Status på Homies bisser

Nå, men som I måske ved, så faldt Inge i søndags mens hun kravlede rundt –  ja ja, normalvis spæner hun rundt og kravler op på alting, men naturligvis kom hun til skade ved at kravle. I hvert fald mistede hun balancen og slog fortænderne ned i stengulvet. Det blødte. Det blødte meget! Og vi kunne se, at tænderne ikke sad som før.

Og fordi livet er som livet nu engang er, så skete det naturligvis på en søndag, hvor man ikke kan tage til tandlægen. Og ikke hvilken som helst søndag, nej nej søndagen inden påske, således at børnetandplejen i København også holder lukket hele den kommende uge. Super. Der er naturligvis et alternativ, der er bare at finde en almindelig praktiserende tandlæge – og det skulle jeg så hilse og sige heller ikke er pissenemt. Men det lykkedes mig efter møje og besvær at finde en, der ville kigge på Homies baby-bisser.

Det tog omtrent to minutter inde hos tandlægen. Hun konstaterede, at Inge ganske rigtigt havde slået fortænderne – og ikke kun den ene, som vi måske troede.  Nej nej begge to. De er slået lidt op i kæben, men heldigvis ikke særlig meget. De sidder lidt løst efter gokket, så de næste fjorten dage står den på blød kost, og ingen hårde træ-legesager i munden. Det skal jeg nol få megen skæg ud af at rende og tage fra hende. Her de første dage holder vi hende desuden også fra varm mad, for at være sikker på, at hun ikke begynder at bløde igen. For hendes mor er ikke sikker på, at hun vil kunne lade være med at besvime denne gang, hvis det skulle ske igen. Tandlægen sagde desuden, at det ikke virkede til, at Inge havde meget ondt i tænderne – så det var virkelig rart at høre. Hun mente heller ikke, at der umiddelbart ville gå ud over de blivende tænder, fordi de ikke er slået så meget op i kæben. Men det er muligt, at de falder ud lidt tidligere end ellers, eller bliver lidt gule eller lignende. Jeg krydser fingre for, at de bare er tip top igen om et par måneder. 

Udover at hendes kost er lavet om, så er det naturligvis også vigtigt, at hun ikke slår bisserne igen med det samme. Og jævnfør at hun er min datter, så smadrer hun rundt konstant og kravler op alle mulige og umulige steder. Og som de fleste nok er klar over, så er normeringerne i de kommunale pasningstilbud ikke prangende, og det vil være nogenlunde umuligt for personalet at rende og tage hensyn til Inges mange pludseligt opståede behov – og samtidig passe andre børn. Så indtil videre holder vi hende hjemme, hvor jeg kan være bodyguard for hendes bisser. 

Det er naturligvis ikke bare sådan at vælge at blive hjemme, når man skulle have været på arbejde – men jeg fik lov til at tage ferie og så var jeg heldigvis så tilpas langt med mit arbejde, at jeg ikke har behøvet at arbejde særlig meget hjemmefra. De få ekstra feriedage gør, at vi nu kan holde hende hjemme de første 8 dage, før hun igen må afsted, og på det tidspunkt sidder de forhåbentligt godt fast igen. 

Så det er status på Homies bisser. Hvis vi lige skal tage en tand-status på hele tandsættet, så er vi oppe på 10 tænder nu. Fire fortænder for oven, 3 for neden og så én kindtand i tre af de fire sider. Og mere er på vej. Det kan tydeligt mærkes, at det er lettere for hende at gnave i ting efterhånden og hun kan spise langt flere forskellige madvarer – altså lige bortset fra, når hun ikke må på grund af løse fortænder. I vuggestuen fortæller de, at hun spiser absolut alt, hvad de stiller foran hende – og meget af det. Og det er det samme, vi oplever derhjemme.

Til sidst tusinde tak for jeres søde og hjælpsomme kommentarer til en presset baby-ejer. Det er frygteligt at se sit barn slå sig og det var virkelig rart at kunne hente råd, vejledning og erfaringer hos jer. TAK!

Fik du nogensinde se videoen af mig, der har veer? 

3 kommentarer til “Status på Homies bisser”

 1. Hej Julie-Elsebeth
  Jeg faldt over min fars fod, da jeg var mellem 4 og 6 år. Det resulterede i at begge mine mælketænder blev slået ind af, og det var en fredag eller lørdag, hvor jeg først kunne komme til tandlægen om mandagen. Men jeg fik hæve begge mine ud. Og jeg er i dag 26 år og har ikke haft nogle problemer siden 🙂 håber Inge snart får det bedre og hun ligesom mig ikke påvirket hendes blivende tænder 🙂
  Ved godt at Inge er meget yngre end mig, men tænkte at dele min historie 🙁

  Svar
  • åh Gud, hvor er du nederen. Vi stod ved siden af, da hun kravlede ud af vinduet – med begge hænder rundt om hende, hvis hun skulle glide. Det var netop for at se, om hun rent faktisk ville gennemføre, eller godt selv kunne regne ud, at det var en dårlig ide. Det kunne hun så ikke – det er i min bog dyrebar information, der i øvrigt blev til uden at hun på nogen måde var i en situation, hvor hun kunne slå sig. At Inge så er kravlet en tur og har fået overbalance og slået bisserne, ville jeg nok også passe på med at anse som dårligt forældreskab. Summa summarum; kæft, hvor skulle du skamme dig.

   Svar

Skriv en kommentar