Så’ vores barsels-rejse på plads

Arj okay, ingenting er helt på plads, når det er Arne og jeg, der arrangerer det – men vi ved nu præcis hvor vi skal hen, og hvor vi skal bo. Og det er måske i virkeligheden meget godt, jævnfør at vi skal rejse om tre uger. 

Vi var mange forskellige destinationer igennem, da vi skulle beslutte, hvor vi skulle bruge vores barselsrejse. Vi har både en del eksotiske destinationer i passet og på tegnebrættet, men vi var også enige om, at vores første tur med en baby gerne skulle være lidt mere organiseret og gennemplanlagt end mange af vores tidligere rejser har været.  Vi var millimeter fra at vælge Thailand, fordi vi måske er de eneste mennesker, der ikke har været der, og fordi der er en milliard der har været på barselsferie der før – så det må kunne lade sig gøre rimelig uproblematisk, selv hvis man er Arne og mig. 

På øen Con Dao i Vietnam

Men men men, vi er sgu også ret glade for Italien. Ost, pølse, brød og vin – ja det behøver jeg ikke forklare nærmere. Derudover så havde vi besluttet at invitere lidt familie med – naturligvis kun for at være nogle flinke fyre, og ingenlunde fordi det giver os mulighed for at få passet Homie et par gange, hvor vi så kan gå ud og spise eller tage på en lille tur eller lignende. Og det ville jeg naturligvis ikke sige, hvis det ikke passede … 

Fik du nogensinde set min første video? 

Det er desuden ikke alle fire af vores forældre, der er vilde med at flyve, så en tur til Thailand ville være en hård omgang. Derudover så har min far ikke siddet ned i to fulde timer siden 1995, så hvis der er tale om en lang flyrejse, så slider han gangarealet i stykker. 

Cambodja

Derfor landede vi sgu på at tage til Sicilien. Det er jo som bekendt Italien, så den del med ost, pølse, brød og vin får vi tilfredstillet, samtidig med at vi kommer lidt længere ud på landet og får set en del af Italien, som vi ikke tidligere har oplevet. 

Vi flyver direkte til Catania, hvor vi har lejet en bil, derefter kører vi til Taormina, hvor vi skal bo i en lille AirBnb-lejlighed med altan lige ud til vandet. Vi skal bo lidt udenfor bymidten, og i stedet tættere på vandet. Taormina er eftersigende præget af vanvittigt stejle gader og stræder, og selve bymidten skulle vist nogenlunde ligge på en klippetop. Og da jeg ikke har brugt mine balle-muskler siden vi boede på femte sal på Østerbrogade mens jeg var højgravid, så er jeg ikke så skide opsat på at skulle skubbe en klapvogn op af hverken halve eller hele bjerge hver gang vi mangler en flaske hvidvin – der jo som bekendt er feriens svar på mælk. Derfor har vi booket lejlighed ved det historiske centrum i stedet, således at der er en masse at se på, der er fladere og så er det tæt på stranden, hvor der skulle ligge søde små restauranter ned til vandet. Mens vi er i Taormina er der kun os tre. Vi skal have en højtbelagt slappelade-mad – eller så højtbelagt sådan en nu kan blive, når man har en syvmåneder gammel baby med på sin første rejse. Derudover skal vi se Etna! Jeg ved godt, at det lyder som en aktivitet, som man blev slæbt med på af sine forældre, da man var på ferie som lille – men dels så er jeg jo faktisk nogens forælder nu, og dels så mofo elsker jeg vulkaner! Jeg er ikke noget videre nørdet menneske – men vulkaner er freaking min ting. Det er blevet udpeget for mig, at det er bemærkelsesværdigt, at den tidligere lesbiske piges vigtigste hobby er verdens absolut største fallos-symbol, men det lader jeg bare værre med at tænke nærmere over. 

Efter en uge med vulkaner, vin og familie-tid, så pakker vi ferie-spaden igen og rejser længere sydpå, hvor vi skal bo i Marina Di Ragusa. Her har vi lejet et hus, for så er der plads til vores logerende familie. Vores hus ligger ned til lystbådehavnen, men stranden ved selve Ragusa skulle være fantastisk, og der skulle desuden være pragtfulde spisesteder. Efter nogle dage kommer mine forældre og Arnes bror og svigerinde – det var oprindeligt meningen, at Arnes bror og svigerinde skulle være der samtidig med hans forældre, men de er ikke sønner af nordjyske bankfolk for ingenting, så da det var billigere på dette tidspunkt, så hoppede de lige afsted nogle dage før. Der var vist også noget med noget arbejde, der skulle passe – men den anden ting er skæggere. 

Nå, men efter fem dage så dukker Arnes forældre også op og hytten bliver fyldt pragtfuldt godt op! Det er nogenlunde på dette tidspunkt, at vi forestiller os at lokke nogen til at passe på Homie, så hendes forældre kan kigge hinanden dybt ind i øjnene på en restaurant ved strandkanten – eller alternativt drikke om kap i lokal vin, mens vi taler om Homies seneste dages bleeer. En af delene. Det er ikke til at vide hvilken. Men det bliver nok den sidste. 

På scooter i regntiden i Vietnam

Vi skal næsten være afsted en måned, så vi håber på, at det er så tilpas lang tid, at vi når at falde ind i en eller anden form for rytme, inden vi skal hjem igen. Vi havde spekuleret meget på, hvordan Homie ville håndtere varmegraderne – men det har vi jo så heldigvis fået testet de seneste halvanden måned herhjemme … og svaret er iøvrigt; det håndterer hun ligeså ringe som sin far. 

Vi er rimelig mofo spændte på at rejse med en baby, både fordi man hører at det afslappende ved ferie ligesom forsvinder, når man har børn med – og i særdeleshed fordi vores ferier i forvejen aldrig rigtig har været særligt afslappende. Det har mere været sådan noget med at fare vild i en vietnamesisk regnskov, lande på et muligt swinger-hotel på Viesques, hvor vi blev løbet ned af vilde heste og få en utilsigtet tissekone- og babse-massage i Cambodja. 

Men men men, hvis nogen ligger inde med gode tips og tricks til Toarmina, Marina di Ragusa, nærliggende ting eller mad eller vin, som man skal kigge efter på menukortet – så byd endelig ind. Selvom vi ligner nogle tilnærmelsesvis velfungerende mennesker, så kan vi godt bruge lidt hjælp til planlægningen af den her rejse. Baby-rejse-råd er også kærkomne! 

Du kan også læse om det éne råd, der fik Homie til at bruge sut! 

16 kommentarer til “Så’ vores barsels-rejse på plads”

 1. Da vi rejste til Rom i foråret med en 8 mdr gammel baby blev vi overrasket over hvor babyglade italienerne er og hvor lidt babyhensyn de tager.. dvs stort set ingen højstole på restauranter og ingen puslepladser. De eneste puslepladser vi fandt i hele Rom var på McDonalds. Gudskelov for at de eksisterer i massevis 😀 det lader til du går meget op i neutrale hudprodukter – vel også til din homie.. det har de også i Italien. Dog svømmer vådservietterne i sæbe og sæbe/cremer lugter langt væk af parfume. Overvej om du skal medbringe det hjemmefra – det samme med bleer.. iøvrigt vil jeg bare sige god tur! Babyer er fantastiske til at tilpasse sig og hvis bare mor og far er glade, er baby det også <3

  Svar
  • Det havde vi på ingen måde hørt om 😳 jeg ringer til lægen mandag, og finder ud af, om vi kan tage afsted 😔

   Svar
   • Krydser fingre for lægen kan komme med en positiv udtalelse! Vi var på Sardinien i maj måned da vores den lille var tre måneder, der sagde vores læge at op til 6 måneder er babyen beskyttet med morens antistoffer. Vi læste dog selv at den nyeste forskning peger på at nogle børn ikke har antistoffer længere allerede fra 4 måneders alderen. I USA kan man vist vaccinere sit barn allerede fra 6 måneder, herhjemme anbefales det vist først fra 9 måneder. Hvorfor dette er ved jeg ikke. Jeg håber I kan finde en rigtig god løsning!!! Vi overvejer en tur til USA senere på året da det vist er et af de eneste steder der er ret mæslingefrit. Knus!

    Svar
 2. Vi var en måned på Sicilien da vores skid var 6 mdr og det gik sgu godt!
  Med undtagelse af, at hun hadede at køre i bil altså….
  Men når hun stadig er så lille er det stadig muigt at have dem siddende hos sig meget af tiden og de kravler ikke lynhurtigt afsted, så det KAN måske stadig være afslappende.
  Vi var på apoteket efter bleer uden lotion, aloe vera og andet gøjl og købte store vatrondeller til at vaske med.
  Vil virkelig anbefale jer at se Syracusa, der er helt vildt flot og lækkert!

  Svar
 3. Vi fløj til Berlin da vores pige var 7 måneder. Et godt tip er at amme/give vand/tubemad – bare noget der skal synkes under takeoff og landing. flyveturen hos os Gik over alt forventning

  Svar
 4. Lige en supplerende kommentar til lærkes ovenstående. Vi var i Tyrkiet i juni hvor der også var mæslingeudbrud, og vores søn var 11 mdr. Jeg ringede til lægen og bad om at få en tid til ham, så han kunne få MFR vaccinen (som de ellers kun får som 15 mdr gammel). Det fik vi, og 3 uger efter rejste vi til Tyrkiet. Hvis din læge siger nej (og det har de vidst ret til), så kan du bestille tid på en privat vaccine klinik og betale dig fr vaccinen. Ca 175kr.
  Jeg fik dog en regning fra min læge på 175kr, fordi det er udenfor vaccine programmet. Min søn skal fortsat følge vaccineprogrammet og have MFR igen når han er 15 mdr 😊

  Svar
 5. Taormina er fantastisk! Så hyggelig én by og med perfekt adgang til Etna, som bestemt er et besøg værd 🙂 Vil egentlig ikke anbefale noget, andet end bare at snuse rundt i byen og indånde atmosfæren! Byen Noto længere sydpå er et besøg værd og når I er dernede, de forskellige nationalparker. Cefalù nordpå er også fin – I burde kunne nå det hele, Sicilien er jo ikke så stor. Nyd det – glæder mig til at følge med!

  Svar
 6. Åh, en barselsrejse står højt på ønskelisten her hjemme! Hvis økonomien var til det, så smuttede vi i november eller januar, når far er på barsel 😊
  Flyveturen skal nok gå fint! Vi fløj første gang mes bassen, da han var 7 uger gammel. Turen var godt nok kun til Færøerne fra Billund af, men han sov fra det hele og der var ikke en lyd fra ham. Efter det har han fløjet et utal af gange, senest til Malaga og tilbage til DK. Det gik også så fint, omend mor var en anelse træt i armene af at holde ham 😉 Man skal sgu bare være lidt forberedt ang. håndbagagen, så går det nok. Det lærte jeg på den hårde måde efter en flyvetur alene med ham, hvor han formåede at skide igennem for tredje gang i sit liv 😂
  Jeg ved ikke hvor meget de mærker til trykket ved takeoff og landing. Min har i hvert ikke ladet sig mærke af det, og nu har vi efterhånden prøvet det en del gange med både vågen og sovende baby, med og uden babs eller flaske.

  Svar
 7. Vi gik all in! Vi solgte huset og lejede et pænt stort depotrum til de ting vi ikke skilte os af med… Og så fløj vi til Malta… Forøvrigt også ret a la italiensk, selvom det er sit eget.
  Her har vi været i 4 mdr so far, og 2 endnu to go 😍

  Svar

Skriv en kommentar