Sådan går det med at få rettet mine bisser

Reklame for Smíledesígns

Nu er det meget snart et år siden, at jeg fik mine skinner fra Smíledesígns på første gang. Et år lyder måske som lang tid, men kæææft, det er gået stærkt. Bevares, de første fjorten dage gik langsomt. Jeg skulle vænne mig til at tale med de gennemsigtige Invisalign-skinner på, at tage dem ud og i i forbindelse med måltider og at gøre dem rene om aftenen. Men efter fjorten dage, så havde jeg vænnet mig fuldstændig til hele skidtet. Og siden da har den ene skinne bare taget den næste. Jeg aner vitterligt ikke, hvor mange skinner jeg har været igennem, men jeg skifter hver eneste uge.

Det lyder som en stor ting at få rettet bisserne, og ja, effekten er stor og jeg er latterligt glad for det – men jeg synes virkelig ikke, at det kræver noget særligt af hverken mig eller min hverdag. Smíledesígns har styr på alt, så jeg behøver bare møde op i ny og næ i 15-30 minutter, og så få en lille håndfuld nye skinner med hjem. Det gør jeg cirka en gang om måneden – og resten af tiden kan jeg bare gøre som altid.

Jeg er 30 år, og jeg er ved at få rettet tænderne, og det troede jeg ville blive et issue for mig. Det er det heldigvis ikke. Jeg er møg-ligeglad. Skinnerne er gennemsigtige, og det gør jo altså, at man ikke ser dem som det første. Man kan naturligvis godt se dem, hvis man sidder lige overfor hinanden, men jeg har intet problem i at have dem i, og jeg føler på ingen måde at folk glor på skinnerne eller lignende. De er virkelig neutrale, og du kan se skinnerne fra Invisalign her.

Mine bisser inden behandlingen begyndte
Mine bisser inden behandlingen begyndte

Da jeg startede for snart et år siden var jeg meget fokuseret på, hvornår jeg ville være færdig. Nu er jeg piss’-ligeglad. Processen er super, så jeg har ikke travlt med at blive færdig. Jeg vil bare gerne have det gjort så grundigt og godt som overhovedet muligt. Mine bisser var det som tandlægerne kaldte “et kompliceret tilfælde” – og de havde edderrbandsparkeme ret. Det var netop også altid det kosmetiske, der var mit største problem med mine tænder. Mit bid var ekstremt smalt, og det fik hele min kæft til at se meget lille ud – i øvrigt ganske ironisk, i forhold til, hvor freaking stor min kæft ellers altid får skyld for at være. Hæhæ. Jeg havde små hugtænder i overmunden og mine fortænder lænede indad.

Jeg orker næsten ikke at tale om min undermund, for der var omtrent intet i orden med den. Min undermund var så skæv, at jeg aldrig viste dem – men jeg kunne så rent teknisk stort set heller ikke vise dem, for mit bid var både så skævt og så dybt, at de aldrig kunne ses, når jeg eksempelvis talte.  Men et dumt bid og skæve tænder har jo altså også nogle sundhedsmæssige konsekvenser. Jeg har slidt mine tænder ved at bide dumt sammen, og det er rigtig svært at holde det ligeså rent mellem skæve bisser, så det var et lille ekstra deltidsarbejde lige der. Derfor tror jeg virkelig, at det er en god investering i fremtiden, at jeg er ved at få rettet skidtet.

Inden behandlingen startede

Skinnerne er de her gennemsigtige plastic-skinner fra Smíledesígns. Det er de efterhånden ret udbredte Invisalign skinner, der grundlæggende er en tynd, hår plastic-skinne, der er støbt ud fra mine tænder. Så hver uge tager jeg en ny skinne i, hvor tænderne rettes lidt til uge for uge. Og sådan fortsætter man simpelthen bare, indtil man er i mål med sit smil.

Hos Smíledesígns er de eksperter i Invisalign – som den eneste klinik i Danmark er det decideret det eneste, som de laver og derfor er de naturligvis pissegode til det. De har piss’-meget erfaring, og det har været meget tydeligt i mit forløb. De er sgu nogle værre nørder omkring deres produkt, så man kan seriølle spørge dem om hvad som helst og bede dem forklare både behandling og resultat femten gange – og så gør de det. Man vil også altid tage derind til en gratis og uforpligtende forundersøgelse først, hvor man taler mulighederne igennem. Alle bisser er forskellige, og man arbejder derfor naturligvis ud fra helt forskellige planer. det gør også, at man ikke kan komme ind med et billede af Jessica Albas smil, og så bare få det. Til gengæld kan man få det flottest mulige smil.

Der er vanvittigt fint og hyggeligt i klinikken

I forhold til pris, resultat, længde på behandling og så videre, så varierer det jo så også meget fra kunde til kunde. Fælles for alle er dog, at der virkelig bliver gjort en dyd ud af at finde den bedst mulige løsning – og så er der mulighed for en månedlig afdragsordning, således at man ikke skal smide en stor bunke penge af én omgang. Jeg kan virkelig anbefale at tage til den gratis forundersøgelse hos Smíledesígns, for så kan du finde ud af, om den behandling er noget for dig.

Jeg er så vanvittigt glad for min beslutning, for her et år efter er jeg glad for mine tænder. Mine tænder er endnu ikke perfekte, men jeg er færdig med at klemme læberne sammen midt i et grin, fordi jeg bliver opmærksom på mine tænder, og jeg nægter at lukke munden, fordi der bliver taget billeder.

Apropos tænder, fik du så læst om Homies uheld engang?

Skriv en kommentar