Om at gøre sit bedste

Reklame for Matas

Jeg fik lavet en tatovering på foden som 18årig. og modsat tusinde andre ting, som jeg gjorde somk 18årig, så fortryder jeg det nul procent. Jeg er stadig virkelig glad for den tatovering, ikke fordi den er specielt pæn, men ganske simpelt fordi jeg virkelig er glad for det, der står. Der står “At gøre sit bedste”. Eller, det står der vel knapt nok længere, det er i hvert fald svært at læse, efter at min hud er blevet gnedet godt og grundigt rundt nede i mine sko de seneste 12 år. Men det er som sådan også ligegyldigt, om det kan læses – for jeg ved, hvad der står, og det står jeg inde for.

Ordene kommer fra min farmand – ja altså, det er jo ikke ham, der har fundet på dem, men det er ham, der har indprentet dem i mit hoved. Det er det eneste, der er blevet forlangt af mig under min opvækst, og det har været fantastisk. Jeg har aldrig haft fornemmelsen af, at nogen forventede, at jeg var den bedste til noget som helst – men det var også okay. Hvis jeg bestod matematik med numsen hængende i den ofte omtalte vandskorpe, så var mine forældre ligeså glad for det som 12tallerne i de fag, der handlede om ord – hvis bare jeg havde gjort mit bedste i situationen.

Det er de ord, som jeg tænker på hver eneste dag, når jeg føler mig utilstrækkelig eller er i tvivl om, om jeg kan klare en opgave. Så tænker jeg “det handler om at gøre sit bedste” og så gør jeg det – og så er “sit bedste” jo heldigvis en evigt foranderlig proces, der gør, at mit bedste hele tiden bliver bedre i takt med at jeg gør.

Det er mit mantra i arbejdsøjemed, sociale relationer, mor-livet og resten af mit liv. Jeg gør mit bedste, og så er det ikke perfekt, men det var i det mindste noget.

Jeg er ikke fanatisk med en eneste ting i livet på trods af, at jeg går op i virkelig mange ting. Eksempelvis går jeg enormt meget op i, at der ikke er parfume i mine produkter, men hvis alt går galt og det er umuligt at finde et specifikt produkt, som er uden parfume, så er det sket, at jeg har købt det alligevel. Det gælder eksempelvis blå-shampoo. Af samme grund, så er jeg enormt glad for mit samarbejde med Matas – for de gør det freaking nemt at gennemskue, om der er parfume i deres produkter eller ej. Når jeg vælger Mild-serien fra Matas, så er jeg garanteret milde, parfumefri produkter, og så behøver jeg ikke tænke mere over det. Det gør det nemt for mig at træffe en god beslutning og vælge parfumen fra.

Vi bruger Matas Mild-serien til hele familien herhjemme, så de har bare fast plads på badeværelset hele bundtet. Håndsæbe, showergel, bodylotion – og så er der bodyoil og body butter til mor her. Dem rører Arne ikke lige ved, omend det måske ville være pænt til ham, med et sæt glinsende stænger. Jeg elsker, at vi kan bruge de samme produkter, og at jeg kan være i bad med Inge, uden at skulle tænke på at bruge flere produkter eller skulle tænke på, om mit rammer hende. Alle produkterne er mærket med både Svanen og Den blå krans, som er forbrugernes garanti for at de er blandt de mindst miljøbelastende produkter, og at de er allergivenlige.

Se alle produkterne her 

Og det er en anden grund til, at jeg er virkelig glad for Matas Mild, fordi jeg går op i miljø og bæredygtighed. Stort set alle Striberne-produkter fra Matas er produceret i Danmark, så transporten er kort og derved belastes miljøet mindre. Der er desuden skåret ned på plastikken i emballagen, således at den ikke er ligeså tyk som tidligere – det er en virkelig nem måde at minimere et problem på, og det kan jeg sgu godt lide. Og ja, jeg bruger masser plastik i min hverdag, men derfor går jeg alligevel op i, hvordan jeg hele tiden kan skære en smule ned på det, og det kan jeg godt lide, når producenterne hjælper mig med.

Men bæredygtighed er jo mere end bare miljø-overvejelser. Bæredygtighed er tusinde ting og refererer jo til, at man efterlader en verden, hvor alle har adgang og gavn af vores ressourcer. Derfor elsker jeg også at have det her samarbejde med Matas, hvor alle på grund af prisen kan få adgang til produkter, uden parfume og med fokus på skånsomhed og miljørigtighed – det synes jeg er et forsvarligt og socialt bæredygtigt ansvar, som Matas har taget til sig. Den sociale bæredygtighed tænker jeg meget over, også på min lidt selvopfundne måde – for hvilke spor efterlader jeg, og hvilken effekt jeg har på mine medmennesker – gør jeg deres dag bedre eller værre?

Det er noget som jeg tænker meget over i forbindelse med den her blog, for jeg vil gerne have, at mine læsere har det bedre med dem selv, når de har læst mine ord. Det gør jeg eksempelvis ved altid at pege fingrene indad – hvis nogen skal gøres grin med, så skal det være mig, og jeg forsøger altid at være tydelig omkring, at jeg ikke har opskriften på en eneste ting i livet – altså bortset fra mine deciderede opskrifter naturligvis. Hæhæ. Resten er mine tanker om ting, og jeg både håber og forventer, at jer der læser med tænker nogle andre tanker.

I den forbindelse så synes jeg det er vigtigt at sige, at det ikke er alle, der vælger parfume fra – det har jeg bare valgt. Nogle sorterer skrald, nogle har skåret ned på deres plastikforbrug, nogle vasker uden vaskemiddel og bruger sæbebær i stedet og nogle er måske stadig ved tankerne. Det hele er fint, vores fokus er forskelligt og jeg gør mit bedste og du gør dit. Men hvis du går og overvejer at skære lidt parfume ud af dit liv, så er Matas Mild-serie en utrolig nem måde at finde effektive og skånsomme produkter, der har fokus på både miljø- og allergivenlighed – til penge, som alle kan være med på. Eksempelvis koster 1 liter showergel 59,95 kroner og 400 ml bodylotion koster kun 39,95 kroner. 

Du kan se alle Matas Striberne ved at klikke her.

Fik du læst om, hvilke ting, som Homie har arvet fra henholdsvis Arne og jeg? 

En kommentar til “Om at gøre sit bedste”

  1. Jeg har familie i Australien og en af de ældre damer som bor på vejen som alle kalder Grams har altid “You can’t always be the best, but you can always try your best” og det lever jeg efter

    Svar

Skriv en kommentar