Opdatering på Homies søvn og amning

I ny og næ er der nogen, der kommer med forslag til, hvad jeg skal skrive om – og jeg elsker det. Det fritager mig for at tænke alt for meget selv, og lad os bare være ærlige; det’ sgu meget lækkert engang i mellem. I hvert fald så er det ønske, som jeg får aller oftest, om jeg ikke vil skrive noget om, hvordan det går med Inges søvn. Og jeg forstår så udmærket, at man gerne vil høre, hvordan det går – for der er decideret ikke noget værre, end at være i et konstant søvnunderskud og ikke kunne gøre en ski’ ved det.

Jeg har dog holdt en lang pause siden jeg sidst skrev om det, men det er mere fordi det ville virke lidt dumt at lave tre indlæg med halvanden måneds mellemrum, der hed henholdsvis “det går fucking elendigt med Homies søvn”, “det går stadig elendigt med søvnen” og sidst men ikke mindst “ja, det er stadig lort”. Det ville vist blive noget være mokkeri, og jeg tænker ikke, at det ville klæde mig. 

For Homie har sovet freaking dårligt freaking længe. Bevares, de første fire måneder af sit liv sov hun jo fantastisk, men så fra den ene dag til den anden ramte elendigheden os. Hun begyndte at vågne mellem 7 og 10 gange hver nat, og hver eneste gang skulle hun ammes i søvn – en opgave som Arne ikke lige kunne aflaste mig i. Så det var nogle hårde måneder uden ski’-meget søvn. “Men du kan jo sove, når du bliver gammel” – luk røven, jeg er snart 30 og min panderynke er allerede godt oppe i 40’erne, så jeg skal sove nu. 

Vi fik introduceret tyngdeposen på et tidspunkt, og det hjalp en hel del. Pludselig begyndte vi at kunne vugge hende i søvn i armene en gang i mellem – og der blev skåret ned på både opvågninger og amninger. En lang periode lå vi på omtrent 2 amninger per nat og da jeg så begyndte på arbejde overtog Arne nætterne, og så røg vi hurtigt ned på kun en enkelt amning. Nu er vi faktisk nede på nul amninger om natten – og det gik fuldstændig smertefrit da Arne kørte den hjem. Det vil sige, at hun nu kun går i mælkebaren, når jeg kommer hjem fra arbejde omkring kl. 16.00 og så igen kl. 19.30, når hun bliver puttet. Vi skiftes til at putte hende, og når jeg putter hende bliver hun ammet i søvn i gyngestolen og når Arne putter bliver hun bare spist af først og så vugget i søvn i gyngestolen. 

Homie er snart 11 måneder – og jo, hun vågner stadig langt de fleste nætter og skal have en lille sang, en sut eller den pragtfulde app-lyd fra en tørretumbler et par gange, men ofte er hun ikke oppe af sengen i løbet af natten – og det er altså en stor succes for os, der har været vant til at bruge halve og hele timer flere gange i løbet af natten på at vugge og synge og jonglere og sluge ild eller hva’ dælen der nu lige kan få hende til at falde til ro i en given periode. 

Vi har haft to nætter, hvor hun bare har sovet igennem fra omtrent 20.00 til 06.00 – det føles rimelig vanvittigt, når man i et halvt år har været vant til at være vågen et hav af gange i løbet af natten. I starten da hendes søvn blev dårlig gik jeg utroligt meget op i, hvilke tricks der fandtes for at hjælpe hende til bedre søvn – og nogle af dem viste sig rent faktisk at fungere for os. Men vi fik altså ikke et barn, der bare sov igennem. Og jeg begyndte at blive mere og mere frustreret over, at processen til ordentligt søvn var så langtrukken. Så jeg valgte at give op og acceptere, at hun åbenbart havde behov for at komme lidt op til os i løbet af natten og få lidt mad hos mig. Af samme grund har vi ikke været ude i en såkaldt kold tyrker her da vi skulle afvænne hende helt med amninger om natten, og det gik simpelthen bare helt naturligt. 

Hun har desuden været ramt sygdom ligesom resten af Danmarks befolkning, og når hoste og feber har vækket hende om natten, så er hun blev tilbudt sø’mælk selvom vi egentligt er stoppet. Jeg vil bare gerne have så meget væske i hende som muligt, når hun har det skidt. 

Dét hér blev vitterligt en opdatering på, hvordan det går med hendes søvn – uden nogen videre tips eller tricks. Så hvis der sidder nogle trætte mødre i desperat søvnunderskud, så har jeg næsten lyst til at sige, at bare rolig – det bliver bedre. Irriterende, hva’?Inge nåede at blive 10 en halv måned før der var flere gode nætter end halvdårlige – og hos nogle bliver det langt senere. Men det kommer. De skal sgu tids nok blive teenagere, og så kan vi ikke få dem til at stå op frivilligt før kl. 11. 

Fik du nogensinde læst de bedste råd, som jeg nogensinde har fået omkring babyer? Ej, men så må jeg sgu anbefale, at du gør det nu. 

12 kommentarer til “Opdatering på Homies søvn og amning”

 1. Hurra 👏🏻👏🏻👏🏻 Så dejligt, den søvn er bare SÅ vigtig altså 🙌🏼 Herhjemme er der tvillinger på 16 måneder som stadig ikke sover igennem 😴😴 Og de vågner jo ikke på samme tid, næ nej hvorfor skulle de dog det ? 🤷🏻‍♀️ Glædelig jul fra en voldsomt træt alene mor 💫

  Svar
 2. Ikke for at være sådan rigtigt irriterende, men min dreng på 15 måneder vågner flere gange hver nat. Han sov i en periode på mere end 2 måneder igennem hver nat fra 19-07. Så man skal endelig ikke tro at alt er godt bare fordi det går godt i en længere periode…de skal nok lige minde en om at man ikke bare skal sove livet væk 🙄

  Svar
 3. Jeg glæder mig en lillebitte smule til teenagealderen… min søn er 2 og vågner stadig mlm 3-8 gange om natten😩😩 Men de første 4 måneder var også med kolik, så det her er jo trods alt bedre🤣🤣🙈😳🔫

  Svar
 4. Åh hvor er jeg misundelig på alle jer der får søvn! Min søn er 16 måneder og det kan tælles på én hånd, hvor mange nætter med under 2 opvågninger, vi har haft. 2 opvågninger er blevet de gode nætter, men der går så fandens langt imellem 😭 den sidste måned har været ekstra styg med +5 opvågninger- og jeg er altså startet på arbejde for længst.

  Svar
 5. Det er ikke nu jeg skal sige vores lige er fyldt 11 måneder og har sovet igennem siden han var 3 måneder. Nu sover han fra 19.00 til 08.30 – 09.00 hver dag og har gjort det i 4 mdr 🙈

  Svar
 6. Ej hvor lyder det skønt! 🙌🏼 Vores søn på 13 mdr. sover stadig helt forfærdeligt, så er MEGET misundelig (også selvom det måske kun er en fase) 😅

  Svar
 7. Åh. Husker det tydeligt med min ældste datter. Hun er 5 år og har aldrig sovet igennem. Hun har stadig svært ved at falde i søvn om aftnerne og vågner mellem 2 og 4 gange hver nat. Man vænner sig til det. Meeeen ser nu stadig frem til den dag hvor hun bare sover igennem. måske når hun bliver teenager? 😅

  Svar
 8. Shit! Herhjemme er A lige blevet 10 måneder og vi sover bestemt ikke natten væk. Jeg drømmer inderligt om noget nattesøvn inden for den næste måned, for der starter jeg arbejde 😩 På det sidste år er jeg gået fra 27 år til mindst 48 tror jeg. Godt at der er opfundet BOTOX 😂 Og det vildeste af det hele er at vi allierede snakker om en to’er.

  Svar
 9. Vil bare lige sige….. white noise ❤️ App’en Sound sleeper har decideret reddet liv herhjemme. Min søn er vild med lyden af hårtørreren 🎵

  Svar
 10. Jeg tillader mig lige at smide det råd der reddede min nattesøvn. Som Homie, ville vores Emily Ynwa heller ikke sove. En time var max længden om natten, så mor sov stort set ikke…. da hun var 10 mdr anbefalede vores nye sundhedsplejerske at vi prøvede en ostopat.
  Mor her var desperat så det var da et forsøg værd. Vi havde prøvet ALT andet inden resultat.
  Efter 1 behandling sov Emily Ynwa igennem, altså fra kl 20 til 07 👏👏👏
  Emily Ynwa havde en form for hold i nakken og kranie plader der ikke sad korrekt. Det var ikke noget vi havde mulighed for selv at opdage.
  Nu er hun 11 mdr og sover stadig igennem og i dagtimerne er hun et helt andet barn og klart mere glad. Måske et råd andre kunne bruge 😁

  Svar

Skriv en kommentar