To vuggestue, or not to vuggestue – that is the question

Njå, men pludselig blev det jo tid til at skulle beslutte, om Inge skulle i vuggestue eller ej. Og jeg har sgu været i tvivl. For hvis det hele skulle gå op i at pædagogerne skulle holde børnene væk fra hinanden og skulle rende rundt med masker på – så var jeg æk’ interesseret i at sende hende afsted. Jeg var ikke umiddelbart nervøs for, at Inge skulle blive smittet med Covid-19, men jeg var nervøs for, om det ville blive en god oplevelse for hende at vende tilbage til en vuggestue, der var helt forandret. Men samtidig så kender jeg også vores vuggestue og jeg kender pædagogerne, og jeg stoler piss’-meget på dem, deres faglighed og deres evne til at sætte børnenes trivsel først.

Den sidste lille stump af tvivl forsvandt så, da en af mødrene fra vuggestuen havde stukket snuden forbi vuggestuen og sendte mig et billede af, at alle pædagogerne var ved at gøre klar til den nye udendørs vuggestue-virkelighed. De har sat de sødeste små hvide stakitter op for at skille stuerne ad på legepladsen og plantet blomster og træer alle vegne! Det ligner den sødeste lille kolonihave-forening og jeg tudede løs over, at de får så umulig en opgave stukket ud og så tænker de tilsyneladende bare “Nå, jamen hvordan løser vi det, så det bliver skideskægt og rart for børnene?”. 

Så vi har anmodet om pasning af Inge. Hun savner sine kammerater og pædagogerne og snakker meget om dem. Og hun har altid elsket den vuggestue så højt, og jeg vil så nødigt have, at hun glemmer det hele. Og så har jeg desuden brug for at få arbejdet! For det er sgu æk’ blevet til meget i den her periode – og det dur jo desværre ikke i længden, når vi bor i lejlighed og ikke har en have at plante penge-træet i. 

Njå, men at ønske pasning og rent faktisk få det er jo ikke det samme i København, og vi er det, der hedder “Prioritet 4” fordi jeg jo er selvstændig og kan arbejde hjemmefra og altså ikke skal møde ind på en arbejdsplads til et specifikt tidspunkt – og bestemt heller ikke varetager en vigtig samfundsmæssig opgave. LOL – som i virkelig ikke faktisk! Men jeg er dog helt og aldeles ansvarlig for, at der kommer nogle penge i kassen, og det ville blive meget svært, hvis jeg skulle hjemmepasse Inge yderligere. 

Heldigvis så har vuggestuen tryllet og fundet nogle dage, hvor vi kan få passet Inge i lige under tre timer og så nogle dage, hvor vi kan få hende passet i næsten 6 timer. Så det bliver nogle lidt korte dage, men det giver mig tid til at få arbejdet og giver hende mulighed for at lege med kammeraterne igen – så jeg er meget meget glad. Derudover så tænker vi, at hun kommer til at tage flere fridage undervejs, så vi tager den nye hverdag i vuggestuen lidt af gangen. Det er også bedst for hendes mor, for jeg tror sgu, at det bliver lidt mærkeligt at skulle undvære hende så meget, efter ikke at have undværet hende længere tid end hendes middagslur tager i fem en halv uge. 

Så Inge er vuggestuebarn igen fra i morgen. Jeg har stor respekt for, hvis man hjemmepasser videre, hvis man har det bedst med det – eller er decideret tvunget til det. Og jeg har stor respekt for, hvis man sender sit barn i vuggestue på helt normal manér igen. Jeg har aldrig mødt en mor ansigt til ansigt og tænkt “jeg tror altså ikke, at hun træffer sine beslutninger på baggrund af, hvad der er bedst for hendes børn” – og derfor tror jeg naturligvis heller ikke det om folk på internettet. 

Held og lykke med daginstitutionsopstarten eller den fortsatte hjemmepasning – jeg er sikker på, at det nok skal komme til at gå skidegodt! 

HURRA FOR DIG! 

En kommentar til “To vuggestue, or not to vuggestue – that is the question”

  1. Hej Julie, jeg har læst dit indlæg om Inges vuggestuestart og jeg synes, at det er så fint. Det er nemlig helt korrekt hvad du skriver, at vi alle vil vores børn det bedste og træffer det valg vi mener passer vores børn bedst og derved skal man ikke dømme folk uanset hvad de vælger at gøre. Jeg har selv haft sendt min søn på 3 år afsted i to dage i sidste uge og jeg var da også lidt i tvivl om hvordan det mon blev, men indtil videre er børnene simpelthen blevet taget så godt imod og pædagogerne har gjort meget ud af at fortælle, at det bestemt ikke skal gå ud over børnenes trivsel, at der er særlige retningslinjer pt. Jeg er selv på barsel med min datter på 4 mdr. og min kæreste arb til daglig, så jeg har passet storebror på 3 år og lillesøster på 4 mdr. herhjemme de sidste 5 uger og det er jo heller ikke helt uden udfordringer må jeg sige og har også betydet, at der ofte har været en der skulle vente på at mor skulle amme, eller skifte ble eller lave frokost eller lege, så det har været så godt for min dreng at komme ned og lege med nogle børn igen. Så selvom jeg godt kunne have ham hjemme, har jeg valgt at sende ham afsted for hans trivsel, mors trivsel og lillesøsters trivsel;-) Derudover får han fri hver tirsdag og får korte dage og måske ekstra fridage her og der, så tænker det hele nok skal gå;-) Ønsker dig og familien en god vuggestuestart igen:-)

    Svar

Skriv en kommentar