Om at tage i byen, når man er baby-ejer

Efter jeg for lidt under en måned siden var ude at spise en aften med Arne, og kort derefter var alene afsted til en netværksmiddag med 60 andre bloggere, så er der et hav af baby-ejere, der har skrevet og spurgt, hvordan jeg lige slap afsted med den manøvre, når Homie ikke gider æ’e af flasken. Igen er der vitterligt ikke tale om den dybe tallerken, men jeg vil da meget gerne forklare, hvordan det kunne lade sig gøre herhjemme. 

Vi har ikke sådan en baby, der sover skidegodt. Lige for tiden har vi faktisk en baby, der sover ganske elendigt om natten. Hun plejer dog altid at have et forholdsvis langt første stræk – for det meste omkring 3 timer. Derefter bliver lurene kortere og kortere i løbet af natten, indtil vi lander et sted, hvor jeg ligger med begge mælkekartoner ude af amme-bh’en og bliver sparket i maven af en aldeles vågen baby klokken kvart over hundelort om morgenen. 

Nå, men i hvert fald så den gang, hvor Arne og jeg var alene ude at spise, der lagde vi hende til at sove på sit vante tidspunkt omkring kl. 20 – mens mine forældre var hjemme med hende. Derefter hoppede vi straks afsted mod restauranten, og så passede det perfekt med, at jeg kunne være hjemme på et tidspunkt, hvor hun endnu ikke var vågnet.  Man kan æk’ stille sig ur efter Homie i nogen som helst henseender, så det kunne sagtens være sket, at mine forældre måtte have ringet os hjem, hvis hun var vågnet. Vi har nemlig lige nøjagtig én måde at få hende til at falde i søvn, og den involverer et sæt babser, som jeg ikke så godt kan aflevere videre til dem, der passer hende. Men vi var heldige, og fik lov til at spise færdigt. 

“Nå, men så er du da ret fanget og uundværlig?” Ja, det kan I edderbrandsparkeme tro. Det’ noget pis. 

Den anden gang, hvor jeg var afsted alene til blogger-middag, der var Arne på arbejde i Cannes – det lille swin. Så der blev Homie passet hos min søde søster, svoger og hendes lille kusine Tora på 1 år. Jeg gav hende en tur i mælkebaren inden jeg smuttede afsted kl. 17.30. Klokken 18 startede middagen og efter de første to serveringer hoppede jeg ud af stiletterne og ned i løbeskoene kl. 20.10 og spurtede mod bussen, så jeg kunne komme hjem og give hende mad og få hende til at sove. Hun var så faktisk faldet i søvn på min søsters arm, inden jeg kom hjem – men hun vågnede ligeså snart hun kunne lugte sø’mælken. Så ammede jeg hende i søvn, og kl. 21.15 hoppede jeg ned i en taxa og nåede frem til restauranten Basso lige i tide til en fremragende omgang dessert. 

Efter middagen tog vi videre på Bar7, og kl. 00.10 hoppede jeg igen ind i en taxa – delvist fordi min baby snart ville vågne, og delvist fordi jeg ikke har været så længe oppe de sidste 4 måneder. 

Så det er virkelig ikke fordi jeg har en snedig metode til at tage ud og have det fedt, når man har en baby, der æk’ gider spise af flaske – jeg har mestendels bare ladet være med at tage ud. Og de to gange, hvor jeg har været ude – der har jeg måtte spæne frem og tilbage. 

Så’ der dét dér med alkoholen. Der er overraskende mange, der har skrevet og spurgt, hvordan jeg bærer mig ad med at drikke lidt vin, når jeg ammer. Svaret er enkelt – jeg følger sgu bare lige Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Derudover så er jeg blevet gjort bekendt med (og har efterfølgende selv læst studiet), at den del med, at man skal vente med at amme sit barn, eller have malket ud – ikke er understøttet af studier. Det er simpelthen så forsvindende lidt, der overføres gennem mælken. Så hvis man holder sig under anbefalingerne, så kan man godt amme sit barn. Det er da klart, at jeg hellere vil amme mit barn, så hun ikke udsættes for det mindste alkohol, men hvis hun pludselig bliver sulten på et tidspunkt, hvor jeg ikke havde forventet det – så får hun sgu noget mad. 

“Men hvorfor er du villig til at tage den risiko? Jeg skal i hvert fald ikke gamble med alkohol mens jeg ammer.” Jeg er ikke af den opfattelse at man gambler, når man følger nogle helt klare anbefalinger, der er bygget på studier foretaget af mennesker, der er væsentligt klogere end mig selv. Der er heller ikke studier, der har kunne forevise, at det giver uheld at gå under en stige – så det kan jeg sgu også godt finde på. Jeg synes, at det er så fint, hvis man ikke drikker mens man ammer – eller aldrig drikker for den sags skyld. Men nu har jeg ikke drukket i over et år – og dén hér mor har brug for et glas rosé i sommervarmen. 

SKÅL!

16 kommentarer til “Om at tage i byen, når man er baby-ejer”

 1. Kære Else (hvis man må kalde dig det!?🤔)

  Word! Fucking “WORD” her fra. Jeg fødte vores 3. lille dame for 2 måneder siden, og kan afsløre, at ingen af de tre har taget flaske, de to første er blevet ammet i søvn til de var ca. 10 måneder (morgen, middag og aften + ca. 1000 gange derimellem) og at alle tre både nyder et glas rødvin, rosé, måske en drink eller en bajer, når jeg har lyst til det (dog sjældent), og jordbær og chokolade (meget chokolade). Fedt du sætter ord på og breder budskabet, så mødre rundt omkring ikke skammer sig, og drikker i smug. Thanks a lot ❤️

  Svar
  • Man må ALTID kalde mig Else! Det gør Arne også 😂💪🏽. Årh, så dejligt, at der er nogle, der er enige med mig i, at det ikke gør en skid, at man får sig et pragtfuldt glas i ny og næ!

   Svar
  • Den er fra Five Unites 🙂 den er lidt gammel, men de har sikkert en nu, der minder om den 🙂

   Svar
  • Jeg kan afsløre, at der er riiiigtig mange, der har skrevet til mig, at de også elsker et glas vin i ny og næ 😃💪🏽 Så vi er slet ikke alene!

   Svar
 2. Shit hvor dejligt at du (ligesom jeg selv og forhåbentlig mange andre) stoler på studier foretaget af kloge mennesker, der har uddannelser til at lave sådanne! For hold nu op,
  hvor har jeg som førstegangsgravid skullet høre meget ævl om regler og forbehold om alt muligt, som de lige har hørt fra en de kender, som kender en, som er kusine til en anden, hvor (let’s face it) det bare lyder som noget pågældende har fundet på – din blog giver mig så meget ro på over, at der heldigvis er andre der ser tingene som jeg gør 🤣

  Svar
  • Og kæmpe meget i lige måde! Det er sgu rart at vide, at man ikke er den eneste, der ikke er villig til at give afkald på alting uden nogen som helst grund 😃💪🏽

   Svar
 3. Jeg smider sku en høj femmer til dig! 👋🏻
  Hilsen en ammende mor med et glas hvidvin i hånden og en baby der sover til natten 😇

  Svar
 4. Sådan! Jeg napper mig også et glas koldt hvidvin på terrassen en gang imellem i det her sommervejr, og det tager den bette ikke skade af. Om ikke andet, så giver det lige mor et skud energi og glæde, og det er vel også til babys bedste. Skud ud til alle ammende mødre – det er sgu ikke for amatører😊

  Svar
 5. Jeg kender heldigvis ingen (så vidt jeg ved) som sær skævt til lidt alkohol når man ammer – og heldigvis da jeg er hende der tropper op i mødregruppe med en flaske rosé under armen her i sommervarmen, og det er et hit! 😉

  Svar
 6. Fedt indlæg. Med en baby på 12 dage, var dette netop på min to-do liste over ting, der skulle undersøges: “Må man drikke alkohol, når man ammer”. Der ligger en flaske rose i mit køleskab og skriger efter mig!! Den skal da så meget åbnes i dag. Også selv om det er overskyet 😊

  Svar

Skriv en kommentar