Ring til en voksen – jeg skal være nogens mor

I går vadede vi hele København rundt, og snakkede om det forestående baby-projekt. Det gjorde mig så glad, at jeg mistede halvandet øje.

Jeg har termin om 23 dage. Det er mofo ikke særlig lang tid. Det betyder dog ingenlunde, at vi føler os fuldstændig klar til udfordringen. Jeg har derfor lavet en lille liste, med de tydeligste tegn på, at jeg nok ikke er rigtig klar til at blive nogens mor.

Jeg handler stadig ind, som om jeg var en teenager, der havde fået lov at tømme et supermarked. Bevares, ofte får vi leveret mad fra Årstiderne, eller handler de økologiske råvarer selv. Men i ny og næ bliver jeg til Arnes store underholdning tilsyneladende bidt af en togskinne-befængt teenager, og så får jeg fyldt kurven med intet andet end Petit Danone, Mælkesnitter og Fun-saftevand. Et hurtigt kig på Fødevarestyrelsens anbefalinger afslører, at det ikke er optimal mad for et barn.

Dét dér med selv at være det gode eksempel.
Jeg har aldrig brystet mig af at være noget specielt godt eksempel for nogen som helst, men når man bliver nogens mor, så er det vel selve essensen. Mine forældre har hele min barndom været to økonomisk bevidste, velovervejede og retfærdige voksne mennesker – og der skal vist findes en ualmindeligt grov fil frem, for at få mig til at passe helt ned i den form lige nu.

Jeg er den hidsigste i kommunen.
Jeg håber, at moderskabet gør mig lidt mere blød og medgørlig i kanten, for det er nok mest fair, at det er babyen, der får lov til at opføre sig som en baby. Du kan læse mine 9 dårligste karaktertræk lige her. 

Vi har altid brugt mange weekender på, at spille familievenlige brætspil – vi har bare også altid delt to flasker vin undervejs.
Der er intet, der kan live et spil Vildkatten op, som at have en ordentligt Børge på. Den går nok ikke, når homie skal være med. Desuden kan jeg modvilligt forstå, at børn åbenbart skal vinde, når man spiller spil med dem? Lad os håbe, at hun bliver rigtig god til brætspil rigtig hurtigt, for jeg har svært ved at forestille mig, hvem af os, der frivilligt skulle give en sejr fra os.

Vores rejser har hidtil ikke været skide børnevenlige.
I Vietnam fór vi eksempelvis vild i en regnskov på en lille bitte ø, hvor ingen vidste, at vi var. Vi endte med at måtte forsøge at finde vej tilbage den vej, vi var kommet ind. Vi slap med nød og næppe for at overnatte i regnskoven, kun takket være en klog rejsemakker, der havde placeret en plasticflaske på en pind for en sikkerheds skyld. I Cambodja havde vi en dag desuden fået forladt hotellet uden at have nogle penge med. Det var en meget lang dag, hvor vi delte en juice og spiste Oreos, som vi heldigvis havde fået efterladt i rygsækken.
To gennemsvedte, beskidte og meget lettede mennesker, der lige har fundet ud af regnskoven efter mange timers søgen. Vores påklædning og udstyr var heller ikke decideret optimalt i forhold til udfordringen ...
To gennemsvedte, beskidte og meget lettede mennesker, der lige har fundet ud af regnskoven bag os efter mange timers søgen. Vores påklædning og udstyr var heller ikke decideret optimalt i forhold til udfordringen …

Børn roder og sviner. Og endnu værre – voksne med børn roder og sviner også.
Anders og jeg boet sammen siden første dag i vores forhold, og vi har hele tiden været enige om, at når der var beskidt, så skulle der gøres rent. Vi er så ret uenige om, hvornår der er beskidt … Jeg synes for eksempel, at hele lejligheden flyder, hvis han har glemt at sætte sin shampoo-flaske på plads efter brug, og det synes Arne æk’. Jeg håber, at min modstandsdygtighed overfor rod stiger gevaldigt, når der kommer et tredje medlem til vores lille svinesti.
Så nej, jeg er langt fra klar til at blive nogens mor. Men det skal jeg altså være om omtrent 23 dage. Og helt ærligt, når jeg kan se homies lille fodaftryk på min mavse, eller når hun returnerer berøring med en ordentlig sparketur, så forestiller jeg mig, at det hele nok skal gå.
Du kan læse mange flere af mine graviditets-betragtninger herinde. Kast dig for eksempel over de 11 ting, som jeg skal nå, inden jeg bliver nogens mor eller se de mest vanvittige ting, som man åbenbart skal eje, når man får en baby. 
Husk desuden at følge min blog – det foregår oppe i øverste højre hjørne, hvis du sidder på en telefon.

2 kommentarer til “Ring til en voksen – jeg skal være nogens mor”

  1. Elsker din måde at formulere dig på!! Sidder altid og griner lidt når jeg læser dine indlæg 🙂 Glæder mig til at følge dig og dit nye liv som nogens mor 🙂

    Svar

Skriv en kommentar