Om noget af alt det, der er anderledes i denne graviditet

Jeg er i uge 30 nu. 10 uger til baby og til at tusinde nye og gamle bekymringer formentligt blusser op for fulde hammer. Under min graviditet med Inge gik jeg naturligvis stadig på arbejde på det her tidspunkt. Hver dag mødte jeg ind og skrev artikler om mavebøjninger, som jeg ikke selv måtte lave og mad som jeg ingenlunde havde lyst til at putte i munden. Men jeg sad i det mindste på min fla’e røv på skiftevis en kontorstol og en yoga-bold hele dagen. Nå ja, jeg stod da også op i ny og næ – ellers kunne jeg jo ikke nå kaffemaskinen. Jeg var jo ikke ligefrem i et fysisk udfordrende job, jeg var jo bare journalist og digital redaktør. 

Om eftermiddagen gik jeg hjem, og udover at vi boede på femte sal uden elevator og at jeg derfor skulle bestige 113 trappetrin, før jeg var hjemme – så var det fucking afslappende. Jeg læste så mange bøger i min graviditet og lå på sofaen og mærkede bette Inge sparke løs. Arne spillede vist ‘puter og bandede ved siden af – og anede nul procent, hvad der skulle til at ramme ham. 

Denne gang er anderledes. Af så uendeligt mange grunde. For det første, så oprettede jeg den her blog d. 22 december 2017 – den dag, hvor jeg gik på barsel og det har mildest talt ændret mit liv. Og på trods af, at jeg kunne sværge, at jeg havde mit drømmejob dengang, så har jeg sgu endnu mere mit drømmejob nu. Fordi det vitterligt aldrig føles som om at have et reelt arbejde – men det har jeg jo heller ikke.  Jeg føler, at jeg loller mig gennem hver dag, ikke fordi der ikke er travlt nok, det er der bestemt – men det hele er bare fucking sjovt. 

Nå, men udover at min jobsituation er væsentligt anderledes nu, så er der også mange andre ting, der slet ikke er som sidst. Jeg har ikke tid til at tænke på maven hele tiden – for der er også et barn herude i den virkelige verden, der skal have min opmærksomhed. Jeg er større meget tidligere i graviditeten. Jeg kan mærke mit underliv på en helt ny og lidt for spændende måde, hvor jeg lige skal huske, hvordan jeg skal sidde for eksempelvis at snøre mine sko. Jeg skal knibe, når jeg skal nyse. Og så er der hele den ting med, at fødsels-tankerne er erstattet af tanker om, hvordan vi skal få Inge passet, når nummer to melder sin ankomst. Ja, altså nummer to baby. Hun skal ikke passes, hver gang jeg skal skide.  Der skal hun jo alligevel altid med på toilettet jo … 

Og hvordan kommer man så videre fra sådan en ringe vittighed? Njå. Alt er anderledes denne gang. Jeg tænker ikke særlig meget på mig i alt det her. Eller på, hvordan vores forhold skal klare det – det var en kæmpe bekymring første gang. Jeg havde lagt hele planer for, hvordan vi hurtigt kunne komme tilbage til at have sex konstant. LOL. Det går jeg så æk’ ligeså meget op i denne gang. Jeg tænker kun på, hvordan baby har det og så hvordan Inge har det og får det i forløbet. 

Og det er tanker, der vejer meget tungere, end dem jeg havde sidst. Men hvis jeg har lært én ting i dette liv, så er det, at ting løser sig. Det skal nok blive skidegodt. Men tankerne fylder. 

Der var også en graviditet, der aldrig blev til et barn, den kan du læse om her.

3 kommentarer til “Om noget af alt det, der er anderledes i denne graviditet”

Skriv en kommentar