Så langt er jeg i graviditeten – og den lidt pudsige terminsdato

Njå, men jeg er jo altså gravid. Ja undskyld, men jeg kommer simpelthen ikke til at sige, at “vi” er gravide. For det er sgu kun halvdelen af Arne og jeg, der har en livmoder – og det er desuden også kun en enkelt af os, der skal have veer. Indtil nu har Arnes opgave altså været forsvindende lille, den kunne vel teknisk set være i et snapseglas – så den napper jeg altså. Jeg er gravid.

Jeg er til gengæld ikke særligt langt henne. Da vi i torsdags var til tidlig scanning var jeg 6 uger og 0 dage henne, hvilket gør, at jeg i dag er 6+3. For de, der endnu ikke har været nødsaget til at sætte sig ind i det der graviditets-talsystem, så betyder det egentligt bare, at jeg har været gravid i 6 uger og 3 dage i dag – det er så godt nok også lidt en gammel løgn, fordi man tæller fra den første dag i den seneste menstruation, hvor jeg jo altså i virkeligheden først blev gravid cirka 14 dage efter, men sådan er talsystemet altså og hvis det er lettest for sundhedspersonalet på den måde, så er den fin med mig du. 

Njå, men vi tog til en tidlig scanning i torsdags, og det gjorde vi også dengang, hvor jeg var gravid med Inge. For mig er ventetiden fra bolleriet til den positive graviditetstest mege’ lang – men hvis jeg skulle vente fra den positive graviditetstest i uge 4 til nakkefoldsscanningen i uge 12/13-stykker på at høre, at der var gang i et lille hjerte, så ville jeg simpelthen blive skør. Jeg har behov for at vide, at alt det jeg mærker i min krop reelt er resultatet af en baby i mavsen. 

Og i torsdags fik vi så lov til at høre det hjerteslag. Og jeg tudede. Og jeg tudede. Jeg ville skylde skylden på hormoner, men jeg har sgu bare en lemfældig omgang med tårer – og det var ikke mindre vildt at høre et hjerteslag her anden gang. For denne gang forstår jeg bedre, hvad det er, jeg får i armene om 7 en halv måned. En rigtig lille baby. 

Men ja, en graviditet kan jo godt være en hård størrelse på mange forskellige punkter, og selvom det er en pragtfuld milepæl at høre et hjerte slå, så kan ting stadig gå galt. Men det skal nu ikke afholde mig fra at dele hele den her proces med jer, for det har jeg lyst til. Og jeg har også lyst til at dele det, hvis alt ikke går som planlagt – det ved jeg, fordi det var tilfældet da jeg for et øjeblik siden havde en graviditet, der ikke blev til en baby i armene. Jeg trives ikke med at holde på hemmeligheder, heller ikke den her gode slags. Jeg vil meget hellere smide alle kortene på bordet, og så regne med, at jeg bliver behandlet pænt, hvis alt ikke skulle gå, som jeg ønsker det. Og heldigvis kender Arne mig godt nok til at vide, hvor meget det giver mig at have mulighed for at tale løs om noget, som han måske hellere ville holde for os selv lidt længere. Han er faktisk ret fed at lave børn med. Og leve med i øvrigt. Men den anden dag tog han sine bukser omvendt på, altså sådan at lynlåsen sad i måsen – det har ikke nogen relevans lige her, det er bare en super god historie, og så sørger den for, at al den ros ikke stiger ham for meget til hovedet.

Nå, men til den tidlige scanning fik vi jo også første bud på en terminsdato. På trods af mine ringe til ikke eksisterende matematiske evner, så kunne jeg godt regne ud, at vi ville lande omkring nogle spændende dage. Og det er da også d. 31/12, der lige nu er min terminsdato. Med Inge fødte jeg én dag før tid, så det er ikke utænkeligt, at vi rammer ned i nogle jule- eller nytårsdage. Og hvad så? Fristes man jo til at sige. Det er jo trods alt bare dage ligesom alle andre, og hvis bare jeg får en baby, så gider jeg ikke stille et eneste krav til datoen – ikke at jeg kunne det, selv hvis jeg ville. Vi ved heller ikke, om det bliver en 2020-baby eller 2021-baby og det er sgu lidt skægt. Bliver det den ældste i klassen eller den absolut yngste? Det er da noget, der kommer til at betyde lidt for ens første år. 

Nå, men jeg tror sgu, at vi stopper første mavse-indlæg her. I stillede rigtig mange dejlige spørgsmål ovenpå vores nyhed – og det varmer sgu godt og grundigt, at I tydeligvis  vil os det godt. Langt de fleste spørgsmål gik på, hvor langt jeg var og hvornår jeg havde termin, men hvis du brænder inde med andet, så kast dem endelig efter mig. Så vil jeg få svaret på så meget, som jeg har tid til og forstand til i nogle flere indlæg. 

Tak for jer, og glædelig mors dag, uanset om du er mor, kommende mor eller længes efter at blive det. Jeg tænker på jer alle sammen i dag! 

Fik du læst om vores sommerferieplaner og at sænke barren?

8 kommentarer til “Så langt er jeg i graviditeten – og den lidt pudsige terminsdato”

 1. Vi kan følges lidt – jeg har indtil videre en termin der hedder 21/12 😬😅 min søn havde jeg termin med den 26/12 og han kom først 2/1 ☺️

  Svar
 2. Hvor er det spændende 😍 min svigermor havde termin med min kæreste d. 21/12-93 og fødte først 03/01-94 😳 det kan ikke undgås, at det er lidt ekstra spændende når man ikke engang kender årstallet

  Svar
 3. Tillykke med det! Med min første havde jeg termins dato d.24/12 (som først ankom d.6/01) og nr 2 var sat til d.22/12 men ankom dagen før 🤷🏼‍♀️ Jeg kan åbenbart noget med julebørn! Håber alt kommer til at gå vel med graviditeten! Endnu en gang tillykke 🥳

  Svar
 4. Stort tillykke med graviditeten og den kommende baby, og til storesøster og til far.

  Hvis baby bliver født den 31/12, så vil der altid være fest og fyrværkeri på dens fødselsdag hurra for det. Og hvis det bliver 1/1, så vil alle elske at blive inviteret over til tømmermænds fødselsdag med pizza og film, altså om nogle år. Fineste datoer😊

  Svar
 5. Stort tillykke med graviditeten!
  En julebaby er skønt – og en ekstra ting at glæde sig til i julen! 🙂 Jeg havde termin den 24. december 2019- og jeg håber, at du oplever mere positiv respons end mig omkring terminsdatoen. Jeg var meget overrasket over, hvor stærke holdninger folk har til julebabyer, hvor dårlig timing det er, og om “vi dog ikke havde tænkt os om?” – og ja, jeg var måske også lidt overrasket over hvor mange, der ville tillade sig at ytre det til os!
  Vi fik vores skønne søn den 16. december – men han havde været velkommen alle dage! 🙂

  Svar

Skriv en kommentar