Ting, Arne gør – der pisser mig af 

Jeg har været syg i dag, med god gammeldags kvalme og ondt i dunken. Derfor har jeg haft lige nøjagtigt nul procent overskud til at få lavet et indlæg. Heldigvis havde jeg en kladde liggende med ting, som Arne gør, der gør mig sur. Om det er sundt at notere den slags ned og have liggende på sin telefon? Jeg tænker umiddelbart nej, men det har jeg nu engang gjort! Så her kommer skidtet. 

Ja, altså det var egentligt bare meningen, at dét der nu er en mindre føljeton af ting, som vi skændes om, bare skulle være et enkelt lille indlæg. Men det er som om, at jeg hele tiden kommer i tanke om flere ting, som vi bliver sure på hinanden over. Og hvor det i starten var cirka halvt ting som gjorde Arne vanvittig ved mig og omvendt – så har vi nu bevæget os hen et sted, hvor det egentligt bare er mig, der brokker mig over ting ved Arne. Og så kunne man måske tænke, at det ikke virker særlig objektivt eller konstruktivt – og det kan jeg også garantere ikke er tilfældet! For det er jo dén hér hidsige type, der har skrevet lortet.

Njå, men der er vel næppe grund til at vade mere rundt om den sagnomspundne varme grød. Så her kommer der nogle ting, som Arne gør, der gør mig vanvittig. 

Ting, der skal smides ud

Arne har fået en pragtfuld vane med, at ligge ting, der skal i skraldespanden på køkkenbordet over skraldespanden. Så der ophober sig en hel del ting på det køkkenbord i løbet af en dag. Jeg kan personligt godt lide at smide ting der skal i skraldespanden – i skraldespanden. Men det er nok bare mig. 

Arnes kopper 

Og meget apropos ting, der skal smides ud … Arne har nogle kopper fra nogle af de forskellige sport-events, som han har været til i løbet af sin karriere. Så der er en Tour de France-kop, en Giro d’Italia-kop, en kop fra Vinter-OL og omtrent 5 mere i samme genre. Det er dé dér reklame-kopper med hank, som man kender fra diverse turist-shops – og de er fucking grimme. Men de hører åbenbart til i skabet blandt vores nøje udvalgte pæne kopper. Jeg er mangen gang blevet fanget i at være ved at tyre dem i kælderen, men jeg bliver opdaget hver gang.  Og ja, jeg kan godt selv se, at jeg er en frygtelig kvinde. Arne elsker de kopper – men jeg har jo intet forhold til dem. Jeg forstår godt, at han vil beholde dem – men behøver de stå oppe i lejligheden. “Jeg drikker altid te af dem, når jeg er syg”. DU ER ALDRIG SYG ANDERS! 

Posen i skraldespanden 

Vi bliver lidt i skralde-genren, for jeg blærer mig altid med, at jeg laver mest husligt derhjemme. For det gør jeg. Men der er specielt én ting, som Arne stort set altså tager sig af; og det er at gå ud med skraldespanden. Den skal godt nok kun ud i gangen, fordi vi har en skraldeskakt – men den klarer han. Det hænger nok sammen med, at jeg altid har bar røv derhjemme, og så er det sgu bare lettere, at ham med bukser på lige hopper ud med den. Og det er pragtfuldt. Til gengæld har han decideret aldrig husket at sætte en pose i skraldespanden efterfølgende. Og når man er babyejer, så kommer man overraskende ofte slæbende med hænderne fulde af havregrød, gennemtygget vat eller andet snask, der lige hurtigt skal smides ud, så man kan få vasket sine klamme hænder … og så er der ingen pose i skraldespanden. Det driver mig til vanvid på daglig basis. 

Arne gør ting på de forkerte tidspunkter

Som sædvanligt fik jeg naturligvis lige nævnt, at jeg laver det meste huslige arbejde derhjemme – selvom Arne er kommet mere på banen, efter han er gået på barsel. Arnes problem med husligt arbejde er, at når han endelig kaster sig over det, så kan han ikke begrænse sig. Så bliver det altid et kæmpe projekt! Og fordi han ikke så tit kaster sig over ting, så har han opfattelsen af, at det altid er en god idé, når han gør det – som han vil få uendelige mængder ros for. Men Hvis jeg har lavet mad, der står og damper, så er tre minutter i spisetid æk’ det rigtige tidspunkt at begynde at vaske paneler ned eller rengøre køleskabet. Det forstår Arne ikke, han kigger bare på mig og siger “HALLO JEG GØR KØLESKABET RENT?!?”. Ja, det skulle du have gjort for en time siden så. Sgu da ikke nu. Eller hvis vi er på vej ud for at spise mad med nogle venner, og Arne ikke kan tage afsted til tiden, fordi han er ved at lede efter sit pas, selvom vi først skal rejse igen om lang tid. “HALLO, JEG SKAL SGU DA FINDE MIT PAS!”. Ja, men du skal ikke finde det netop nu – og det kunne desuden være, at du skulle begynde at lægge dit pas et specifikt sted. Du kunne eventuelt gøre det samme med dine nøgler, høretelefoner og pung. 

Arne har til gengæld også gjort noget meget lidt irriterende – han har givet mig Inge. Og vi tre har det seriølle grineren hver eneste dag, selvom der bliver diskuteret en milliard forskellige ting. Jeg ville aldrig trives i et forhold, hvor man udelukkende pleasede hinanden. Jeg er hidsig, og jeg har behov for nogen at være hidsig overfor. Og vi har endnu ikke oplevet at være uvenner mere end 12 timer, før en af os er flækket sammen af grin over, hvor dumt hele sceneriet er. 

Og hvis nogen sidder derude og tænker, at Arne må føle sig trådt på over mine mange brokkerier – så kan jeg love, at det ikke er tilfældet. Jeg forventer ikke, at alle par synes at de samme ting er skægge, som vi synes. Men Arne elsker at blive drillet og grillet lidt. Amager halshug. 

Her kommer så til gengæld et indlæg, hvor jeg roser ham til skyerne og er super pladderromantisk – det hader han. 

4 kommentarer til “Ting, Arne gør – der pisser mig af ”

 1. Omg!! Det med skraldespanden er SÅ irriterende. Her ligger min kæresten tingene ovenpå skraldespanden. Seriøst, åben da låget og put det i!!! Og når han så tømmer den, så kommer der selvfølgelig ik en ny pose i 🙄😅

  Svar
 2. Jeg mistænker, at de på en eller anden måde hjernevasker dem ude på TV2. Min kæreste arbejder der også, og han har sjovt nok nøjagtig samme adfærdsmæssige handicap som Arne …

  Svar
 3. Life hack:
  Ved næstkommende lejlighed fyrer du reklamekopperne ned i en papkasse (evt. med andre sager I også rydder op i), tape på, og så sender du Arne selv ned i kælderrummet med sagerne. Så kan han i det mindste ikke klandre dig for at have stillet dem derned 🤷🏼‍♀️

  Svar

Skriv en kommentar