Sådan kan man se på mit udseende, at jeg er blevet baby-ejer

Jeg er blevet nogens mor, og det er æk’ særlig svært at se. Enten har jeg er baby hængende fra mine babser, ellers har en baby hængende på armen, mens hun forsøger at afgøre, om min skulder, mit øre eller min hånd kan fungere på samme måde som mine babser. Spolier alert: det kan de ikke. Men det kan også ses på mit udseende, at jeg nu er mor. Og her kommer der lige 6 af de tydeligste tegn på det.
Det glansfulde hår
Nå, man får måske glansfuldt hår af at amme? Næ, det gør man sgu ikke – men kæft det skinner flot, når man ikke har vasket det i flere dage. Bevares, det klistrer også til ens ansigt – men det skinner edderbrandsparkeme. Derudover så kan graviditet og amning medføre, at man taber en del hår. Og i og med at jeg allerede inden baby-showet havde hår, der var tyndere end hospitals-saftevand, så står jeg nu tilbage med en hestehale, hvor man kan tælle hårene, hvis man er et nogenlunde tålmodigt menneske. Jeg har desuden tillagt mig et par tindinger, der er latterligt høje – men så kan man også bedre se, at Arne og jeg er kærester. Vi har endnu ikke ens joggin-tøj, men til gengæld har vi lige høje tindinger. Super.
Jeg har altid skæve babser
Altså, mine babser har aldrig været flottere – mest fordi jeg tidligere ikke har haft nogen. Men fordi jeg ammer konstant, og derefter glemmer at lukke amme-bh’en i den side, der har ageret mælkebar, så hænger jeg konstant i den ene side og strutter i den anden. Hvis man er en guttermand, så siger man det altså lige til mig, når man ser det – præcis ligesom når jeg har spinat mellem alle bisserne eller toiletpapir under sandalerne.
Det’ slut med pæne negle
Det er egentligt ikke, fordi jeg ikke har 3 minutter til at klippe mine negle, men når jeg har brugt 25 minutter på at have en tændt føntørre liggende på puslebordet mens jeg brøler “JEG ER EN LIIIIILLE UNDULAT, JEG HAR SÅ OOOOONDT I MIN MAVE” og febrilsk skubber til homies klovne-uro, alt sammen for at få hende til at ligge stille nok til, at jeg kan få klippet hendes latterligt små fingernegle – så orker jeg simpelthen ikke at have mere med neglesakse at gøre derefter. Så det blev mine egne negle, der fik lov at undvære en studsning. Det er en enkelt gang lykkedes mig at få lavet en grim negle-rod på homie, fordi hun hev sin lille hånd til sig, mens jeg klippede neglen på tommeltotten. Så måtte jeg bruge de næste dage på at rense den med alt muligt gejl, og græde salte tårer over min bedrift – så meget omsorg har mine egne neglerødder aldrig fået.

Fik du læst om, hvorfor Homie skulle døbes?

Jeg har mascara i hele hovedet
Hvis jeg har været i bad, så er jeg allerede ret godt tilfreds med mit udseende. Hvis jeg også har fået redt håret og måske endda tørret det, så er jeg overordentligt godt tilfreds. Og hvis jeg derefter også har fået taget mascara på – så er det sagsusme med at finde selfie-telefonen frem i en hujende fart, for så bliver det simpelthen ikke bedre. Jeg når dog sjældent til sidste punkt, og jeg er derfor ikke længere særlig dygtig til at administrere det ansvar, som det nu engang er at have sort maling på øjenvipperne. Så når mit øje klør, så får det sgu da bare lige en ordentlig tur – resultatet bliver som oftest, at jeg har mascara i hele hovedet, og sorte fingre, der heldigvis lige kan tørres af i min hvide t-shirt.
Jeg har fået hår under armene
Jeg har aldrig haft hår under armene. Jævnfør mit barn, så er jeg ret sikker på, at jeg på et eller andet tidspunkt har ramt puberteten, men kropsbehåringen fulgte ikke rigtigt med. Så kunne man tænke “nej hvor skønt”, men håret på mit hoved vokser ligeledes latterligt langsomt, og så ville jeg sgu hellere skulle køre skraberen en ekstra gang rundt på kroppen, og så til gengæld kunne stå op hver eneste morgen og redde mit lange, tykke hår, i stedet for den her tjavsede omgang Barbie-som-man-selv-har-klippet. Nå, men nu har jeg i hvert fald fået hår under armene ligesom alle andre over 14 år – min hårpragt på hovedet er desværre ikke fulgt med, så det’ stadig en tynd affære.
Mine øjne flakker
Jeg har ret travlt. Jeg er altid bagud med et eller andet babyrelateret, og min koncentration omkring andre ting er minimal. Selvom det er vanvittigt ucharmerende og egoistisk, så er jeg sgu altid på vej videre enten rent fysisk eller bare inde i mit hoved, selvom jeg står og taler med et menneske, der er langt mere spændende end hvorvidt homie har sin solhat med i pusletasken. Jeg håber ikke, at den sindstilstand varer ved så længe. I mellemtiden; undskyld.

5 kommentarer til “Sådan kan man se på mit udseende, at jeg er blevet baby-ejer”

 1. Nøj hvor er du sjov. Jeg er vild med det hele og anbefaler dig til stort set alle jeg møder på min vej. Har du prøvet at klippe Inges negle når hun sover? Det er det eneste tidspunkt det kan lade sig gøre, at klippe min søns negle. Han svinger latterligt meget med armene og ligger aldrig stille, så jeg ville garanteret ende ud med ti blødende fingre, hvis jeg gjorde det i vågen tilstand. God dag til jer ☀️

  Svar
 2. Mht negle, så klip dem mens du ammer. Eller mens hun sover. Evt få hjælp af din kæreste mens du ammer.. bare et godt fif 😀

  Svar
 3. Kender godt til den med neglen. Her bliver de klippet, når den lille sover, der ligger han nemlig stille 🙂

  Svar
 4. Hvis ikke der er noget der har givet dig det her råd endnu, Julie, vil jeg lige have glæden af det (det var en åbenbaring for mig!) – Klip hendes negle mens hun sover!!! Det er 1000 gange lettere 🙂

  Svar

Skriv en kommentar