Om altid at være beredt på en snaver

Reklame for GUM 

Bare lige for ikke at komme skævt i gang allerede fra rubrikken, så skulle der jo egentligt stå “Om altid at være beredt på en snaver … med Arne” – men så lange kan rubrikkerne altså ikke være herinde! Hvis man ikke hedder Arne – så er jeg ikke, og jeg gentager ikke, interesseret i en snaver. 

Nå, men vi er jo i hvert fald blevet nogens forældre, og det er skønt og pragtfuldt og fantastisk og alt dét dér, men det efterlader altså ikke så skide meget tid til snavning og ting i den boldgade. Har I andre masser tid til den slags, og hvordan fa’n gør I, hvis det er tilfældet? Nå, men derfor så har jeg fundet ud af, at det gælder om at være beredt – ligesom en spejder, men i stedet for råbåndsknob, så med nybørstede bisser og en ren mund. For der er sgu ikke noget, der ødelægger stemningen, som når den ene forsøger at kaste en snave-bold op i luften, når baby sover, og den anden så lige må kalde “uha, så skal jeg sgu lige ud og børste bisserne, det har jeg simpelthen ikke nået endnu.” Den sætning dufter ikke ligefrem af wild monkey lovin’, vel? 

Derfor er der indført et såkaldt mundhygiejne-diktatur herhjemme. Og selvom det umiddelbart lyder ubehageligt, så er det jo ganske normalt og jeg kan love jer for, at alle parter er lykkelige for det! For at være ærlig så har det jo mest været mig, der har kunne glemme morgen-tandbørstningen med el-tandbørsten eller gøre det til en lidt for hurtig omgang – men selvom man har travlt som nybagt mor, så dur det sgu æk’. Tand- og mundhygiejne er simpelthen for vigtigt til, at man skal lade travlhed ødelægge den. 

Jeg er derfor begyndt at bruge GUM tandpasta og mundskyl – hveeer dag. Derudover så spicer jeg det sgu lige op med en omgang tandtråd ved lejlighed. Siden jeg begyndte for en lille måned siden har jeg virkelig kunnet mærke forskel ikke kun på mine bisser, men sgu også på min selvfølelse. Jeg er ikke sådan én, der bare pisse-elsker mine lige, kridhvide tænder – for sådan nogle har jeg slet ikke. Men når jeg virkelig sørger for at rense både tænder og mund med nogle gode produkter, så har jeg fundet ud af, at jeg altid føler, at mine tænder er rene og sunde og så får man sgu mere lyst til at smile med dem, selvom de ikke er materiale til tv-reklamer. 

Jeg bruger GUM Activital, fordi det er et seriøst mærke, der forhandles på udvalgte apoteker og i Matas-butikkerne. Det er med fluor og antioxidanter som Coenzyn Q10 og fra granatæble, der bekæmper de frie radikaler, som ellers kan skade mundens sundhed, og derudover indeholder produkterne også naturlige ingredienser som ingefær og kamille. Serien er udviklet til at styrke og beskytte tænder og tandkød hele livet. 

Og selvom dét hér med at passe godt på tænder og tandkød lyder som en halvtør omgang, så er det dæleme en fornuftig idé. God mundhygiejne er ligesom en god pensionsopsparing – og selvom resultaterne af begge ikke nødvendigvis kommer til udtryk lige nu, så kan de virkelig betale sig på den lange bane! For tiden forskes der meget i, hvordan mundsygdommen paradontitis kan være linket til udvikling af blandt andet hjerte-kar-sygdomme, diabetes og leddegigt – og nu ved jeg ikke end jer andre, men hvis jeg kan slippe udenom den slags ved at sørge for at have en frisk ånde, så napper jeg sgu lige den udvej! 

Vi er så mange, der forsøger os med alverdens produkter og rutiner for at holde hud, hår og negle sunde – men når det kommer til bisserne, så spiser de fleste sig af med, hvad de nu end har på tilbud af tandpasta i det lokale supermarked – eller den slags vi synes smager bedst. Og helt ærligt, så er det dæleme mærkeligt, for hvis der er et sted, hvor alderstegn for alvor ses, så er det altså på tænderne. Derfor er jeg i hvert fald færdig med bare at bruge den tandpasta og tandbørste, som der lige står lige i øjenhøjde, når jeg kommer i tanke om, at vi er ved at mangle forsyninger. Fra nu af hopper jeg et smut i Matas eller på apoteket, og sørger for at det er nogle pissegode produkter, som jeg lader sig nærme gummerne. 

ActiVital er naturligvis helt uden skadelige ingredienser som alkohol, sulfater og parabener – præcis som jeg kan lide det,  og samtidig giver fluor’en og isomalten langvarig beskyttelse mod karies – så din såvel som min tandlæge ikke bliver unødvendigt rig(ere). 

Som altid er jeg naturligvis mega nysgerrig efter at høre, om produkterne har været ligeså gode for jer, som for mig! Så smid endelig en kommentar, når du har prøvet GUM ActiVital-serien! 

Og nu tror jeg, at Homie skal have en ordentlig trutter – og Arne en ordentlig snaver! 

Fik du egentligt nogensinde læst om de ting, som jeg gerne ville have vidst omkring nyfødte?

En kommentar til “Om altid at være beredt på en snaver”

Skriv en kommentar