Sådan skal vi fejre nytår 

Så’ det satme nytår i morgen. Eller teknisk set først i morgen nat – men I har fanget pointen. Der er mange, der tilsyneladende elsker at hade nytår, fordi aftenen eftersigende altid skulle skuffe. Men det tænker jeg afhænger af, hvad man forventer af aftenen. Hvis man forventer at man glemmer at æ’e dén dén kransekage, som man har brugt hele formiddagen på at lave, at minimum én til festen bliver ramt af gløder fra vildfarne raketter og at hvis man vælger at tage videre i byen, så kommer man til at fejre to timer af nytåret i en freaking kold kø – så tror jeg, at man får lidt det, som man havde forventet. 

Jeg hader ikke nytår, og jeg synes altid at nytår bliver skægt – men sidste år var jeg mofo højgravid og derfor var det en lidt anderledes nytårsaften, end jeg har været vant til. Jævnfør vin. Jeg gjorde mig til gengæld en masse erfaringer om at være den eneste ædru til nytår – og dem kan du læse om her. 

Men i år bliver også anderledes, for sidste år var vi ikke nogens forældre, og selvom jeg ikke kunne drikke mig brølfuld sidste år, så var det jo stadig bare en af de velkendte abefester, hvor man ikke havde ansvar for andet end festens fuldeste folk. I år har vi ansvar for et helt lille menneske, og vi skal naturligvis også holde nytår i vores lille familie. 

Sidste år var jeg som tidligere nævnt kæmpe højgravid og lavede en tre retters middag for omtrent ti personer – i år bestiller vi maden ude fra og jeg bærer ikke rundt på et menneske inde i maven, og alligevel er jeg ikke i tvivl om, at i år bliver væsentligt mere stressende, for sådan er det sgu bare at have et barn. I hvert fald for os. For når der er børn, så er det sgu dem, som det handler om, og så må mad, rengøring, og oppyntning bliver prioriteret når der er et roligt øjeblik. 

Og fordi der jo som bekendt er en Homie i byen, så bliver det også en nytårsaften på børnenes præmisser. Vi har inviteret min søster, svoger og niece der er 7 måneder ældre end Inge herover i vores nye lejlighed. De kommer allerede ved 14tiden, så pigerne kan nå at lege en masse og vi kan handle ind sammen. Maden henter vi, så det er kun lidt snacks, pynt og des lige som vi skal have fat i. 

Normalvis består nytårspynten af store, fe’e bordbomber med nøgne mennesker på, men jævnfør at Homie æder alt som hun finder på gulvet og vores nye, pæne gulv stadig er netop pænt – så gider vi sgu ikke rigtigt have al det konfetti-piz ud over det hele. Derfor bliver pynten i år hængt op i voksenhøjde, og så har vi sørget for noget pynt specielt til børnene. Vi fik nemlig leveret vores nye sofa i sidste uge, og vi har gemt den store papkasse, så vi kan lave et indendørs legehus til de to baryler. Så noget af nytårsaftens dag skal også gå med at klippe og dekorere huset. Livet ændrer sig ok-meget, når man får børn, hva’? 

Nå, men vi spiser sammen os seks og så putter vi pigerne, når de har gakket tilpas meget ud og trænger til en lur. Derefter er der forhåbentligt lidt mere fri leg, fordi børnene bare sover igennem som nogle rigtige guttermænd! Så får vi besøg af et ekstra vennepar efter spisetid, og så kommer der forhåbentligt både drinks og spil på bordet inden vi dratter om 22.15. Ej ok, vi skal nok tage os sammen og rent faktisk opleve nytåret, men der skal sgu godt med vin til, når man er vant til sove så snart 22 Nyhederne er slut. 

Vi har ikke købt noget fyrværkeri. Jeg bryder mig virkelig ikke om det, og Arne har svært ved at lade sine penge flyve op i luften og springe i tusinde stykker. I sær når det nu engang bare er en lidt mere børnevenlig nytårsaften, som vi holder i år. Så hvis I vil ud og springe postkasser i luften, så er det altså ikke os, som i skal ringe til og invitere med i år. Homie har dog fået et par mini-beskyttelsesbriller, selvom hun jo vel for Helle ikke kommer til at være oppe til klokken 24. Men de var sgu for sø’e til at vi kunne lade være med at købe dem. Vi har en stor altan, der vender ud mod Øresund, så vi håber på klart vejr, så vi kan se fyrværkeri over både København og Sverige – må man stadig fyre den slags af i Sverige egentligt? Jeg tænker, at det ville være et forbud, som godt kunne forsvares forholdsvis nemt. Jævnfør krudt, der fyres af af drøn-fulde folk. 

Har I andre nogle fe’e børnevenlige traditioner til nytår? Eller nogle tricks til at få en skøn fest, selvom der er børn puttet på alle værelser? Så vil jeg sgu gerne høre om dem. 

Sidste år lavede jeg i øvrigt en opskrift på kransekage-tårn – det kan du finde her. 

 

3 kommentarer til “Sådan skal vi fejre nytår ”

  1. Vi er i sommerhus med venner og børn – så kan der leges festes og puttes på alle værelser, og de voksne kan feste lige så længe de vil 🎉

    Svar
  2. I Sverige er det fra næste år ulovligt at købe og affyre fyrværkeri. Regner med du ser rentabiliteten i krudt-smuling til Malmø 🙆‍♀️

    Svar

Skriv en kommentar