Om graviditet og min stakkels tissekone

Jeg har været godt gammeldags doven her på los bloggos på det seneste. Det hænger simpelthen sammen med, at jeg også har været piss’-doven i den virkelige verden. Men hvilken bedre måde at komme sig over den uheldige stime på, end at skrive et helt indlæg om sin egen tissekone. “Men Julie-Elsebeth, det gider vi sgu da ikke at læse om.” Nej, jeg kan godt forstå det. Men nu var det lige det, som jeg gad skrive om, og så skal jeg nok gøre mig umage for at skrive et eller andet kært eller eftertænksomt snart. Eller måske ikke snart. Men på et tidspunkt. Måske. Ja, lad os se på det, æk’? For nu kommer der er liste med de tissekone-ting, som jeg har erfaret under denne og min første graviditet. 

Den tykke tissekone 

Jeg husker det som om, at min tissekone ikke ændrede udseende i min første graviditet – og modsat med maven, så har jeg ikke lige nogen billeder, hvor jeg kan sammenligne, hvordan den så ud i første graviditet i forhold til nu. Men jeg skal da i hvert fald love for, at den har ændret sig i denne omgang. Den er simpelthen blevet tyk. Eller sådan ser det i hvert fald ud. Det er da sikkert noget med bækkenbunden eller lignende, men faktum er, at den simpelthen lige buler anderledes ud, end den nogensinde før har gjort. Spændende om den kommer tilbage til sin normale form før eller efter ridebukselårene. Jeg kender ikke til nogen former for udvendige knibeøvelser for det område, så jeg må sætte mit lid til, at kroppen selv klarer den udvendige del. 

Tisse-tåren

Jeg skal altid tisse lidt for tiden. Jeg er også i uge 32, så det er vist meget normalt. Jeg er fritaget for natlige tisseture ligesom i første graviditet, men i løbet af dagen skal jeg hele tiden tisse. Og modsat i min første graviditet, så gør det, at jeg lige skal huske at tænke “kniiiiib” hver gang jeg skal nyse eller hoste – Gud forbyde det sidstnævnte i denne Corona-tid. Et stille host skaber jo som bekendt samme reaktion, som hvis man ifører sig en sej citat-tshirt med teksten “I went to the 14th century, and all I got was this lousy tshirt and the plague.” Njå, men i hvert fald, så er min bækkenbund langt tydeligere mærket i denne omgang, så alt hvad der rimer på trampolin og for store forskrækkelser resulterer altså i underbukse-skift. 

De store underbukser 

Og ganske apropos underbukser, så er der rigeligt af dem for tiden. Ikke i antal, mere i meter-mål. Min underbukser er kæmpestore. Jeg kunne sikkert godt smyge måsen ned i nogle mindre, men jeg gider simpelthen ikke. Min mås og tissekone vil simpelthen bare gerne have lov til at have det lidt godt gammeldags rart og være ligeglade med, hvordan det lige ser ud. Bevares, Arne kan ikke lægge tøj sammen fra tørretumblerne uden at lave en eller anden form for joke omkring størrelsen på mine underbukser. Han har mere end en gang stået på spisebordsstolene, hoppet ned og håbet at de ville holde ham svævende. Endnu forgæves, men jeg når jo også at blive større, inden jeg skal føde – så måske det lykkes ham inden. 

Av, sådan skal jeg ikke sidde 

I forhold til første graviditet, så føles mit underliv også væsentligt tungere i denne omgang. Vi er endnu ikke der, hvor jeg lægger mærke til det, når jeg bare vader rundt, men når jeg eksempelvis skal snøre mine sko pg sætter mig ned på hug med det ene ben foran det andet, så kan jeg dæleme godt mærke, at min bækkenbund er naturligt blød under den her graviditet og så opstår den der lækre følelse af, at ens underliv er på vej til at falde ud. Så jeg er blevet lynende hurtig til at snøre skoene og komme op i en position, hvor det ikke føles som om, at jeg er en juleand, der er sekunder fra at få hevet posen med indmad ud af sig. Selv tak for det billede. 

Og ja, så venter der jo endnu en fødsel, der som bekendt også gør sit ved ens underliv. Jeg håber på at kunne slippe ligeså nådigt fra det som første omgang, men lad os nu se. 

Og så skal du få fri for historier om mit underliv resten af aftenen. Skulle du mod forventning sætte pris på tissekone-indlæg, så har jeg faktisk skrevet et indlæg om de ting, som jeg har fundet i mine trusser. Tving mig ikke til at forklare, hvorfor jeg har skrevet det, for jeg ved det simpelthen ikke.

4 kommentarer til “Om graviditet og min stakkels tissekone”

  1. Jeg var også tyk “om” tissekonen i min første graviditet! Det kom bare sindsygt meget hurtigere her anden gang! Endnu engang et skriv det er helt på sin plads ????????????

    Svar
  2. Så fedt at ikke føle sig alene om den forandring en graviditet udsætter sin underliv for – flere af dem, tak, særligt et efterfødsel indlæg ????

    Svar
  3. Haha, jeg er vild med det! ???? Og kan så informere om at den tykke tissekone formentlig er væskeophobning ???? det fortalte min gyn obs fys mig under min anden graviditet, og hun synes det var kommet lige lovlig tidligt for mig ???? meget normalt for 2. gangs gravide og det går over, men føles skørt ja. Fys’en viste mig en øvelse der basically bestod af at ligge på knæ og albuer med røveren i vejret og det skulle kunne dræne lidt af væsken ???????? det gjorde ik den fjerneste forskel her ????

    Svar

Skriv en kommentar