Ting, jeg har haft dårlig samvittighed over i dag

Jeg er ikke sådan én, der normalvis render rundt og har dårlig samvittighed. Jeg bliver let tilfreds med egen indsats og jeg er egoistisk nok til at gå mest op i mine egne behov. Eller sådan var det i hvert fald, inden der kom en Homie i hytten. For det har godt nok rykket lidt til grænserne for, hvornår den dårlige samvittighed indtræffer. For der er sgu bare noget vigtigere end mig nu, og det er nu engang bare nødvendigt, at jeg gør det godt nok – for det er der et lille menneske, der er afhængigt af.

Så nu har jeg sgu lige forsøgt mig med at skrive de ting ned, som jeg har haft dårlig samvittighed over bare i dag. Så uden nærmere introduktion – her kommer en liste med ting, der senest har givet mig dårlig samvittighed.

At jeg glemte at børste hendes tænder i morges

Man skal huske at børste sine børns tænder ordentligt – men at jeg glemmer det én morgen, bliver nok ikke altafgørende for hendes tandsundhed. Det kan jeg sagtens skrive her og rent faktisk vide er rigtigt – men da jeg sad på arbejdet i formiddags og kom i tanke om det, kunne jeg på ingen måde finde det tankemønster frem. Jeg syntes bare, at jeg var lortet.

At jeg blev nødt til at børste hendes tænder her til aften

Ja, Homie fik jo som bekendt ikke børstet tænder i morges – derfor skulle de naturligvis børstes ekstra godt og grundigt her til aften. For tiden kører vi dog omtrent skiftevis “grineren-at-børste-tænder” og “AAAAARHHH-lad-være-med-at-gøre-mig-ondt” – og netop i dag ramte vi naturligvis den sidste. Den grundige tandbørstning blev derfor et forsøg på at få gjort de tænder så rene som det var muligt, når nu Inge slyngede sig teatralsk rundt i dynerne og græd med små, salte tårer. Så ja, dagen har budt på dårlig samvittighed over ikke at børste hendes tænder – og dårlig samvittighed over at børste hendes tænder. Super.

At jeg glemte d-dråberne for anden dag i streg

Man skal give sit barn d-dråber. Det er bare så forbandet svært at huske. I går og forgårs fik hun dem ikke, og selvom det langt fra er første gang, at det er sket – så får jeg freaking dårlig samvittighed. Og min samvittighed ville skide på, at vi havde tilbragt flere timer udenfor i solskinnet begge dage – der jo trods alt gerne skulle medvirke til et rimeligt d-vitamin-optag. Nej, du har ret samvittighed – jeg er da helt frygtelig. Og nej nej, det er da ikke nok at have dårlig samvittighed over det en enkelt dag – jeg fortsætter bare.

At jeg sidder med min telefon

VERDENS MINDST BREAKING NEWS: jeg bruger min telefon meget. Det er mit arbejde og derudover synes jeg sgu også bare, at det er grineren. Det er ikke specielt flatterende – til gengæld er det sandt. Men at jeg kommer til at fiske den frem under et aftensmåltid er bare lortet – især fordi jeg var klar over det lortede i det og smugkiggede på den under bordet. Og det skal stoppe per omgående. Jeg er fucking god til at lege med hende – og jeg gider ikke blive afbrudt i min opmærksomhed af telefon-tanker.  

At jeg afbrød alt det sjove

Inge vil som regel gerne “det andet”. Det betyder i al sin enkelthed, at hun gerne vil noget andet end det, som hun bliver tilbudt – og allerhelst noget, som man ikke må. Så når jeg eksempelvis forhindrer hende i at stille sig op på den gyngende gynge, så skralder hun komplet ud og giver ganske tydeligt udtryk for, at jeg er latterligt streng og vil fratage hende al lykke her i livet. Det tager sgu lidt af det lolleren fra en tur på legepladsen.

At jeg ikke afbrød det lidt for sjove

Det er forældrenes byrde at sige nej og sætte grænser, hvis noget eksempelvis kan gå galt – men man skal så også lige lære at balancere det med det der med, at de jo heller ikke skal pakkes helt ind i en hoppeborg og altid bare kan forvente, at der står nogen klar til at gribe dem og sørge for at de aldrig slår sig. Så efter Inge havde skraldet ud over ag t jeg afbrød “stå-på-gyngen-legen” så fik hun sgu nok lidt længere snor end vanligt efterfølgende – hvilken resulterede i, at hun faldt og slog knæet under noget lidt for spændende og dumdristig balance-gang på sandkasse-kanten. Så gik hun jo så bananas over det i stedet, og jeg kunne endnu engang hygge mig med at have dårlig samvittighed.

Jeg håber, at I andre er bedre end mig til at bruge tankevirksomhed på vigtigere ting end ovenstående. Jeg har i hvert fald store planer om at arbejde på den dårlige samvittighed – for jeg gør det sgu fucking godt og Homie er den gladeste baby i kommunen. Nu har hendes farmand puttet hende og nu vil jeg have nul procent dårlig samvittighed over at tømme fryseren for is, mens jeg overtaler Arne til at massere mine sure men ømme futter.

Og så’ det altså direkte ind og læse om mine pinlige læge-historier. 

2 kommentarer til “Ting, jeg har haft dårlig samvittighed over i dag”

  1. Åh jeg kender det virkelig godt.. Dagen i dag toppede dog de fleste andre dage. Min 8 måneder gamle søn fik en kaktus lige i ansigtet, for derefter at tvinges ned til lægen og vaccineres. Avavav mit morhjerte

    Svar
  2. Ej, de der d-dråber… Fuck hvor er de træls 🙈
    Jeg får så dårlig samvittighed når jeg glemmer dem. Men altså… Det såtr bare ikke lige øverst på listen af ting man prøver når ens baby ikke har sovet særlig meget siden kl. 4 I morges 😅
    Nu fik jeg også dårlig samvittighed 🙈

    Svar

Skriv en kommentar