Om at komme lidt væk hjemmefra

Reklame for DSB.dk 

Jeg synes, at det kan være lidt svært at tage sig sammen til at komme ud og opleve noget, når man har en baby i huset lige pludselig. Jeg ved, at Homies lure er sikret, hvis vi gør som vi plejer – og jeg er sikker på, at hun får spist hele sin frokost. Men decideret hele mit liv er lige nu centreret omkring, hvordan jeg får hverdagen til at køre glattest muligt, og det er dæleme ikke særlig sindsoprivende at have et liv, hvor man ved, at mandag er baby-rytmik, tirsdag er vaskedag, onsdag er baby-salmesang, torsdag er legestue og weekenden er væk inden man får set sig om. Oooog så om igen. 

Derudover er jeg jo også opmærksom på, at de standarder vi sætter nu kommer til at have lidt betydning for, hvor god Homie bliver til at komme med på ture i fremtiden – hvor god hun bliver til at tage sin lur andre steder end hun plejer, og hvor god hun bliver til at koncentrere sig om sin mad, selvom hun ikke sidder i sin vante stol og får sin vante anretning. Så jeg vil sgu da gerne blive bedre til bare at tage afsted! 

I mandags var vi derfor på tur i København. Vi havde ladet bilen stå derhjemme, fordi jeg virkelig ikke kan overskue en så lang biltur med en Homie, der freaking hader sin autostol, med mindre det er højest nødvendigt – og det her skulle altså være en hyggelig tur! Vi tog derfor toget til København fra provinsen, og Inge sov hele vejen som en freaking guttermand – og det var endda toget, der stod for den blide vugning af klapvognen, så vi blev fri for det. Jeg havde personligt også en pragtfuld togtur, for Arne havde revnet sine cowboybukser, så jeg kunne sidde over for ham og tage billeder af hans lyserøde underbukser uden han vidste det. Jeg er ved at skrabe et sådant billedarkiv sammen, at han aldrig kan forlade mig. Hæhæ.

Da vi kom til København hoppede vi direkte ind i et S-tog mod Østerbro – og hende der vores baby ænsede os nogenlunde ikke et blik. Og det var altså æk’ kun fordi Arne og jeg ikke er noget specielt lækkert at kigge på – hun havde simpelthen alt for travlt med at undersøge kupéen, alle de søde mennesker og alle de mystiske ting, der susede fordi udenfor ruderne. Vi steg af på Nordhavn og gik ned til vandet, hvor Lüders konditag ligger. Det er egentligt et parkeringshus, hvor tagterassen er omdannet til en enorm legeplads og træningsområde. Der er åbent for alle, og udover at der er masser gynger, trampoliner, tårne og forhindringsbaner at slå sig løs på, så er der også en virkelig fantastisk udsigt over vandet! Deroppe fik vi gynget og hygget med Inge, og hun fik sig en snack med udsigt over vandet. Og nå ja, så var der måske også noget om nogle forældre, der konkurrerede om at være hurtigst i toppen af et kæmpe tårn og gå hurtigst i abe-gang. Det gælder i øvrigt ikke altid om at vinde – for det var nemlig æk’ mig, der gjorde det. 

 

Efter pattebørnenes tur på legepladsen gik vi hen til mit arbejde, hvor jeg som bekendt snart skal tilbage til efter endt barsel. Det ligger lige ved S-togs-stationen og jeg er vant til at tage S-toget på arbejde hver dag. Det kan på ingen måde betale sig at tage bilen gennem byen – for det tager længere tid at komme gennem København i bil end at få fingrene i et kørekort, og desuden er det jo noget nær umuligt at finde parkering, når man endelig når frem. Nå, men det var i hvert fald virkelig hyggeligt at se arbejdspladsen og ikke mindst mine freaking seje kollegaer igen. Det skal nok blive godt, at komme tilbage dertil til december! Jeg luner mig allerede på tanken om varm kaffe. Ikke lunken, ikke kold – varm! 

Vi susede lidt rundt på Østerbro, hvor de har så mange små, hyggelige butikker med børnetøj, legetøj – og bevares, også kluns til dem på over 150 cm. Og selvom jeg havde svoret, at jeg skulle shoppe amok til mig selv, så købte jeg naturligvis ikke noget til mig selv, fordi mor jo … Homie fik derimod fyldt indkøbsposerne helt op. Og så fik jeg jo glæden af at bære dem for hende, og det må også tælle for et eller andet. 

Så hvis man gerne vil have sine børn med på en tur i efterårsferien så reserver sgu da lige onsdag d. 17/10! For der er nemlig Rasmus Klump eventyr fra 09.00-13.00, hvor Lyngby station, Valby station og Københavns Hovedbanegård er centrum for en masse skægge aktiviteter for børn! På de tre stationer kan børnene desuden få udleveret et Eventyr-pas, hvor de kan få et stempel i på Stationerne og derudover kan løse opgaver undervejs på togturene. På Lyngby Station er der fokus på leg og spil, og børnene kan spille brætspil, kortspil og vises Rasmus Klump-film. Og glem nu ikke at få taget et billede med papfiguren af Pingo! På Valby Station skal billedet tages med papfiguren af Pelle – og børnene skal finde ud af, hvad han gemmer i sit næb – og det skal skrives i eventyr-passet. Og og og … på Københavns Hovedbanegård kan børnene få lov til at bage deres egne pandekager, der naturligvis skal vendes i luften! Rasmus Klump kommer i levende live og hjælper jer og deler krammere ud. Aktiviten er desuden perfekt til netop efterårsferien, for selv hvis vejret skulle skuffe – så der stadig tag over hovedet og varme i S-toget. Og husk, at du som voksen kan tage to børn under 12 med, når du rejser med S-toget!

I kan læse meget mere om Rasmus Klump-eventyret i efterårsferien ved at besøge denne side. 

Jeg elsker selve idéen i, at man ikke behøver skulle tage helt vanvittige og dyre steder hen for at have det skægt med sine børn eller børnebørn. Der’ masser oplevelser at hente i sit lokalområde – og der er S-toget sgu en let og billig måde at blive transporteret rundt på. Børn er jo freaking meget sejere end os voksne, og de bliver lykkelige, hvis de får lov til at lave en pandekage og får en krammer fra Rasmus Klump. Shit det kunne vi andre lære meget af! 

Jeg er i hvert fald virkelig glad for, at vi fik taget os sammen til at tage på tur. Jeg har altid været vant til at have gang i en milliard ting, og det ændrede sig edderbrandsparkeme da jeg blev mor. Jeg skal uden tvivl blive bedre til at tage afsted på hygge-ture, i stedet for kun at tage afsted når vi rent faktisk har specifikke planer eller det er højest nødvendigt. 

Er jeg den eneste, der er ringe til at komme afsted og er lige lovligt draget af det trygge og sikre? 

Fik du egentligt nogensinde læst om at tage alene ud, når man er blevet nogens mor? 

En kommentar til “Om at komme lidt væk hjemmefra”

  1. Hej Julie

    Sikke et fint indlæg, jeg vil egentlig bare rose dig for dine reklameindlæg, jeg synes du er rigtig god til at få det til at virke naturligt og som dig. Alle dine indlæg er så sjove og rammer så fint ind i mit liv. Håber du forstår hvad jeg mener 🙂
    Og tak fordi jeg må følge med, det er skønt. Jeg har selv en dreng fra december, så han er lige en måneds tid ældre end din søde, kønne Inge. Vi går ikke til noget som helst 😂 så jeg er imponeret over du har to dage om ugen, hvor I fast kommer ud 💪

    God weekend og tak for mange smil og grin ☺️

    Svar

Skriv en kommentar