Om at tage på barselsferie

Jeg kan sagtens forstå, hvis man ikke gider bruge hele sin aften på at læse om vores barselsferie. Der er jo heller aldrig rigtig nogen, der oprigtigt skriger “JAAAA, det vil vi så gerne”, når nogen spørger, om man lige skal se billederne (læs: alle 1100) fra deres seneste ferie til sydens sol. Så derfor kommer der lige til at starte med en ganske kort opsummering på det at tage på barselsferie i en måned med sin baby; GØR DET, DET ER DET BEDSTE!

Nu kommer der så en lidt længere udgave til alle jer, der ejer det fantastiske og sagnomspundne “tålmodighed”. 

Lang tid inden jeg overhovedet havde en baby i maven, havde jeg fortalt Arne, at når vi fik en baby, så skulle jeg mofo lang tid på barselsferie. Jeg synes selv, at jeg var ganske klar i spyttet omkring det, men på mærkværdig vis, så troede Arne stadig at selve tidsperioden var til forhandling, da vi nåede dertil. Det var den så æk’. Så det blev en måned, der hele tiden var mit absolutte minimum. Jeg ville gerne have, at der skulle være tale om sådan en ferie, hvor man falder helt til ro og ikke allerede er begyndt at tænke på nedpakning og hjemrejse efter de første fem dage. Der var så desuden godt nogen, der kunne have fortalt mig, at man aldrig falder helt til ro, når man rejser med en baby – men det vender jeg sgu da bare lige tilbage til. Hvis jeg husker det. Ligesom til historie-eksamen på gymnasiet; “sjovt du nævner det, det kommer jeg faktisk ind på senere” (hvis jeg skulle gå hen og blive markant klogere indenfor den næste halve time).

Nå, men vi har i hvert fald været en måned på Sicilien og nu sidder vi i sofaen i det nedpakkede hjem og venter på, at vores baby vågner fra sin sidste lur under varme himmelstrøg. Efter den her sommer og en måneds ferie, så får hun et freaking chok, når hun opdager, at hun ikke er født i et land med tropisk klima. Vi har boet to steder på Sicilien, og begge steder har været meget lokale på hver deres måde. Det ene var en lejlighed i en by udenfor den turistede Taormina, der var stort set kun lokale – det andet sted var et hus med have i et ferieparadis for italienere, så selvom der var mange turister, så gjorde det bestemt ikke oplevelsen mindre italiensk. 

Vi rejste med fly til Catania og derfra har vi så haft lejet den bil, som vi har haft under hele opholdet. Det første sted var vi kun os tre i en uge, det andet sted fik vi besøg af mine forældre, Anders’ bror og svigerinde og hans forældre i næsten tre uger. 

Fordele og ulemper ved barselsferien

Nå, men jeg vil i hvert fald forsøge at beskrive, hvilke fordele og ulemper ved barselsferie, som vi er stødt på undervejs. 

Fordel: Hvis man vælger sydens sol, så er der piss’-lækkert og varmt. 

Ulempe: Babyer sover ofte rimelig mofo dårligt i varme. 

Fordel: Blæsere og aircondition kan gøre temperaturerne mere uudholdelige. 

Ulempe: Blæsere og aircondition kan gøre baby syg rimelig freaking hurtigt. 

Fordel: Hvis baby bliver syg, så er det sgu stadig sjovere at være fanget på altanen med udsigt til hav og lækker strand end at sidde hjemme i grå Danmark og stirre på sin babys snotnæse.

Ulempe: Ingen er nogensinde blevet lækkerbrun af at sidde på en altan på skygge. 

Fordel: Endelig en ferie, hvor Arne ikke skifter ham et par gange på grund af solskoldning. 

Fordel: Tid og samvær med din lille familie. 

Ulempe: Arne gennemskuer muligvis hvor mofo nederen jeg er at hænge ud med i længere perioder. 

Fordel: Lande med skodder for vinduerne sikrer bedre temperaturer og komplet mørke – og derved forhåbentligt en ok-sovende baby. 

Ulempe: Er Danmark det eneste land, der kan bygge lydtætte døre? Det behøver ikke være i hele huset, men det kunne sgu da være meget fedt, hvis man ikke kunne høre, hvis nogen nøs mens de var på badeværelset. For så kan andre jo nok også høre, hvis jeg … øh nyser. 

Fordel: Efter 7 måneder på barsel, og langt det meste af tiden tilbragt i hjemmet er det eddermame skægt at se noget andet. 

Ulempe: Det er sværere at køre barsels-stilen med evig pyjamas på ferien. Man bliver nødt til at tage noget rigtigt tøj på i ny og næ. 

Fordel: Dét tøj kan være en bikini. 

Ulempe: Hvis du kan passe den, efter alt det pizza og pasta, som du har spist!

Fordel: HURRA. Det kan du – for du har svedt som et svin i en måned. Og personligt har jeg desuden ammet på livet løs under hele rejsen, fordi Homie er vågnet minimum 6 gange hver nat.

Ulempe: Usikkerheden omkring hvordan man selv og ens baby kommer til at håndtere alt det nye, som eksempelvis flyveturen, de nye hjem og ændringen i klimaet. 

Fordel: Du finder ud af, at ingen er jer er sådan at slå ud. Alting løser sig og I kommer til at klare det freaking godt. 

Ulempe: Hvis man vil se lidt, så er det nødvendigt at smide baby i en autostol og lade dem være lidt sure over det. 

Fordel: På Sicilien ligger autostolene helt ned – og det er edderbrandsparkeme noget en homie kan bruge. 

Ulempe: Måske er der en grund til at autostolene ikke ser sådan ud derhjemme. 

Fordel: Når baby ligger helt ned er det væsentligt lettere at mase en babs ind i munden på dem under køreturen, hvis de bliver for hidsige. 

Ulemper: Ligesom andre ferier, så har barselsferier det også med at slutte. Og så følger den velkendte post-ferie-blues.

Fordel: Post-ferie-blues kan kureres med tanken om, at I er godt i gang med at skabe minder med jer alle tre (fire, fem, seks … Ej, seriøst 7?) 

Det blev en mærkelig omgang, hva’? Er det noget, vi gider redigere i? EJ SGU. Videre i dagens tekst. 

Jeg har det med relativt ofte at forsøge at komme med gode råd herinde. Jeg føler derfor, at jeg måske bør gøre opmærksom på, at jeg jo vitterligt ikke aner, om det er gode råd, eller nærmere bare burde karakteriseres som “råd”. Men fordi mit store opblæste hoved og min brede mund ikke kan lytte til fornuft, så kommer der sgu alligevel også nogle råd i det her indlæg. 

Nogle måske gode råd 

Vær indstillet på, at det er noget andet, når man rejser med en baby. Jeg havde en  idé om, at det da blev anderledes end vores tidligere ferier, men måske ikke så anderledes. Eksempelvis var vi ude og bade én gang den første uge, og det var hver for sig, fordi nogle hele tiden skulle holde Inge. Og ja, vi kunne bade når hun sov – men vi kunne ikke så godt placere klapvognen på den brandvarme strand i bagende sol. Så det blev æk’ til så meget baderi. Alt er lidt mere besværligt med en baby – men det er dæleme også hyggeligt! 

Inviter sgu da nogle med. Jævnfør ovenstående punkt, så bliver der sgu bare mere ferie over det, hvis man er nogle snedige sataner og inviterer nogle med, der gider holde ens barn i ny og næ. Vi havde taget mere end en håndfuld mennesker med – og kæft, hvor var det dog fedt! Min svigermor har eksempelvis taget Homie fem morgener, så hendes trætte forældre kunne arbejde på at mindske de sorte rande under de smalle og hævede øjne. Derudover så gav det os eksempelvis mulighed for at tage ud at spise uden vores baby. Nå ja bevares, vi talte udelukkende om hende og om servitricens lange smukke ben – men rent fysisk var Homie ikke med på restaurant.

Lej en stor bil. Jeg har seriølle pakket let denne gang. Væsentligt lettere end de gange, hvor vi har rejst med rygsæk. Men Homie var ikke med på idéen med at pakke let. Legetæppe, bleer, vådservietter, MME, piss’-grimt men elsket legetøj og andet gejl fylder latterligt meget – og selvom man bilder sig selv ind, at man vil styre sig under pakningen, så går det jo galt alligevel. Vi havde lejet en mikroskopisk bil, jævnfør at Arne er nordjyde og så en gylden mulighed for at spare 400 kroner – heldigvis forbarmede den søde dame bag skranken sig over os, da hun så, at vi havde Inge med. Så vi fik en større bil – og det var ok-heldigt, eller havde vi måtte lade Arne blive i lufthavnen. 

Vælg det rigtige sted at bo. Hvor lang tid gider jeres baby køre i bil? Vores gider nul procent. Så vi var glade for at finde byer i en rimelig afstand fra lufthavnen, og samtidig med mulighed for udflugter med korte køreture. Derudover så var det naturligvis vigtigt med flere værelser, så vi ikke var stavnsbundet til at sidde i et hotel-hjørne, så snart Homie sov – og være bange for at gå på toilettet af frygt for, at vores baby skulle vågne af det. Et veludstyret køkken er desuden rimelig essentielt, hvis ens baby er begyndt på dét dér mad. 

Tag det roligt. Afhængigt af hvilken baby man er indehaver af, så er det sgu nok en god idé at indlægge en masse dejlige afslapningsdage, hvor baby kan få lov til at lege og have det almindeligt fedt – uden at skulle på tur i autostol eller skal slæbes med op på et bjerg i stegende sol. 

Tag til et land, der elsker babyer! Sicilien elsker babyer. Det er der heldigvis mange lande der gør – bare æk’ Danmark. Alle smiler og vinker, når man kommer gående med en baby på Sicilien og der er fordele for familier i lufthavnen og så videre. Det har været en freaking god oplevelse at finde ud af, at man er til andet end bare besvær, når man kommer trillende med sin klapvogn og fylder lidt på fortovet. Det bliver skægt at komme hjem igen, og blive puffet til og vendt øjne af. Hæhæ.

 

Men igen, lad for Helle være med at lytte for meget til mig. Nu hopper vi ombord på et fly. Vi ses i Danmark!

Hvis du seriøst nåede helt herned, så er din tålmodighed med mig uoverstruffen – jeg giver en kanelsnegl, hvis vi mødes en dag. Bare sig “kanelsnegl” til mig, så ved jeg, at jeg skylder dig en!

Fik du læst om vores tanker om barselsferien, inden vi tog afsted? 

 

7 kommentarer til “Om at tage på barselsferie”

 1. Jeg har ikkr en baby, og er 21 så skal heller ikke have en lige foreløbig 😂😂😂 Men jeg har alligevel lige læst hele indlægget, bare fordi alt hvad du skriver, er godt og sjovt 😂

  Svar
 2. Vi er lige kommet hjem fra 8 ugers barselsferie på Grønland og jeg har ligesom dig erfaret at det er meget nemmere at rejse med en baby end jeg troede. Vores datter var 12 uger, da vi tog afsted og vi skal rejse i 4 uger igen til januar og jeg frygter faktisk mere at skulle rejse med hende til den tid, da hun vil være meget mere bevidst om tingene end hun var som 12 uger gammel

  Svar
 3. Nu flytter du snart til Amager, hvor jeg bor og er på barsel, så jeg skal nok råbe kanelsnegl, hvis jeg støder ind i dig! 🤪

  Svar
 4. Jeg elsker dine blogindlæg og er selv blevet mor i maj. Vi planlægger barselsfeber til Thailand når min søn er 7 måneder. Har “homie” heller ikke fået vaccination mod mæslinger ??

  Svar
 5. Jeg vil høre meget mere om jeres tur til Sicilien! 🤗 Vi skal afsted til sommer med en på 1 år. Hvordan gik turen til Etna – havde I homie med? Lejede i også hus gennem airbnb? og hvad er jeres erfaring med restaurantbesøg om aftenen? Er det umuligt at finde noget som har åbent kl 18?

  Svar

Skriv en kommentar