Om snart at blive 30 år

Reklame for Matas

Jeg bliver 30 år om et par uger. Og til alle dem, der sidder og tænker “wauw, er hun kun 29, hun ligner en, der er væsentligt ældre”, så kan jeg afsløre, at jeg også føler mig væsentlig ældre. I mit hoved har jeg været godt inde i 30’erne i lang tid, og af samme grund så generer det mig lige nøjagtigt nul procent, at jeg skal vinke farvel til tyverne om lidt.

For i det øjeblik jeg blev mor, blev jeg freaking gammel. Og nu skal alle over 30 ikke sidde og vrænge på næsen, og føle at jeg alders-shamer, for det er faktisk det modsatte, som jeg har gang i. For for Helle, hvor er jeg glad for at være blevet ældre. Omtrent alle ting i mit liv er blevet bedre med alderen.

Ligesom cirka alle andre kvinder i verden, så har mit lod også været forholdet til min krop. Jeg har dæleme brugt mange år på at ønske mine lår tyndere og mine babser tykkere. Nu er jeg så blevet mor og mine lår er blevet tykkere og mine babser er blevet slappere, og jeg har aldrig været mere tilfreds med nogle af delene. Jeg kigger på gamle billeder, der aldrig klarede cuttet til at blive lagt op, fordi jeg syntes, at mine lår var for gode venner – og nu synes jeg, at det ser freaking åndssvagt ud med så små lårbasser.

Mit giv-et-fuck-barometer er også blevet væsentligt mere følsomt med alderen. Jeg har ikke længere hverken overskud eller incitament for at gå og bekymre mig om andres mening eller holdning til mig og mit liv. Men hvis min fornemmelse er, at mennesker omkring mig generelt ikke vil mig det bedste, så stopper jeg helt automatisk med at give en fuck for dem, fordi det simpelthen ikke er et fornuftigt brug af min tid, at bekymre mig om nogen, der ikke bekymrer sig om mig.

Mit temperament er også blevet væsentligt mere normalt. Før i tiden var jeg ustandseligt enten helt dum-glad eller ganske alvorligt rasende. Alle de mellemliggende former for humør nåede jeg aldrig rigtig igennem. Det gjorde, at jeg ofte gik fuldstændig bananas for derefter at måtte undskylde for min opførsel. Den fjollede tendens er jeg også vokset nogenlunde fra, og selvom jeg som oftest befinder mig i humør-spektrers yderpunkter, så jeg blevet væsentligt bedre til at navigere over hele pladen – og derved sjovere at omgås.

Jeg er også blevet meget modigere med alderen. Da jeg var 25 var jeg stadig meget opsat på at vælge den rigtige vej og gøre tingene på den korrekte måde. Jeg er sådan én, der ordner alting, og fordi der er lettest, hvis man har et system, så kørte mit liv ret meget i samme uendelige rille. Det er der blevet vendt godt og grundigt op og ned på, både fordi jeg blev mor og fordi jeg i kampens hede fik startet dén hér blog og pludselig blev nødt til at erkende den som en del af mig og mit liv. Jeg er blevet nødsaget til at tage tingene mere som de kommer, og det betyder eksempelvis, at nogle gange har jeg god tid til at nusse om hjemmet og andre gange står der en hel maskinfuld opvask på køkkenbordet, der bare mangler en tømt opvasker at blive smidt ned i.

Derudover så er jeg sgu også blevet pænere med årene. Jeg var æk’ pæn som teenager, og heller ikke i starten af tyverne. Jeg havde dårlig hud – som der ellers ingenting er galt med, jeg valgte desværre bare at løse det ved at bruge enorme mængder ansigts-makeup, jeg farvede selv mit hår med den gode, gamle fra Kvickeren, der gjorde det skiftevis gult og blåt og jeg turde ikke space det mindste ud i mit tøjvalg. Nu er jeg gået fuldstændig over til at bruge produkter uden parfume eller unødige tilsætningsstoffer, og det har påvirket min urene hud ganske pragtfuldt! Den er mindre numbret og den synes mere ensartet.

Men jeg er blevet ældre siden jeg blev mor. Jeg var 28, da jeg fødte – og her snart halvandet år efter er mine rynker vel blevet 5 år ældre. De vil tilsyneladende skide på normal tidsregning. Jeg sover ikke i nærheden af nok timer om natten, jeg glemmer at drikke vand og jeg er konstant bekymret – og det sætter sine spor i mit ansigt. Jeg troede egentligt, st det ville ændre sig tilbage ganske langsomt, som jeg fik mine normale rutiner tilbage – men rynker forsvinder tilsyneladende ikke rigtigt igen. Pokkers!

Så nu er jeg sgu gået i gang med at gøre en indsats mod rynkerne. Jeg køber ikke dén dér med deciderede rynkecremer, der lige glatter hele ansigtet ud. Jeg tror, at det handler om fugt og intet andet, og derfor er jeg begyndt at være virkelig grundig med fugten. Jeg drikker rigeligt vand og jeg fugter min hud fuldstændig igennem minimum to gange om dagen – og der får den alt, hvad den kan trække. I gamle dage var jeg lidt bange for for meget creme, fordi jeg syntes, at det fedtede min hud mere end den allerede var. Det er naturligvis det stik modsatte, der reelt sker – men det havde jeg altså ikke lige forstået.

Derfor fugter jeg nu på livet løs! Især øjencreme er jeg blevet latterligt glad for – nærmere bestemt Matas’ Mild øjencreme til sensitiv hud. Huden ved øjenene er både tynd og sart, og derfor er det også et af de første steder, man ser aldrings- og trætheds-tegn. Derfor holder jeg den gennemfugtet undgår derved dé dér mofo irriterende små kragetæer, når man har haft makeup i skærmen en hel dag. Matas Mild Øjencreme indeholder allantoin, der giver fugt – og virker beroligende på huden. Derudover er der tilsat jojobaolie i den, der holder på fugten og plejer. Og så er der betaine, der tilfører huden ekstra fugt. Mit vigtigste trick er desuden også at smøre øjencremen på min arrige bekymringsrynke midt i panden, fordi det får den til at være mindre arrig.

Derudover bruger jeg Matas Firming Serum uden parfume, der jo altså egentligt er særligt udviklet til 50+. Men jeg har bare meget tør hud og den sørger altid for at holde min hud helt gennemfugtet. Serummet har en meget høj koncentration af aktive ingredienser og molekyler, der trænger helt ned i huden og gennemplejer og fugter. Firming Serum har et aktivt 3-dobbelt hyaluronsyrekompleks, så den giver fugt og ligesom udglatter huden en smule, så de i hvert fald ikke ser ligeså tydelige ud, fordi hyaluronsyre gør huden mere spændstig, og peptidkomplekset matrixyl (flot ord, hva’?) sørger for en bedre produktion af kollagen. Og den er jo altså lavet til 50+, så det er altså udelukkende fordi jeg har vurderet, at min hud viiiirkelig trænger til noget fugt, at jeg bruger den lige for tiden. Planen er at komme tilbage til denne serum, snarest muligt. Efter at jeg har påført serum bruger jeg Matas  MILD striber, som dagcreme og natcreme. Og samlet set giver det mig sgu bare en god og gennemfugtet hud. BUM! Og det er simpelthen min plan for at undgå at ligne en gammel mor, selvom jeg er en gammel mor.

Jeg håber, at I alle sammen har haft en pragtfuld mors dag. Jeg går ud fra, at jeres partnere enten har glemt dagen eller komplet ignoreret den – sådan virker det i hvert fald til, at det er hos samtlige af mine veninder. Men stadig fucking HURRA for os mødre. Vi er fucking vanvittige.

Skriv en kommentar