Sådan en mor troede jeg aldrig, at jeg ville blive

Jeg har vældig høje tanker om mig selv. Det er en forbandelse og en gave på samme tid. Det kom meget tydeligt til udtryk, da jeg blev nogens mor, for forinden havde jeg gjort mig enormt mange tanker om, hvilken slags mor, som jeg bestemt æk’ ville blive. Og gæt engang … så blev jeg lige nøjagtigt den slags mor. 

Så nu har jeg sgu lige lavet en god gammeldags liste med nogle af de ting, som jeg aldrig troede skulle blive en del af mit mor-liv. 

Det lyserøde, lilla og pink tøj 

Helt op til Inges fødsel var jeg overbevist om, at hun skulle være klædt i hvidt, gråt og andre kønsneutrale farver. Og én ting var sikkert – lyserød, lilla og pink ville aldrig blive en del af hendes garderobe. Så fødte jeg hende og TJUBANG, så var jeg ved at omkomme over små lyserøde bodyer og ting med flæser. Jeg kan ikke forklare, hvad det var, der skete. Men noget skete der edderbrandsparkeme. Og nu hvor hun er blevet større og bare elsker lilla, så giver jeg sgu gladeligt afkald på det sæt, som jeg ville have foretrukket, til fordel for at hun smiler hele vejen ud gennem øjnene, når hun får det på. 

Mad i hele hovedet 

Uha, jeg har altid været lidt sart. Ja, lad os bare sige “lidt” – det lyder pænere end sandheden. Jeg kan huske, at jeg som barn syntes, at det var mofo klamt, hvis jeg skulle sidde ved bord med et andet barn, der smaskede, spiste grimt eller havde klammo mad i hovedet – så spiste jeg æk’ en skid. Og sådan havde jeg det helt ærligt indtil mit eget barn pludselig sad med ris-mos og gulerodspuré i hele hovedet. Nu rører det mig nul procent. Heller ikke ved andre børn. Tværtimod så tænker jeg “nå, Gud hvor fint, at forældrene lige lader barnet klarer sagerne selv og så bare tørrer hele hovedet og stuen over med en våd klud efterfølgende.” 

Plage-maskinen

Uha, jeg har altid undret mig over, hvorfor forældre gav efter for plagerier – det kan jo ikke betale sig på den lange bane. Og barnet er jo et barn, så det er jo ikke svært at stå fast. Håhå. Nej, det er det ikke, hvis man har sovet 6 timer og ikke er blevet skiftevis sparket i hovedet og nevet i brystvorterne hele natten. Det er heller ikke svært at stå fast, hvis man har ansvaret i 2 dage og godt kan klare en skrigetur til. Men hvis man har haft ansvaret i to år og ikke får nok søvn, så vil man i ny og næ give hvad som helst for at undgå endnu konflikt. Ja, eller hende her vil i hvert fald. Vi er stoppet med at slå os selv i hovederne, når vi giver efter – vi står fast, når vi har bare tilnærmelsesvis overskuddet til det, og så giver vi efter og nyder roen den resterende tid. 

Snot-fingrene 

Hvor svært kan det være at rejse sig op og gå hen i klapvognen efter en vådserviet, når barnets næse løber midt i sandkasse-legen? Jamen ikke specielt svært. Med mindre det her er første gang man sidder ned siden hvad der føles som indsættelsen af Bill Clinton. Kæft, jeg syntes, at det var klamt og unødvendigt at lade sine fingre agere snotpapir for sit barn – men gæt engang hvad jeg kan finde på nu, når Inge i ny og næ er forkølet … alt for at kunne blive siddende på min fla’e ammerøv. 

La Maze-helvedet og plastic-ragelse

Inge skulle kun lege med hjerne-legetøj af træ og andre genanvendelige materialer. Og jeg gad dæleme ikke have grimt, skrig-farvet legetøj i hele stuen. LOL. Hvis det kan underholde mit barn – så er jeg mofo ligeglad med, hvordan det freaking legetøj ser ud. 

Og hold nu kæft, hvor er jeg glad for, at jeg blev den her slags mor. For for mig gør de små ting og lette løsninger, at både Inge og jeg har det LOL hver evig eneste dag. 

Fik du læst mit indlæg om de ting, som folk skal stoppe med at sige til nybagte mødre?

En kommentar til “Sådan en mor troede jeg aldrig, at jeg ville blive”

  1. Godt at høre man ikke er den eneste ???? min datter bedte igår om en slikkepind og som den gode forældre jeg er , sagde jeg nej og så begyndte skrigeriet. Så hun fik en alligvel.
    I dag sidder hun sofaen med skadet tå og kan ikke gå og jeg kan love dig for, hun får lige hvad hun ønsker, om det så er cola eller is ????

    Svar

Skriv en kommentar