jeg elsker dine indlæg som både er hammersjove, ironiske og kærlige. Vi er fuldstændig lige langt (havde vidst termin et par dage imellem hinanden), og min krop er ikke i nærheden af at være tilbage, men hør! Vi er jo vidt forskellige, og jeg kan ikke se noget som helst provokerende ved dine opslag, billeder eller andet (heller ikke selvom du bruger filter på det hele – for helt ærligt, hvor mange af os gør ikke det?!

  Svar
 2. Aller skøn-herligste Julie-Elsebeth – jeg kommenterer ALDRIG på noget som helst udover dumme videoer af dyr, men nu skal det sgu være. Jeg har så kæmpe optur over din ærlige, sjove og personlige måde at skrive indlæg på.
  Jeg snublede en del måneder tilbage over din Instagram profil og blev hængende, fordi jeg ganske enkelt følte mig underholdt af det du skriver! Det efterlader mig altid med et smil på læben. (Nå ja, så er jeres fine lille homie altså også noget af det sødeste jeg længe har set!)

  Det er så skide svært at være sig selv, og det bliver ikke nemmere når man åbner sit liv for andre. Og jo, selvfølgelig er det rart at nogle viser hele virkeligheden, også alt det som langt de fleste af os gerne vil holde for os selv, men hvor er det også bare mega rart at der er folk som dig, som med humor, skønne vendinger og energi får os andre til at smile. Tak for det.

  Knus, gode tanker og kæmpe vinger fremad!

  Svar
 3. Kæreste Julie Elsebeth, der er en grund til at du kun ligger nr 2 når Fie Laursen får lavet bryster og det er ikke fordi at folk tænker “så er der sgu igen skriverier fra hende den uærlige og uinteressante – lad os se hvilket lort hun har bikset sammen denne gang” nej det er sgu fordi vi alle sammen venter på det næste ærlige og humorfyldte indlæg, som man i gamle dage ventede på endnu et afsnit af sin yndlingsserie. Jeg ELSKER dine skriverier, dine billeder og jeg glæder mig så meget til at kunne spejle mig i hver enkelt af dine små uperfektheder og søge trøst og råd herinde, når jeg om 3 mdr skal være baby-ejer for første gang. Tak for dig, dine filterbilleder (for dem vil jeg ærligtalt også gerne have lov at fortsætte med når jeg bliver mor) og for at du lader os andre om slik med kirsebærsmag … mmmmmh

  Svar
 4. Kære Homie mor, jeg har gennem de sidste år fulgt en del mommy blogs og ligeså hurtigt droppet dem igen fordi det altid var det perfekte billede der skulle vises. Din blog er den første som viser begge sider og som jeg vil fortsætte med at følge. Angående at du ikke kan passe dit tøj, så køb noget nyt for du er sgu lækker som du er!!!!

  Svar
 5. Hmmm. Og hvad så hvis det måske var okay rosenrødt til tider, at komme til at eje en baby? Skal man så holde det for sig selv? Alle mødre og homier er jo ikke ens, måske man skulle tage en slapper og ikke sammenligne så meget 💁🏼‍♀️ Jeg er i hvert fald vild med at læse med 🙋🏼‍♀️

  Svar
 6. Du er herlig! Jeg er vild med din måde at skrive på, og din selvironi. Du havde mig da du lagde billedet ud, hvor dig og homie meget nøje har delt 3 romkugler. I can totally relate.

  Jeg læste kommentaren du henviser til. Og jeg må altså sige, at jeg slet ikke læste den så slemt som du gjorde. Bevares – hendes budskab gik måske ikke rent ind. Men hun forsøgte virkelig at holde en ordentlig tone. At hun slet ikke burde have skrevet kommentaren, men bare holde den for sig selv, kan vi hurtig blive enige om. Men omvendt kan jeg også godt se hvor hun kommer fra. Jeg kan også blive lidt “øv-agtig” når jeg ser et billede som dit, og kigger ned på mit tarvelige maveskin. Men så igen – det er bare fedt for dig, at din krop bare rocker det graviditets og fødsels noget.
  Det jeg egentlig vil sige er, at du ikke skal tage det personligt. Vi er bare nogle der sidder herude med dårligt selvværd, som nogen gange går udover folk med stramt maveskin.. Det betyder ikke at hverken du, vi, eller andre kvinder er forkerte. Vi er bare forskellige 🙂

  Svar
 7. Jeg KNUS-elsker din blog! Jeg er selv amatør mor – har dog lige 1,5 uge mere på bagen end dig 😄 Så hver gang du kommer med et blogindlæg kan jeg nikke genkendende til dine oplevelser – og det er altså rimelig fedt! Ud over det, så hjælper din blog en begynder som mig, med at huske det er ok at være helt uperfekt og (lidt) nederen 😂
  Jeg synes din blog er helt det omvendte af hvad denne der emsige følger mener. Du omfavner at du ikke er en “perfekt” mor (du er altså en perfekt mor for din homie – men du ved hvad jeg mener) og det er en kæmpe hjælp, når man for 2. uge i træk ikke har bagt de der åndssvage gulerodsboller man havde planlagt. Så kan man heldigvis gå ind og læse din blog og føle sig HELT normal 😊
  Og med hensyn til din mave – synes det er godt klaret – også med filter 👌🏻 Det er sgu skørt der er nogen der får ondt i røven over det.
  Jeg bliver altid så begejstret når der kommer nyt på bloggen fra dig, så fortsæt endelig de hyppige indlæg! 👌🏻

  PS. kan du ikke gøre din emsige følger opmærksom på der er en unfollow knap? Det er sgu noget pis at gøre dig ked af det pga. hendes meninger.

  Svar
 8. Du så skidegodt ud… din blog er genial… folk har kun ondt i røven fordi du er pæn… Hvem bruger ikke filtre 🙈😇

  Svar
 9. Tsk for ENDNU et dejligt, ærligt, og ligefremt indlæg, der belyser hvor latterlige folk kan være. Forstår til stadigvæk ikke, at nogle tror de har ytringspligt…og så synes jeg i øvrigt både din insta og blog er skønne og befriende læsning med tilpas mængde humor og selvironi.
  Tilslutter mig i øvrigt forslaget om indkøb af nyt tøj (på fælleskortet, naturligvis) så du også føler dig lækker påklædt 😉 Bare indtil du er tilbage i vanlig str…

  Svar
 10. Tak for et fint indlæg. Vi bruger sgu alle filtre.
  Gad godt vide hvor mange takes der skal til for at få de skønne skønne billeder af homie? Her hjemme skal der til tider en del i kassen af vores tre måneders baby før the one er der.
  Hyggeligt at følge med når nu vi har en jævnaldrende baby og jeg kan genkende mig selv i så meget af det du skriver!

  Svar
 11. Jeg forstår faktisk ikke rigtigt den her idé med, at billedet og bloggen først er ok, når du har det ligeså elendigt som andre.
  Jeg synes det er noget så herligt at du kæmper nogle dage og ser edderbrandsparkme godt ud. Jeg synes det er synd at vi kvinder enten skal være fælles i en gruppe om at have det rigtig dårligt (hvor vinderen absolut har sovet mindst og fået mest gylp udover sig) og alt andet (såsom nyvasket hår, lækkert selfie og en god tan) er falsk reklame, filter og et tegn på at man umenneskelig.

  Jeg synes du er så sej. Og ja jeg er da også misundelig over du er ældre end mig, har født et barn men alligevel formår at have en mere spændstig krop. Men jeg ønsker dig intet dårligt. Tværtimod. Nyd det dog. Det gør dig for filan hverken til en dårlig mor eller et dårligt menneske.

  PS. Jeg kunne virkelig godt bruge navnet på det filter du bruger 😉

  Svar
 12. Årh man bliver så træt af sådanne mennesker! Jeg er selv nybagt mor og jeg bliver på ingen måde stødt over dine billeder og skriverier – tværtimod! Jeg elsker at følge med hos dig og smiler og griner hver gabg du smider noget nyt op!
  God weekend til dig og din fede familie 🙂

  Svar
 13. Jeg har ingen baby-homie, eller plan om sådan en.. MEN! Jeg nyder at følge din blog og Instagram! Er vild med din humoristiske og ærlige tilgang til mor-rollen og tilværelsen, generelt! Det gør udsigterne til en baby lidt mere overskuelige 😉 bliv ved! Du gør internettet til et sjovere og bedre sted at være!

  Svar

Skriv en kommentar