Skældud fra mor-politiet #1

Jeg skriver herinde om at være blevet nogens mor, og jeg gør det mestendels for min egen skyld. Jeg synes, at det er pragtfuldt, at jeg kommer til at have en online dagbog, der kan huske mig på alle de tanker, bekymringer og pisse-fede ting, der følger med baby-ejerskabet. Men for at jeg skal kunne bruge mine skriverier bare en smule konstruktivt senere hen, så bliver jeg altså nødt til at være ærlig – som vi kender det fra folkeren “ellers snyder du kun dig selv”. Og når man er ærlig omkring, hvordan man har det med at være blevet baby-ejer, og i grunden ikke ane en ski’ om det fra start, så placerer man sin store, fe’e graviditets-bagdel i en overordentligt lettilgængelig klaskehøjde.

Mødre er desværre nogle gange mødre værst, så udover de virkelig mange latterligt søde ord, som I smider efter mig – så er der i ny og næ nogle mere spidse typer, der får forvildet sig ind på mine skriverier, og æk’ finder det det mindste morsomt. Det er sgu specielt, når nogen fra bunden af hjertet synes, at jeg tager nogle forkerte valg som mor – men mit hidsige gemyt er ikke umiddelbart indstillet på at tie tingene ihjel, så lad os nu snakke om det alligevel.

Derfor har jeg i sinde lige at slå et slag for de ting, som jeg har fået lidt skæld ud over, og som jeg reelt ikke mener er forkert – og som vi mødre skal have lov til at gøre uden at få kastet tomater og skældsord efter os. Så her kommer første del af serien “Ting, som mor-politiet har skældt mig ud over” – og det handler om de der amme-billeder på Instagram.

 

Billeder af, at jeg ammer
Flere har kommenteret, at jeg ammer på nogle af mine billeder på Instagram. Deres anke er først og fremmest, at det er synd for homie, at hendes folkeskole-kammerater kommer til at kunne se et billede, hvor hun spiser hos mig, og at det vil være pinligt for hende.

Og ja, der er en reel risiko for, at hun kommer til at synes, at det er pisse-pinligt med de billeder, og det kan endda være, at nogen vil drille hende. Men da jeg voksede op, havde min far det som jeg syntes var en utrolig grim læderjakke, og jeg var vanvittig flov, hver gang han havde den på. Men ved I, hvad der så skete? Jeg kom over det. På samme måde regner jeg med, at Inge nok skal komme sig over det, hvis amme-billederne bare er super-pinlige.

I forhold til, at nogen skulle drille hende med dem, så ved jeg godt, at børns drillerier er svære at gøre sig klog på – men hvis de kan drille med, at man engang har været baby og spist af sit mors bryst, så tænker jeg at sætningen “ja i lige måde” burde kunne mane det værste til jorden. Skal jeg også undlade billeder af, at hun har ble på, så hun ikke kan blive drillet med, at hun engang har gået med ble og endda pruttet i den?

Så er der også nogle få, der mener at jeg lægger de billeder op for at vise mine lækre babser og være en rigtig sexy-lademad.

32708a88-10e0-4c9c-89dc-8396382a0c2f

0fde8a27-93bd-4c77-9e4d-99d6c0ae513d

Jeg synes ikke, at det er specielt sexet, når jeg ammer. Hvis jeg gerne ville være en sexet krabat, så ville jeg nok forsøge mig med noget erotisk dans omkring en pæl eller lignende. Misforstå mig ikke; det ville ikke være sexet, men det var nok sådan, jeg ville forsøge på det. Derudover så kan I nok godt forestille jer, hvor mange procent af mine følgere, der udgøres af mænd, når jeg dækker emner som graviditets-gener, fødsel og mor-liv. Hvis de skulle sidde og vente på nogle sexede babse-billeder mellem mine tusinde opslag, så ville de nok finde et andet sted at kigge på jader.

Når jeg ammer på mine billeder, så er det fordi jeg synes, at det er pisse-sødt. Det er noget, som Inge og jeg har sammen. Jeg giver hende mad, og sørger for, at hun har det dejligt. Det samme gør sig i øvrigt gældende for mødre, der giver flaske – det er et stærkt bånd, der opbygges, når man giver sit barn mad, øjenkontakt og nærkontakt samtidig.

Og nej, det er ikke nødvendigt for mig at smide billeder op af min amning, men det er sagsusme heller ikke nødvendigt med billeder af min torsdags-bolognese – og den får I sgu også billeder af. Alle de ting, som jeg slår billeder op af kunne i realiteten undværes, men de skal sgu ikke udelades bare for, at jeg undgår lidt skældud. Alle de pragtfulde tilbagemeldinger såvel som gode råd fra jer piss’-fede og ægte mødre vægter jeg langt højere end de få negative, der bliver sendt min vej.

Husk at læse om mit piss’-almindelige mor-liv – hvis du er til piss’-kedelige ting. 

Har du plads til flere af mine skriverier, så kast dig over de 6 ting, som mit liv er for kort til? og hvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk.

28 kommentarer til “Skældud fra mor-politiet #1”

 1. Øj altså, hvor folk dog har ånsvagt træls – ens mor skal nok nå at blive pinlig, men tror ikke lige at det er pga. et ammebillede. Og desuden er det jo en kærkommen anledning, til at fortælle hende om, at man altså ikke skal gå og flove sig over naturlige ting, som forældre har pligt til at prædike i al almindelighed – især når de som 12 årige vil gå med mascara 😉

  – A

  Svar
 2. Synes det billede du postede var, ja altså helt igennem normalt og uskyldigt, for det er den slags ting bare i min verden, og jeg har svært ved at forstå, at nogen gider bruge så meget tid på at skrive den slags, helt igennem, sure opstød. For en person der er så “selvsikker”, så havde hun meget travlt med at hæve sig selv over andre ved at pille dem ned, og det tegner på at hun har en del problematikker at kæmpe med i forhold til hvordan hun ser sig selv, og også sin krop. Udover dette så forstår jeg heller ikke nogle menneskers trang til at lukke, ja undskyld mig, en masse gylle ud bare fordi at det er deres mening, for jeg synes at hvis man er så vred over noget, så burde man arbejde på sin vrede, og ikke ytre sig så giftigt over for et andet menneske.
  Desuden, man har jo hørt om “penis envy”, tænker om hun mon var misundelig over dine flotte bryster, da hun selv er helt flad i det område, og derfor kom al den grimhed til syne? Man undrer sig.

  Svar
 3. Ej nu holder vi sgu!
  Amning kan da nærmest ikke blive mere naturligt? Jeg kan næsten ikke komme andre ting, der er lige så naturlige?
  Jeg stemmer for flere billeder af amning! Og jeg har endnu ikke hørt om et eneste barn, der er blevet drillet fordi der lå et ammebillede af dem på nettet (og jeg er altså lærer, så møder immervæk en del børn!).
  Hold da op. hvor kan jeg blive helt harm. Jeg tænker, at de folk, der har et problem med det, ser amning i en helt forkert og misforstået kontekst. Der er sgu ikke noget fræk eller grænseoverskridende over at give sit barn mad og forevige så fint et øjeblik. Du gør det godt. Lad ikke sådan et tågehovede få taletid, det må gøre ondt i hendes fødder med så små sko på!

  Svar
 4. Sjovt som folk tror at behovet for / retten til fri amning er det samme som at man gerne vil vise sine bryster til hele verden. Og hold nu op hvor kan man bare se meget af dine bryster

  Svar
 5. Først og fremmest: stor, flyvende, flot highfive til dig og dine psyko seje mor-skills! 🙂 Jeg går vitterligt og beder til, at jeg til august bliver bare en halv så sej mor som dig!

  Din ærlighed både omkring graviditeten og det at være blevet mor til en smuk, lille pige, har virkelig hjulpet mig til, at have den bedst tænkelige graviditet! TAK for at understrege at der findes et såkaldt mor-politi, der virkelig kan gøre livet surt når man har en baby i maven eller en baby i armene – sidst men ikke mindst, så skal du have kæmpe medvind herfra i forhold til, at poste amme billeder! Kæmpe thumbs up herfra – jeg hægter mig 100% på den vogn til august! <3

  Svar
 6. Nogle mennesker glemmer at det de siger, for det meste siger mere om dem selv end om andre… Jeg er fan af din mor blog, tak for at dele!

  Svar
 7. Aldrig om jeg har troet at man skulle blive flov over at se billeder af sig selv der bliver ammet hos mor… Det er da hyggeligt og dejligt (når man er kommet over diverse indledende bump på vejen).

  Svar
 8. Shit, jeg er glad for, at jeg ikke får så nemt ondt i røven! Selvom det ville være naturligt hvis jeg gjorde, da jeg ammer i timevis hver dag og sidder på min dertil indrettede og gør det! Jeg klapper i min små fede hænder, når folk poster amme billeder – keep ’em comming 👏

  Svar
 9. Elsker den måde, du kan skrive tingene på! Tak fordi du er så ærlig på den fede måde! Og jeg synes at mor-politiet burde finde sig en bedre hobby!

  Svar
 10. Du er pisse sej, og folk er for mærkelige.
  De fleste billeder fra min barndom er af mig og min familie uden tøj på. For vi levede på nudiststrande rundtomkring om sommeren. Det var da lidt pinligt en overgang når veninderne skulle se i vores fotoalbum. Men senere er jeg bare blevet stolt over vores naturlige tilgang til kroppen og nøgenhed.
  Elsker at læse med! Og se billeder.
  Tilde

  Svar
 11. Hvor er det skønt du sætter dig ned og siger alt det mange af os tænker, og viser hvordan det egentlig er i de flestes hjem og hoveder 👍😆👏.. jeg synes det røv trættende når nogen mener de skal diktere hvad vi må og skal 🙄.. stille blev der sagt! Gå ind til din mand og få dig et knald og få løsnet skuldrene lidt op kære mor politi, verden bliver hurtigt et sjovere sted 😉👌

  Svar
 12. Du er helt igennem genial. Den bedste mor for jeres Inge, og et forbillede for mange mødre (i hvert fald her). Det er ikke altid så nemt at være mor, og jeg tager virkelig hatten af for din ærlige og humoristiske måde at skildre barselslivet, det at være mor og alt som det tilhører. Du forstår at få nuancerne med. Så tak for din måde at være på, skrive på og fortælle om det til os andre.
  Det giver anledning til smil og grin, selv mens der er tænder på vej her.
  Kæmpe skulderklap her fra en der selv er mor til en guldklump på 8 mdr. 🙂

  Svar
 13. OMG. Hvor er jeg glad for jeg er sluppet uden om både for små sko OG gener i måsen! 😂
  Jeg hygger mig med at læse med på din blog mens jeg venter på min egen baby🙌🏻

  Svar
 14. Dejligste dig ❤ “Jeg giver hende mad, og sørger for, hun har det dejligt”. Det er lige nøjagtigt det, det handler om 😊 Og så kan folk sgu glo væk og kaste deres blik på alle de fritslupne og seksualiserede babser, der findes på plakater i buskure, vægge, blade og i fjernsynet og prøve at lade være med at tænke på dengang, de selv lå saligt ved deres mors bryst og nød godt af de dyre dråber og den tætte kontakt 🙈👍 Skål til Inge ❤

  Svar
 15. Ej, men kommer den slags kommentarer ikke fra nogle sure snerpede trunter der er lidt for gode til at glemme forskellen mellem “dét har jeg af en eller anden grund ikke tænkt mig at gøre” og “dét er der fandme ingen andre der skal så”! Jeg synes personligt det er pisse hyggeligt at se billeder af kvinder der ammer og er glade for det, for der er jo mange, der synes det er træls og frustrerende – altid rart (også!) at høre succeshistorier. 😊

  Svar
 16. Oh Yes, dette skal/bør/må kommenteres! Jeg har heller ik den fjerneste ide til hvorfor folk har sådan et behov for øffe deres negativitet ud – kan du ik lide hvad du ser/ læser så dribl til en anden Galaxe!
  I sidste uge oplevede jeg Med en max grædende baby på armen bliver jeg på det groveste overfuset i bussen. Det er nok desværre (!) ik sidste gang og næste gang er det nok noget andet som trigger mine medrejsende.
  Aya græd – meget – og jeg havde taget hende op fra barnevognen og over til mig på bussædet. En middelalderende dame råber ind i mit hoved om jeg har prøvet at give mit barn mad. Jeg bliver paf og spørger ‘er du for real’? Hun siger ‘Ja – svar på mit spg’. Ja jeg har givet mit barn mad og hun er bare ked af det. Damen fortsætter i mere hidsig tone ‘ja der er sgu da klart noget galt med dit barn, kan du ik se det?! Du burde sgu give det noget mad. Jeg har selv børn og de har sgu aldrig skreget sådan’. Hvorefter jeg siger ‘tror du ik at det er i morens højeste interesse at barnet falder til ro’, tror du jeg synes det er en fest’. Hun bliver ved i samme tone hvorefter jeg siger ret bestemt at hun burde passe sin egen forretning – så passer jeg min. Hun kvitterer ‘ja det kan du jo ik finde ud af’. Slam ‘in your face’ – tag den, din hormonfyldte mor! Til sidst må jeg give op overfor ulykkelige Aya og give ultra diskret bryst i bussen. Hun falder kort tid efter til ro, trygheden bare at ligge ved brystet var nok. Tænkte, så kan jeg da tage en overfusning på brysterne når jeg er igang.

  Seriøst, hvad sker der for os – det “lykkelige” folkefærd?! Har vi mistet medmenneskeligheden, overbærenheden, høfligheden og sikkert andre ‘heder’. Os barslende mødre prøver hvad vi kan for at være ‘usynlige’, diskrete og venlige – men vores barnevogne, ammende bryster, grædende babyer er et problem. Vi forsøger at kortlægge vores ruter så vores babyer ik er til ‘nogens last’, og når det sker – ville vi ønske vi var blevet hjemme.

  Jeg tænker tit på hvad jeg savner fra mine 3 år i England. Og det er nemt = høfligheden!
  Træder du til side, så folk kan passere – siges der tak. Hjælper / giver du en hånd, siges der tak. Alle er lige og der er ik fordømmende blikke eller hårde ord på nogen fronter. Herhjemme, så glor folk bare på dig uden at sige tak – og ofte med attituden ‘godt du flyttede dig, for her kommer jeg!’ Hvorfor jeg nu resolut kvitterer det manglede svar med et ‘Selv tak’. Hvorfor er det så svært for danskerne at være høflige eller i dette tilfælde overbærende.

  Damen fra bussen, hun sidder nok derhjemme nu og mugger over at Aya ødelagde hendes eftermiddag. Aya selv, hun sover sødt i barnevognen uvidende om hvad der skete og hvad verden byder på.

  Mor tager en kaffe!

  Svar
  • Præcis!! Da jeg boede i Canada i knap 10år, var der også altid et tak, eller et undskyld mig. Wow hvor jeg også savner den høflighed, det bringer bare et smil på læberne, når man alle er søde og flinke ved hinanden.. herhjemme gør jeg det samme, og ser jeg nogen, som ser mulede ud, så storsmiler jeg og siger hej, så bliver folk så glade. Hvor kunne det være fedt at få startet den bølge i Danmark!! Det varmer og løsner lidt for hverdags stressen 🙂 GODT SKREVET!!

   Svar
 17. Jeg synes, læderjakken er langt mere traumatiserende end et ammebillede eller to 😉 Jeg er vild med dig.

  Svar
 18. Hvordan en ammende mor kan støde nogle – og så endda andre kvinder, er mig en kæmpe gåde! Jeg skal selv være nogens mor anytime nu, og håber jeg har ‘the guts’ til at amme hvor som helst, når mit barn bliver sulten. Selvfølgelig uden at “provokere” nogle med mælkebaren ❤️

  Svar
  • Jeg tror på dig! Jeg ammer selv min datter som er 3,5 måned, og man glemmer helt hvad bryster nærmest er. Jeg tænker bare på at min datter er sulten og vil have mad. – jeg frygtede nemlig også hvordan jeg ville tage det 😀

   Svar
 19. Argh, jeg bliver helt sur på dine vegne 🙁 Tænk at tage sig tid, til at skrive sådan til et andet menneske, som man ikke engang kender. Ingen tvivl om at ens børn nok skal få nogle knubs undervejs senere i livet, om det er pga. billeder eller andre ting, er jo ikke til at sige. Dog kræver det sgu også meget hvis ens børn skal kunne holde til de forfærdelige kommentarer, der venter på internettet i fremtiden. Den voksen-mobning, der foregår er ofte af langt grovere karakter end nogle sjove drillerier i børneårerne. Hatten af for dig, at du ikke lader dig bøje af sådan en trunte, der tror hun ved bedst <3 masser af kærlighed <3

  Svar
 20. Som ammende mor giver jeg tidligere kommentarer ret i, at man nærmest glemmer at et bryst kan forbindes med noget sexet. Det er så funktionel en ting i den periode, at jeg kan blive helt provokeret over folk der “vælger” at se det som andet end det! Det er grænseoverskridende, hvordan ens kropsdel, som yder det mest uskyldige job at give næring til barnet, kan og åbentbart skal forbindes med alt muligt (i den sammenhæng) grimt! Men skid på det og am alt hvad du vil! 🙂 så længe man ikke slasker babs på bordet går det hele nok.

  Svar
 21. Ahmen bliver så træt. Så træt af at folk sexualiserer det at amme. Det er simpelthen hen hen i skoven og en helt forskruet tankegang. Mere er der ikke og sige om det

  Svar

Skriv en kommentar