Skal I lige høre noget brøl-dumt?

Hvis man har fulgt en smule med herinde, så først og fremmest fucking tak for at du gider læse med og finder dig tålmodigt i alle mine udskejelser på skrift – for det andet så ved man nok, at Homie ikke gider bruge sut. Der var en kort periode, hvor det lykkedes os med et freaking godt trick, som jeg fik af en venlig sjæl herinde, men det var en stakket frist, og en nat cirka fjorten dage efter stoppede Homie igen med at ville tage sutten. Vi har kæmpet ufortrødent videre og forsøgt at overbevise hende om, at sådan en sut er en lækker satan. 

Vi har sagtens kunnet få hende til at sidde og lege med den og hive den ud af munden med en *kliiiiik* og så proppe den ind igen, men hun har aldrig suttet rigtigt på den, som hun gør når der er tale om babselademaden. 

Sidste uge havde Arne og jeg så dén samtale, som folk med babyer der ikke gider bruge sut ubetvivleligt vil have på et eller andet tidspunkt; vi talte om, at nu var det nok fint nok, at hun ikke kom til at bruge sut, og så var vi jo også fri for afvænningen, når den tid kommer. Det var en samtale fyldt med floskler, og diverse mundheld omkring sutte-brug. Og bagefter havde vi det fremragende med vores mere eller mindre frivillige beslutning. 

Hey, læs også luge “Hey Arne, gider du lade værre med dé hér ting, når Homie sover?”

Nå, men hver morgen når Homie vågner tidligere end hendes mor synes er rigtigt fedt, så fylder jeg sengen med alskens legesager og placerer mit dovne korpus i en sådan vinkel, at hun ikke kan tage hovedspring ud over siden af sengen. Blandt legesagerne er blandt andet et par sutter, som hun plejer at lave kliklyde med og bide i. I morges kommer hun dog til at sutte ordentligt på den. Så sidder hun bomstille og drejer hovedet og kigger mig direkte i øjnene, med et blik der siger “HVA’ SATAN, VIDSTE DU GODT, AT DÉN HÉR GUTTERMAND KAN BRUGES SOM BABSE-SUBSTITUT?! HVORFOR FA’N HAR I IKKE SAGT NOGET MANNER?” 

Og så suttede hun ellers entusiastisk videre. Det tog hende lige nøjagtigt fem sekunder at lære at elske den, og nu er hun puttet til sin lur med sutten i munden – hun spyttede den dog ud, da hun faldt i søvn. 

Jeg forestiller mig, at nogen af jer vil anbefale mig at overveje grundigt, om hun skal lære sutteriet nu – sikkert med god grund. Og jeg vil da også gerne indrømme, at det nok er det dummeste tidspunkt hun kunne lære det på. Men jeg er nu ret sikker på, at vi vil tilbyde hende den, når hun skal sove – forudsat at hun gider. Det kan jo sagtens være, at hun igen om et par dage synes, at den har mistet sin glans. 

Hvor om alting er, så har Homie i hvert fald lært sig selv at bruge sut – i hvert fald ser det sådan ud indtil videre. Jeg troede decideret ikke mine egne øjne, da hun gik i gang og jeg vidste ærligt ikke lige, hvad jeg skulle synes om det, når det nu er kommet så sent. Jeg håber på, at den kan gøre det lettere for andre at putte hende og give hende lidt ro de nætter, hvor hun helst bare gider hænge ud i mælkebaren. De fleste nætter får hun dog kun mad to gange – og to nætter har vi kunnet nøjes med en enkelt. 

Inge har lært at bruge sut, og endnu engang lærte vi, at man ikke kan lære Inge en skid, før hun selv gider. Det skal vi sgu nok få meget skæg ud af. Hvor Søren kan hun mon have den stædighed fra? 

Fik du nogensinde læst Arnes første indlæg herinde?

8 kommentarer til “Skal I lige høre noget brøl-dumt?”

 1. Jeg er vuggestue pædagog og børn som bruger sut er sku bare nemmere at holde styr på. Så på pædagogernes vegne: tak

  Svar
 2. Åh ha. Min datter på 6,5 mdr. Er omtrent ligeså stædig som søde Inge. For 1 måned siden tog hun pludselig et andet barns sut og suttede lystigt. Det samme da jeg gav hende den senere samme aften. Jeg troede (lykkelig uvidende) at hun havde knækket koden og nu brugte sut. Det viste sig at være en engangs forestilling. Dagen efter nærmest grinte hun mig op i hovedet, da jeg tilbød den igen. Du kan tro nej, mor! Hun leger nu med den, som du beskriver Inge har gjort. Nå men måske hun pludselig også bestemmer sig for at sutten er god. Tak for en god, underholdende og lærerig blog!☺️

  Svar
 3. Min datter på nu snart 2 år (shit hvor blev tiden af!!) bruger kun sutten når hun skal sove. Og kun hjemme, i dagplejen tror jeg ikke engang hun har en sut. Sådan har det været siden hun var under 6 mdr, og sådan håber jeg også det bliver med hendes lillebror (der pt er 2 mdr og enten sutter på mig eller sutten. Døgnet rundt). Jeg tror I bliver glade for at Inge tager sut, og modsat så mange andre, så gruer jeg faktisk ikke for “afvænningen”.

  Svar
 4. Vores søn er knap 1,5 år, og han var stort set kun suttebruger de første 2 måneder af sit liv. Vi prøvede også ALT. Men først da han skulle starte i vuggestue (12 måneder gammel) gad han bruge den og egentlig også kun i vuggestuen eller når han bliver passet ude af bedsteforældrene. Når han er sammen med mor og far gider han den overhovedet ikke 🙄

  Svar
 5. Tak for en fed blog Julie Elsebeth. 👍😊

  Bare en lige en kommentar til hende Birgitte. Du burde jo ikke være pædagog i en vuggestue, er selv pædagog i en vuggestue, og sutten er ikke noget som man skal bruge, andet end når de skal sove!!!

  Svar
 6. Min søn har aldrig brugt sut, og vi prøvede alt. Til sidst gav vi op, men nogle af sutterne lå (åbenbart) stadig blandt legetøjet og lige pludselig en dag, da han var 10,5 måned sad med en sut i munden. Nu er sutten vores bedste ven til putning og en GAVE om natten, når han vågner og har lært at rode rundt efter sutten i mørket og falde i søvn igen selv – WIN!!!

  Svar
 7. Det lyder som om, at Inge har samme søvnvaner som vores søn! Vi har dog det problem, at vi ALDRIG kan lægge ham ned i hans vugge bagefter han er faldet i søvn ved brystet. Han vågner hver gang og kan næsten aldrig fåes til at sove igen uden amning. Hvordan hulen lægger du Inge til at sove efter hun er faldet i søvn? Har du et eller andet magisk trick :-p ??

  Svar

Skriv en kommentar