Om graviditeten, lillesøsters fødsel, kejsersnit og det med amningen

Reklame for Lactocare

Njå, men så er der 23 dage til min termin. 23 sølle dage. Det forstår jeg nul procent. Det føles som et øjeblik siden, at jeg midt i Corona-nedlukningen var lidt små-svimmel og nappede en graviditetstest. Testen var i øvrigt negativ. Det var nummer to også. Men så let snyder man dæleme ikke Julie-elsebeth, og nummer tre havde en stor tyk pink streg og så en lille svag en lige ved siden af. Og så var jeg ellers gravid.

Og jeg må da sige, at Corona om ikke andet har været et ganske udmærket tidspunkt at lægge sin graviditet, for jeg er ikke gået glip af en fis. For der er jo ikke sket en dyt siden marts alligevel. Det føles lidt som om, at alle andre har sympatiseret med, at jeg har været for træt til lange aftener og store folkemængder. Og bevares, så er jeg gået glip af de rødvins-hjemmebranderter, som mange andre vist har haft kørende rundt omkring i stuerne, når de hjemmeskolede og hjemmepassede børn endelig sov – men jeg har bare skiftet rødvinen ud med skumbananer, og så har jeg været fint tilfreds. Lad os håbe, at Corona snart bare er en kuldegysning, som vi kollektivt får, når nogen resten af livet nævner år 2020 for os. Men jeg har altså ikke været så ramt af restriktioner og den slags, for jeg havde alligevel kun planer om at være hjemme og have tøfler på. 

Om lidt lander der så en baby i vores arme, og så skal vi om muligt være endnu mere hjemme, og så kan Corona jo passende dampe af i mellemtiden. Okay, babyen lander måske ikke bare sådan lige i armene på os, for jeg skal jo nok presse den til verden. Jeg fødte vaginalt første gang, og var i øvrigt rigtigt glad for det og ikke særlig mærket bagefter, så det vil jeg rigtig gerne igen. Der er jo ikke nogen grund til at lave noget om, der fungerede godt for en – så det prøver jeg at fortælle min krop, at den gerne må være med på. Jeg tænker ikke, at der er nogen som helst grund til at nævne for jer, at et kejsersnit også er en fødsel – men nu gør jeg det lige alligevel, for jeg tror på, at jo flere gange man nævner den slags, jo færre kejserinder skal belemres med ubetænksomme kommentarer omkring, hvorvidt de har født “rigtigt” eller ej. Selvfølgelig har de freaking det. Jeg vil rigtig gerne undgå at skulle skæres i og bøvle med de gener, som der kan komme derefter – men skulle det ske, så vil jeg dæleme ikke være i tvivl om efterfølgende, at jeg stadig har født! 

Så er der altid velmenende sjæle, der føler behov for at nævne den podning, der sker af bakteriekulturen fra mor til barn under en vaginal fødsel – og det er ganske rigtigt, men man giver altså også rigtig mange af de pragtfulde sager videre til sit barn under graviditeten, hvor man eksempelvis kan indtage mælkesyrebakterier til gravide og ammende for at styrke sin egen bakteriekultur og derved den man giver videre. Jeg spiser en kapsel om dagen af Lactocare’s “Pregnant”-produkt. Efter fødslen vil man ved amningen også fortsat give de gode sager videre til sit barn – og skulle man af den ene eller anden gode grund ikke amme, så kan man stadig opnå de gavnlige effekter af mælkesyrebakterier. Man kan jo eksempelvis også få mælkesyrebakterie-dråber, der også indeholder de D-dråber man alligevel skal have i sit barn og så er der smækket to fluer med et enkelt smæk og man undgår måske endda den fjollede mavepine, som D-dråber kan give nogle børn – i hvert fald mit. Og D-dråberne fra Lactocare med mælkesyrebakterier er jo naturligvis stadig rigtig gode, selvom man ammer og også får givet gode sager gennem modermælken. 

Jeg spiser som sagt mælkesyrebakterierne fra Lactocare, der hedder “Pregnant” – det er en lille kapsel om dagen, som jeg også fortsætter med efter jeg har født og forhåbentligt skal amme. Jeg er lidt af en mælkesyrebakterier-entusiast og jeg gør, hvad jeg kan for at få givet en mangfoldig bakteriekultur videre til mit barn, fordi det er en måde at tage hånd om udviklingen af deres fordøjelsessystem mens de er helt små. 

Med Inge havde jeg ikke lige fået sat mig ind i, hvad kosttilskud med mælkesyrebakterier kunne gøre godt for, men da jeg blev opmærksom på det, så hoppede vi alle med på  det tog. Og selvom man ikke har været med på toget fra baby lå i mavsen, så er det heldigvis aldrig for sent at begynde på mælkesyrebakterierne. Det synes jeg egentligt er en både vigtig og rar viden at have. Man kan selv gøre en indsats for at skabe en rig bakteriekultur i sit barns fordøjelsessystem, og det synes jeg er enormt rart at vide. Jeg er ikke afhængig af hverken tilfælde og uheld, jeg kan gøre noget aktivt for både mit eget og mine børns fordøjelsessystemer uanset hvordan jeg føder eller giver mit barn mad. Og bare fordi jeg i første graviditet ikke kom med på mælkesyrebakterierne fra start, så kunne vi stadig sagtens gøre noget. 

Jeg håber også at kunne amme denne gang, og det gør jeg, fordi jeg var piss’-glad for det sidste gang. Jeg ammede indtil Inge var 15,5 måned og vi hyggede os gevaldigt med det. Bevares, det var hårdt i perioder – men det er alt jo med et lille barn, så jeg så ikke nogen grund til at give specifikt amningen skylden. Vi elskede det sgu. Under amning giver man som før nævnt også sine bakterier videre til sit barn, og derfor er det rart at have en rig bakteriekultur at give videre – ja, altså jeg er godt klar over, at det ikke lyder så ønskværdigt at barnet gennem modermælken får bakterier fra sin mors tarm, men det er det altså. Og selvom “mælkesyrebakterier”, måske ikke er det mest sexede navn i kommunen, så vil jeg vurdere, at det er til den pæne side i forhold til, hvad man kunne have valgt at kalde dem. Tarm-bakterier eksempelvis. 

Njå, men jeg er ved at være godt spændt på både fødsel og den første tid med baby! Jeg fortæller mig selv dagligt, at alt bliver godt uanset om jeg får opfyldt alle mine prioriteter eller om vi må freestyle lidt undervejs. For nok kan man forberede sig på fødsel og mor-liv, men man kan dæleme ikke planlægge noget. Så jeg forsøger endnu engang at gå ind i det med et åbent og positivt sind. 

Du kan se alle Lactocare’s produkter ved at følge dette link og derinde kan du også læse meget mere om de tekniske specifikationer omkring produkterne. 

En kommentar til “Om graviditeten, lillesøsters fødsel, kejsersnit og det med amningen”

  1. …” stor tyk pink streg“…
    Jeg har lige vold grint af mig selv fordi jeg læste det som stor tyk pik streg 😂😂😂

    Svar

Skriv en kommentar