Noget om valget af Amager og lejlighed

“Men det er jo ikke lørdag i dag JE, det er søndag. Hvorfor kommer der så Lejligheds-lørdag i dag?” Jamen det gør der såmænd, fordi min baby blev vanvittig i går eftermiddags – så siden da har jeg slæbt rundt på en sur baby, og det gør det sgu bare svært at skrive et indlæg. Så det tog lidt længere tid end mit evigt positive sind (hæhæ, vittighed) havde regnet med. Men her kommer det sgu! 

Jeg er jo kommet til at love, at hver lørdag er lejligheds-lørdag, og at der derfor vil komme et indlæg herinde, der på en eller anden måde handler om vores lejligheds-projekt. Mit problem er naturligvis, at jeg jo grundlæggende aldrig har planlagt en skid. Så hver fredag aften ligger jeg og prøver at komme i tanke om alle dé dér idéer, som jeg har haft i løbet af ugen – og æk’ har skrevet ned. 

I går kom der absolut ingenting frem, ligegyldigt hvilke uhyggelige afkroge af mit lille hoved, som jeg afsøgte. Til gengæld kom jeg i tanke om nummerpladen på en bil, der engang holdt hos vores nabo, da jeg var 12 år, og at jeg skal have taget mig sammen til at få kigget på mit gamle knæ snart. Nummerpladen sidder iøvrigt fast i mit hoved, fordi jeg dengang troede at der var tale om tyveknægte. Det var der ikke. Tak hjerne. 

Heldigvis så er der kommet dén dér spørgsmåls-funktion på Instagram, så I kunne jo komme med idéer, når jeg nu åbenbart er den mindst fantasifulde journalist siden … ja, jeg kender faktisk ikke andre. Men i hvert fald så er der nogen, der har budt ind med idéer til Lejligheds-lørdag. Rigtig mange ville gerne se billeder – men vi kan desværre ikke komme rendende og forstyrre håndværkerne i tide og utide, så vi må vente til d. 20 oktober med at få lov til at se, hvor langt de er nået. Derudover var der mange, der gerne vil høre lidt om planerne for Homies værelse – og det lover jeg kommer, men det tager lidt længere tid at skrive, end jeg har til rådighed i dag. Jeg er nemlig den heldige baby-ejer til en Homie, der er hoppet ind i sit sjette tiger-spring – og guuuud, hvor jeg håber, at det bliver ligeså langt og latterligt som de første fem. Hæhæ. 

Men der var også en del, der spurgte ind til dels hvorfor vi havde valgt Amager – og dels hvorfor det er en lejlighed og ikke eksempelvis et hus. Hvis vi lige starter med valget omkring lejlighed og hus, så faldt det ganske naturligt, da vi besluttede, at vi ikke var helt klar til at forlade byen endnu. For selvom jeg ville elske at have et hus, og bruge en masse tid på urtehave og den slags, så koster et nogenlunde hus i København jo minimum 6-7 millioner. Og da vi har glemt, hvor vi har lagt dé dér 6-7 millioner, som alle andre åbenbart slæber rundt på, så var det ikke rigtigt aktuelt. Men så bliver vi da ikke pukkelryggede af den bagage i hvert fald. 

Men Arne og jeg har faktisk været virkelig gode til at spare sammen gennem tiden, så vi havde en tredjedel af det, som vi skulle give for den nye lejlighed. Og når jeg siger, at “vi” har været gode, så betyder det naturligvis, at Nordjyde Arne har sparet sammen – og jeg har jo så valgt Arne, og dér i ligger ligesom min andel af æren for opsparingen. Hurra for mig. Men i hvert fald så gør det, at vi har kunnet købe en nybygget lejlighed i København – og stadig kan få lov at spise mad. For vi kan godt lide mad. Vi kiggede også efter lejligheder, der ikke var decideret ny-byg, men vi synes, at det var svært at finde noget i god stand, der samtidig ikke virkede dybt overpriced i forhold til netop en helt nybygget lejlighed, hvor man selv kunne bestemme en hel del mere. 

Nå, men vi valgte også lejlighed, fordi det som det ser ud lige nu, er dejlig let at afsætte i København, hvis vi skulle få andre planer lige pludselig. For vi ved allerede inden vi er flyttet ind, at vi ikke skal bo i den lejlighed for evigt. Men den er helt perfekt til os lige nu! Men det er en tre-værelses på 85 kvadratmeter – og selvom der er en pragtfuld altan med udsigt over Øresund, så er der æk’ noget have på syvende sal. Og mens vi har boet i provinsen, så har vi begge fået endnu mere smag for dét med at kunne åbne havedøren og så stå og trille lidt med barnevognen, eller lægge sig ud på et tæppe i haven og sove mens babyen spiser græs-strå. Samtidig så var ingen af os villige til at sige helt farvel til byen og alt det, som den har at tilbyde. Langt de fleste af vores venner bor i København, og selvom vi er blevet pisse-kedelige, så synes vi stadig, at det kunne være fedt nok, hvis der i ny og næ kunne komme nogen og være pisse-kedelige sammen med os. Og fire flasker vin. Så vi glæder os til at komme tilbage til byen. “Men hov, du sagde Amager lige før – og det er da ikke byen.” Nja, det er det måske strengt taget ikke – men jeg er fra provinsen og Arne er fra Nordjylland, så Amager er rigeligt by til os. Vi kan begge godt lide, at gå præcis så langt fra folk på gaden, at man kan hviske om dem, uden de kan høre det. Derudover er vi glade for naturområderne derude og wanna-be-naturen ved Amager Strandpark. Jeg har det desuden rimelig mofo fedt med vand på en lidt voldsom måde, så at vi skal bo freaking tæt på Øresund gør mig så glad! Jeg håber også på at få gang i vinterbadningen igen, når vi flytter tilbage.  Der er dog en overhængende fare for, at jeg er blevet et pattebarn i mellemtiden. Men lad os se, æk’. Byd egentligt lige ind, hvis du vinterbader ved Amager Strandpark! 

En lejlighed er iøvrigt ikke det eneste latterligt dyre, som vi har købt! For det var slet ikke nok plads til os. For vi har jo også en bil, og det er meget skægt at kunne parkere den et sted. Og eventuelt mindre end 4 kilometer væk fra lejligheden, når man har et barn og fire indkøbsposer i hænderne. Men det er svært på Amager, der bugner af nybyggerier og børnefamilier- derfor er man ret nødtvunget til at tilkøbe parkeringspladser i kælderen af lejlighedskomplekset. Hvad skal man mon så give for det? En parkeringsplads i en kælder på Amager? 225.000 kr. Og der er desværre ikke tale om kraftige røvspark ligesom i folkeren – men freaking danske kroner. Jeg har ingen videre pointe med det her udover – HVAD FANDEN?!?!? Godt at vi har sparet sammen. Hæhæ. Så I, at jeg skrev “vi” igen – skægt, ikke? 

Nå, men jeg glæder mig til snart at kunne vise jer rundt i lejligheden, for d. 20 oktober når vi skal ind og se den, så skulle den gerne være så tæt på færdig som den næsten kan blive. WHAT UP! 

Fik du læst mig seneste indlæg? Det handler om hvorvidt ens veninder forsvinder, når man bliver nogens mor. 

En kommentar til “Noget om valget af Amager og lejlighed”

Skriv en kommentar