Tjener jeg mest på at arbejde eller blogge?

Annonce for Eovendo

Ja, altså jeg er godt klar over, at min rubrik måske ikke sidder lige i skabet – for naturligvis er det at blogge også et arbejde, når der nu engang er deadlines, ansvar og bliver udbetalt løn på grund af det. Men jeg blev ligesom nødt til at lave en sproglig distancering mellem mit almindelige menneskearbejde som journalist og webredaktør og så mit bloggeri, for at I ligesom kunne lure, hvad indlægget gik ud på. Derudover så føles det altså til stadighed heller ikke som et ægte arbejde at sidde på sin flade amme-bagdel og skrive om ting, som jeg ganske selv bestemmer – det føles sgu mere som en hobby for mig.

Fik du læst om hvem af Arne og jeg, der tjener mest – og om hvorvidt vi har fællesøkonomi eller ej?

Nå, men pointen er, at jeg nu har blogget i halvandet år. Og i lige over et år har jeg tjent nogle penge på det. I starten var det minimalt. En smule moneter for de bannere, der bliver vist på bloggen, lidt affiliate-salg og nogle små samarbejder. Men stille og roligt er det blevet til mere på alle tre punkter. Men det er jo som bekendt ikke det eneste jeg laver, for jeg har jo altså også et helt almindeligt arbejde, hvor jeg har fået lov til at gå på deltid og altså arbejder 32,5 timer om ugen. Det er egenligt et arbejde, der er meget lig mit bloggeri, fordi jeg skriver artikler, styrer sociale medier og laver content marketing. Men det er klart, at på mit almindelige arbejde har jeg en chef, der bestemmer over min tid og mine opgaver – og det har jeg jo altså ikke på bloggen. Det er i så fald i hvert fald en mege’ lempelig chef, der ikke er svær at overtale til noget som helst – hun starter nemlig med J og slutter på ulie-elsebeth, men så siger jeg heller ikke mere.

Nå, men udover den åbenlyse forskel med chefen og så temaerne, som jeg skriver om, så minder de to jobs meget om hinanden. Af samme grund så er jeg også virkelig hurtig til at udføre mit blog-arbejde – for jeg har jo altså øvet mig i det i al den tid, jeg har været journalist og webredaktør. Og modsat på mit hverdags-arbejde, så er det ikke vigtigt for mig, at alt på los bloggos er læst og gennemlæst flere gange for at sørge for, at der ikke er nogle slå-, formulerings- eller komma-fejl. Jeg skriver det, som jeg har lyst til at skrive, så finder jeg et billede, der passer nogenlunde til temaet og så udgiver jeg pisset. Det er virkelig ofte, at jeg slet ikke får gennemlæst mine indlæg, og selvom det i ny og næ kaster nogle unødvendige fejl af sig, så tror jeg på, at det er en fremragende metode til at undgå, at jeg i redigeringsfasen kommer til at skrue lidt ned for de ting jeg tænker og føler eller på anden måde modererer indlægget på en måde, der gør det mindre ærligt. 

Nå, men udover at det er smart, fordi jeg derved rent faktisk udgiver de ting jeg tænker og føler, så er det også smart, fordi jeg så rent faktisk har tid til at have den her blog. For det ville jeg simpelthen ikke have, hvis jeg skulle gå mere eller mindre perfektionistisk til værks hver gang. Jeg har et helt almindeligt, hvor jeg arbejder 32,5 timer om ugen og så har jeg bloggen ved siden af, som jeg vel bruger omtrent det halve antal timer på – og så en hel del timer på at tænke på det og finde på idéer og des lige. Samlet set giver det mig et skema, der er rimelig tæt proppet – især taget i betragtning, at jeg jo altså også har en Homie herhjemme, der skal afleveres, hentes, leges med og sørges for.

Men jeg elsker begge mine jobs og jeg har ikke lyst til at skære et af dem fra. Men det kunne godt lade sig gøre. Jeg tjener mere på at blogge end på at gå på arbejde det dobbelte antal timer, men uanset hvor flø’e det lyder, så handler det jo altså ikke bare om pengene. Det handler for mig om at føle, at jeg bliver udfordret og kan dygtiggøre mig på alle de punkter, som jeg har lyst til. Og det bliver jeg altså i højere grad med to jobs i stedet for et enkelt, og så længe jeg kan klare blog-delen når Inge sover, så er det ikke vores tid sammen, som det går ud over. Derudover er jeg glad for at have kollegaer, frokostpause og ferie – og hvis man kun blogger, så bliver de tre koncepter i hvert fald lavet væsentligt om. Og selvom min timeløn på bloggen altså er noget mere imponerende end på mit menneske-arbejde, så er den også meget mere usikker. Hvis jeg pludselig ikke bliver tilbudt gode kampagner længere, så behøver jeg ikke sige ja til noget skrald for at få tingene til at løbe rundt – for jeg har en almindelig løn ved siden af blogger-eventyret og det giver mig ro i maven.

Men at jeg tjener en ordentligt sjat penge samlet set gør også, at jeg meget gerne vil tænke over mit forbrug. Jeg har ikke lyst til at arbejde hårdt og meget under Inges opvækst og så efterfølgende finde ud af, at alle pengene er røget på Faxe Kondi og tøj. Der skal spares en ordentlig røvfuld penge op, så vi alle sammen kan få noget ud af, at jeg stempler en masse timer ind. Det betyder naturligvis ikke, at jeg slet ikke shopper – for I guder det gør jeg, bare spørg Arne-nordjyde. Men jeg tænker sgu over det. Jeg vurderer, om jeg virkelig har tænkt mig at gå i tøjet, tjekker om jeg kan finde en rabatkode online, eller om jeg kan lave affiliate-link på tingene og derved få nogle penge tilbage på mine køb efterfølgende.

Det med affiliate-link kan lade sig gøre, fordi jeg har den her blog, hvor jeg i forvejen smider affiliate-links på i ny og næ, således at I kan bruge dem – men jeg bruger dem altså også selv. Affiliate-links gør sådan set bare, at hvis jeg henviser dig til en webshop, og du så køber noget, så får jeg eksempelvis 4% af dit købsbeløb. Det bliver ikke dyrere for dig – det er simpelthen bare webshoppen der betaler mig en del af deres overskud, fordi jeg var så vanvittigt sød at give dem dig som kunde. 

Hvis man ikke selv har en blog og bruger affiliate-links, så kan man i stedet benytte Eovendo, der er ret meget samme system. Det er et cashback-site, som betyder at hvis man benytter sig af enten deres app eller deres “Cash back-knap” på computeren, når man alligevel handler på for eksempel ASOS, Nelly, Me& the Met eller Naturebaby så får man nogle procenter tilbage. Man kan stadig bruge alle de rabatkoder og specielle tilbud som man normalvis gør, man får bare endnu en mulighed for at gøre sit køb billigere – fordi man får nogle procenter tilbage efterfølgende. 

På Naturebaby er der en eksempelvis en tilbagebetalings-procent på 8%. Så hvis man går lidt bananas og bruger for 1000 gode danske kroner, så ryger der 80 kroner tilbage på ens egen Eovendo-konto efterfølgende. Ja, jeg valgte med vilje at regne med lige tal for at gøre regnestykket overkommeligt for mig. 80 kroner er gode penge, men det skal ikke opfattes som en opfordring til bare at købe ekstra meget. Derimod synes jeg det er en fremragende måde at spare lidt ekstra på sine køb, så der er flere penge til de mange andre ting, som man går og drømmer om. Så hvis man i forvejen handler på nogle af de sider, som Eovendo har aftaler med (ASOS, Naturebaby, Nelly, Hotels.com, Bianco, Gosh, Ellos og så videre) så kan man sgu da ligeså godt benytte sig af det og spare lidt på den lange bane. Og hvis man tilmelder sig Eovendo og mestendels bruger sin computer, når man shopper online, så kan man tilføje deres browser extension i Chrome, så minder den én om det, hvis man besøger en hjemmeside, som de samarbejder med, ved at lave et pop-up oppe i hjørnet – så man ikke glemmer at tage mod sin cash-back. For det ville jo decideret være penge lige u’ af vinduet. Hvis du primært bruger din mobil ligesom mig, kan man med fordel benytte Eovendos app. Du kan downloade Eovendo-app’en fra app store her og Eovendo-knappen på Google Play her.  

Det er helt gratis og uforpligtende at tilmelde sig Eovendo – de skal ikke have kontonummer eller lignende, og det er ganske gratis at gøre brug af deres tjeneste. Grunden til at det giver mening for dem at tilbyde at betale nogle procenter tilbage til os er udelukkende at hjemmesider som eksempelvis ASOS betaler dem for at henvise købere til deres side. Det er altså de repræsenterede brands, der betaler for at Eovendo løber rundt – og ikke os. Liiiiiiige som jeg kan lide det! 

Udover at Eovendo tilbyder cash-back fra dine yndlings-sider, så holder de dig også opdateret på specifikke rabatter eller tilbud, der kan være aktuelle for dig. Så hvis Nicehair.dk eksempelvis har 25% på et specifikt makeup-mærke, som du elsker – så står det under brandet i din app eller på hjemmesiden. 

Det er altså en lille ekstra ting, som du lige skal huske at gøre inden du placerer din ordre, men til gengæld så får du altså nogle af dine penge retur igen. Jeg har knyttet min Eovendo-konto til min PayPal-konto, og så kan jeg bare bruge min PayPal-konto med mine Eovendo cashback-penge på til at betale for fremtidige køb. I får lige min liste med nogle af de brands, som jeg er gladest for er hos Eovendo – og altså kan spare dig for penge på dit næste køb hos dem. Ud for hver kan du se, hvor mange procent du vil få tilbagebetalt, hvis du shopper hos dem.

Her kan du gratis og uforpligtende oprette din Eovendo-konto

Nature Baby 10%

ASOS 5%

GOSH 8%

Vero Moda 5%

Moodings 5%

Bianco 5%

STYLEPIT 10%

Hunkemøller 10%

Nelly 5%

Ellos 7%

Kids-World 10%

Hotels.com 3%

God fornøjelse med at shoppe helt som du plejer – bare hvor du får nogle af pengene tilbage!

Hop ind og læs om, hvem af arne og mig, der tjener mest – og om vi har fællesøkonomi. 

En kommentar til “Tjener jeg mest på at arbejde eller blogge?”

  1. Ej hvor er det bare smart! Men hold kæft hvor bittert når jeg for 8 timer siden handlede på stylepit for 600kr og igår handlede på kidsworld for 1300😭

    Svar

Skriv en kommentar