Opdatering på tyngdeposen

Indeholder reklamelink

Jeg har haft store planer om at skrive en opdatering på vores oplevelse med tyngdeposen længe – men det er ikke blevet til en ski’. I kender mig jo for Helle. Men nu kommer den sgu, for nu kan jeg vist ikke lade de mange mødre i desperat søvn-underskud vente længere! 

Kort fortalt: den dur sgu ret godt for os. 

Tidligere vågnede Homie gerne 6-8 gange hver nat. Og eftersom Inge hverken gider sut eller flaske, så var det en tur i mælkebaren hver eneste gang. Og det gjorde jo så, at jeg aldrig fik mere end en time eller maks halvanden times søvn i streg. Og hvis du tænker, at jeg nok stadig er et ok-rart og hæderligt menneske, når jeg ikke får noget søvn – så tager du edderbrandsparkeme fejl. 

Vi var derfor ved at være godt og grundigt pressede – mig grundet manglende søvn, og Arne fordi han nok godt gad have en kæreste igen, der ikke bad ham lukke røven, hvis han trak vejret eller forsøgte at give mig et kram. Når man ikke har sovet mere end et par timer i streg i fire en halv måned, så kan et kram være rimelig fucking irriterende. 

Så blev jeg i et af mine mange klage-indlæg anbefalet at prøve tyngdeposen. Det er i al sin enkelthed en sovepose-agtig dragt, hvor der på forsiden er syet lidt vægt ind, således at der bliver lagt et lille pres på den vilde baby, og det kan hjælpe nogle af banditterne med at falde til ro og være trygge. Homie har altid keglet rundt i sengen, når hun vågnede – og jeg har aldrig kunnet vugge hende i søvn i mine arme, hun blev bare ved med at søge mælkebaren og så blev hun ellers mere og mere skingrende vanvittig jo længere jeg undlod at lade hende mæske sig i sø’-mælken. 

Men med tyngdeposen på kan jeg tage hende op og vugge hende i søvn i mine arme – og det er mofo fantastisk! Derudover så vågner hun bare heller ikke ligeså ofte, fordi hun hvis hun vågner en smule bedre bare kan lægge sig til at sove igen, fordi tyngdeposen gør hende opmærksom på sin krop, og gør det lettere for hende ikke at ligge og spjætte med arme og ben og vække sig selv på den måde. 

Vi startede de første nætter med at lade Arne gå op til hende og vugge hende i søvn, i stedet for at hun skulle glo på den strenge mor, der ikke længere ville give hende mad 8 gange hver nat. Og allerede første nat var vi så nede på 3 amninger og et par opvågninger – og så er det bare blevet bedre. Nu er vi her cirka 3 uger efter på 2 amninger og måske en enkelt opvågning derudover, hvor jeg kan vugge hende i søvn. Hun sover jo som sagt ikke igennem af posen endnu – som jeg ellers også har hørt om at det er lykkedes for for mange. Men vi er virkelig glade for den, dels fordi den gør at jeg får mere søvn nu, men også fordi hun selv får en så meget bedre nattesøvn og derved er en noget skæggere baby i løbet af dagen. 

Homie sover grundlæggende i sin egen seng, men ofte falder jeg i søvn med hende i sengen efter en amning, og så samsover vi jo så indtil næste gang vi vågner. Så den kan altså både bruges i egen seng og til samsovning. Man kan også med stor fordel bruge den i barnevognen til lurene, hvis man har sådan en baryler, der tager mikro-lurer i løbet af dagen og nægter at lade sin mor se LuksusFælden i fred og ro. Inge har dog altid sovet meget fine lurer i løbet af dagen, så vi bruger den kun om natten. 

Hun kan rigtig godt lide at få den på, netop fordi den giver hende tryghed og desuden får hende til at ligne den mest buff Ninja-turtles baby i kommunen. 

Jeg håber, at det kan hjælpe nogle af jer, der har været i tvivl om, hvorvidt i også skulle købe tyngdeposen. Jeg har også ladet mig fortælle, at man kan starte med at leje den og tjekke om den fungerer for ens barn først. De fås desuden både til små og lidt større børn kan jeg se. 

Fik du læst om, at Homie er vanvittig, når vi kører bil? 

4 kommentarer til “Opdatering på tyngdeposen”

  1. Sover Homie så kun med tyngdeposen eller har hun også en dyne på? Og hvad har hun på af nattøj? 🙂
    Spørger fordi vi købte en til min datter, men den har ligget i skuffen i 2-3 mdr….

    Svar
  2. Vi har også købt den men aldrig kommet ordentlig igang med at bruge den – men måske det skal have et forsøg igen. Har Inge armene ude eller inde i dragten?

    Svar

Skriv en kommentar