Vi har fået en ny, skæg natte-rutine

Kaff’ i stedet for søvn

Spoiler alert: den er æk’ en skid skæg.

Jeg har tidligere haft det rimelig fedt i mit stille sind – vores nætter var nemlig blevet virkelig gode. Det var ikke noget, som jeg turde tale om, for så var jeg bange for at blive straffet af søvn-guderne. Jeg må alligevel have fået godtet mig for meget, for der er edderbrandsparkeme blevet lavet nogle ting om nu.

Vi var kommet ind i en rigtig pragtfuld rutine, hvor jeg tog homie med ind i seng, når jeg selv gik i seng omkring kl. 22. Så ammede jeg hende liggende, og hun faldt i søvn inden mælkebaren lukkede. Så kunne jeg snige hende fra dobbeltsengen op i hendes bed-side-seng og svøbe hende. Så satte jeg den magiske ugle med livmoder-lyde til, og lagde mig til at sove – og drømme om livmodere. Så tog hun gerne et langt stræk på mellem 4,5 og 6 timer, inden hun vågnede og råbte op. Så kunne jeg igen amme hende liggende og starte forfra – det næste stræk blev gerne omkring 2-2,5 timer, og så passede det meget godt med, at det var på tide at komme op og igang med at bruge alle de barselsdagpenge, der bare står og hygger sig på kontoen. Det var derfor teknisk set kun én gang i løbet af natten, hvor jeg behøvede at tage hende op og amme hende. Ofte måtte jeg sætte den magiske ugle til et par gange om natten, men det var rimelig ligegyldigt, så længe jeg ikke behøvede at løfte min dyne og lukke al den gode varme ud, som jeg havde brugt timer på at producere.

Men nu er bøtten sgu vendt på hovedet. Vi var klar over, at de fleste børn nærmere kommer i seng ved 20-tiden end ved 22-tiden, og selvom jeg ikke umiddelbart kunne forklare hvorfor, så tænkte jeg, at der måtte være en grund til det. Homie og jeg skal jo ikke op på noget bestemt tidspunkt endnu, så hun kan let nå at få sine timers søvn, uden at skulle tidligt i seng – men generelt er folk mere baby-kloge end mig, så jeg tænkte at efter-abe dem og de tidlige sengetider.

For tre dage siden begyndte vi derfor at smide hende i seng kl. 20, og så sov hun cirka 20.30. Så følger vi selv efter ved 22tiden. Hun tager stadig den lange lur i første stræk, men når hun så vågner efter 5-6 timer, så vil hun eddermame ikke falde i søvn igen. Hun er ikke rasende, hun græder ikke noget videre – hun er bare pisse-vågen og har det fedt. Hvis jeg endelig får hende til at falde hen med babsen i munden, så vågner hun op, så snart jeg begynder at svøbe hende – hvilket hun ikke gjorde tidligere. Og så sparker hun babanas med sine små, tykke stænger, indtil hun er fri fra svøbet igen.

Så de sidste par nætter har jeg været vågen fra kl. 2.15 indtil solen stod op og Arne åbnede sine veludhvilede, rande-fri øjne. Arne sover med nogle pragtfulde ørepropper, der skærmer ham fra den værste larm – men det gør så til gengæld, at han ikke aner, når homie og jeg har festet hele natten i stedet for at sove. Han er heldigvis en knag til at tage hende om morgenen, hvis han er hjemme – så jeg kan forsøge at få en times søvn.

Vi har siden midten af uge 7 haft gang i et rimelig tydeligt nummer 2 tigerspring, hvor Inge er begyndt at kigge ekstra meget på mønstre, proppe hænderne helt ind i munden, være sur på babsen selvom hun selv hapsede ud efter den og hænge ekstra meget på sin mor. Så nu har jeg svært ved at vurdere, om det stadig er tigerspringet, der lurer, eller om jeg skal forsøge at lave sove-rutinen om til den gamle model – for den her dur tyyyydeligvis ikke en fis.

 

Så her kommer spørgsmålene til min udvidede, kloge mødregruppe;

Hvorfor putter man børn tidligt i seng, hvis de ikke skal en ski’ næste dag? Er det for at få nogle timer kun med voksentid, eller er det for homie’ernes skyld?

Hvordan fa’n får man svøbt sit barn så stramt, at det ikke kan sparke sig fri? Homie gider æk’ at svøbes inden hun går i mælkebaren – så går hun fuldstændig amok.

Gode forslag til, hvordan man kan arrangere sove-rutinen for en snart 9 uger gammel baby modtages iøvrigt med rimelig fucking store klapsalver!

 

Har du læst mine andre indlæg? Du kan eksempelvis se de mest brugbare baby-råd, som jeg har fået af jer, se 7 ting, som jeg er latterlig-dårlig til, hvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk, eller se 6 ting, som jeg har googlet mine seks første dage som mor. 

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, homie.

82 kommentarer til “Vi har fået en ny, skæg natte-rutine”

 1. Min eneste erfaring er, at de der babyer skal være en del ældre, før man kan begynde med egentlige rutiner. Vi gik også i seng med vores datter ved 22-tiden (eller hun sov til natten på det tidspunkt) til hun var i hvert fald 4-6 måneder (så vidt jeg husker). Der var først rytme på hendes lurer og sovetider fra 6-8 måneders alderen. Og mener, at hun begyndte at sove ved 20-21-tiden, da hun var 8-9 måneder. Det gav mening at putte hende så tidligt på det tidspunkt, fordi hun dér kunne sove til ved 7-tiden næste morgen, og jeg bliver aldrig et A-menneske 🙊..Håber det hjalp lidt 🙈Good luck med det hele og igen tak for skøn bloglæsning ❤️

  Svar
 2. Hej 😊
  Hvor gammel er det nu hun er ved at være? Min søn begyndte først at gå tidligt i seng da han også begyndte at sove 2 lure i løbet af dagen.. af en eller anden årsag så har glemmer jeg alle detaljer der er sket for over en måned siden (😅) men jeg tror nok at det først var omkring 5-6 måneders alderen.. så tænker at du sagtens kan lægge hende sammen med dig selv kl.22 – hun sover stadig en del om dagen ikke? 🙂 jeg er ingenlunde ekspert, men sådan gjorde vi det i hvertfald 🙈
  Kram og god vind med søvnen 🙅🏼‍♀️

  Svar
 3. Hej 😊
  Hvor gammel er det nu hun er ved at være? Min søn begyndte først at gå tidligt i seng da han også begyndte at “nøjes” med at sove 2 lure i løbet af dagen.. af en eller anden årsag så har glemmer jeg alle detaljer der er sket for over en måned siden (😅) men jeg tror nok at det først var omkring 5-6 måneders alderen.. så tænker at du sagtens kan lægge hende sammen med dig selv kl.22 – hun sover stadig en del om dagen ikke? 🙂 jeg er ingenlunde ekspert, men sådan gjorde vi det i hvertfald 🙈
  Kram og god vind med søvnen 🙅🏼‍♀️

  Svar
 4. Vi havde samme problem med vores søn for vi havde nemlig samme tanke at når vi ikke skulle noget var der ingen grund til at gå tideligt i seng, men der var problemet bare at han blev så overtræt at han vågnede hele natten 😩 Men efter vi er begyndt og putte han 19.30 vågner han igen kun 1 maks 2 gange om natten 👏👏

  Svar
 5. Helt klart tilbage til den gamle rutine. Det er lige så normalt at babyer bliver puttet kl 22 som kl 20 i den alder. Vi er stadig på 5. Måned på kl 22, men whatever Works og giver den bedste nattesøvn for alle parter!

  Har du en voksipose, så svøb hende i den om natten til hun lærer at få styr på sine baskende arme – eller overvej at købe en juniordyne allerede. Mange førstegangsmødre vil sikkert korse sig over det forslag, men det er nemmere og hun dør ikke at en juniordyne eller voksipose så længe hun har let nok tøj på – du kan jo altid åbne den når hun sover trygt!

  Ved ikke om det er en trøst, men med nr 2 går man bare ikke lige så meget op i de der rutiner – kan godt huske jeg med nr 1 også ville have rutiner på samme tid som bøgerne mente, men altså…. igen, whatever works – og der er jo ikke nogle der ikke lærer at gå tidligt i seng på et eller andet tidspunkt. Havde jeg vist det (kunne slappe af i det) med nr 1, så havde det altså sparet mig for en masse tankekrudt.

  Svar
  • Uh, smart med voksipose! Det skal prøves 😃. Tusinde tak! Jeg prøver at glemme al snak om rutiner 😂

   Svar
 6. Jeg forstår heller ikke hvorfor de skal i seng så tidligt? De sover jo om aftenen alligevel? Altså vores er kun knap 6 uger, men vi lægger hende ind i seng kl 24.00 (til den af os, der skal have hende om natten, som er gået i seng kl 21.. sikke en fest!), når hun har fået en flaske.. og så vågner hun kl 04.00-ish og skal have mere mad.. derefter har vi haft ret store problemer med at få hende til at sove igen – hun spjætter med arme og ben, præcis som du beskriver – og så tager den anden (den der ikke har haft hende om natten) hende omkring kl 7, hvor hun er sulten igen.. derefter kan man lige få sig et par timer til, hvis man er heldig. Inspireret af dit indlæg om hjælpemidler til baby hentede jeg livmoder-app’en og den har faktisk hjulpet der fra 4-7 om morgenen.. men det kan du jo selvfølgelig ikke bruge til så meget, når du har forsøgt det… Jeg er blevet anbefalet at bruge ‘easy’-metoden når hun er et par uger ældre – prøv at google den, det kan være den kan hjælpe ☺️

  Svar
 7. Altså vi har også gode og dårlige sove perioder – men synes altså de kloge har sagt at rutiner er for større babyer! Vi puttede også først sent da Sia var mindre – hun er snart 6 måneder, og sover nu stadig først ved 21-22 tiden

  Svar
 8. Hos os kom det helt af sig selv. Vi startede også med at tage baby i seng, når vi selv skulle i seng. På et tidspunkt (kan ikke huske hvornår) begyndte han dog at blive meget træt tidligere, og så gav det selvfølgelig mening at han kom i seng der. Så vi har helt fra start bare givet ham “lov” til at sove når han ville. Det har fungeret rigtig godt hos os 🙂

  Svar
 9. Helt sikkert tilbage til den gamle rutine 🙂
  Vi havde samme “problem” med vores datter i forhold til sengetider. I starten gik jeg og undrede mig gevaldigt over, hvorfor alle babyer i vores omgangskreds blev puttet klokken 19, når madammen først ville sove mellem 22 og 23 – og det gjorde hun helt indtil, at vi gik ned til to lure i dagstimerne (da hun var seks måneder), og nu bliver hun puttet mellem 20 og 21, hvor hun er godt og grundigt flad.
  Hjemme ved os, har vi altid gjort det, der virkede og føltes bedst – og samtidig resulterede i mest søvn for både bebs, far og mor. I min omgangskreds puttes babyer tit for, at forældrene kan få noget kærestetid, hvilket selvfølgelig også kan være tiltrængt, men hvis det resulterer i en lortenat, så må kærestetiden bare vente efter min mening.
  Og i øvrigt var det ret luksus at have en baby, der nød at slumre til klokken 9 (selvfølgelig med opvågninger) frem for at skulle op klokken 5!
  Hvad angår svøb er jeg desværre ikke behjælpelig, da vores lille væsen hadede det fra dag 1!

  Svar
 10. Jeg vil lige nævne i forhold til forslag om juniordyne.. det går ÆK! Hvis Inge får sparket juniordynen over hovedet (jep det kan de!) så kn hun blive kvalt! Det er derfor babydyner vejer så lidt så de selv kan sparke dem af!
  Mange putter deres børn kl 20 pga det påvirker barnets melatonin niveau. Således at når der er mørkt så burde barnet udskille mere af det og dermed sove … det ik altid tilfældet 😂 Måske Inge er blevet mere bevist? Måske hun sover for mange timer om dagen? Måske hun kunne sove i din armhule i en periode? Jeg tror ikke alle råd virker til alle børn, så prøv dig og frem og følg din mavefornemmelse ♥️ PS. Du gør det skide godt!

  Svar
 11. Kære Julie-elisabeth
  Din datter behøver ikke sove kl 20, når hun ikke er ældre, end hun er. Der er, som flere skriver, meget normalt at så lille et barn først sover ved 22-24 tiden – og lad endelig være med at lave om på det, så du kan få noget søvn!
  Din datters rytme vil højst sandsynligt ændre sig MANGE gange, og lige når du synes det kører, så sker der noget nyt. Her gik der meget lang tid før vores søn havde en helt fast rytme – han var vel omkring de 5-6 måneder. Ofte begynder babyen at sove tidligere fordi de kortere ned på deres dagslure og derfor får brug for at komme tidligere i seng. Jeg kan anbefale dig at læse Helens bog om søvn, der rigtig fint beskriver hvilke forskellige faser baby går igennem mht søvn og hvordan søvnen hænger sammen med den alder, baby er i.
  Og så er det ellers bare med at nyde, når noget kører, og huske at det kun er en fase, når det ikke gør 😊
  Vh Signe

  Svar
 12. Vores datter på nu 9 uger kommer i seng ved 22.00/23.00 tiden efter er godt måltid. Vågner så midt ved 02.00/03.00 tiden for at spise og sover så igen til kl. 07.00. Hvis vi ligger hende før 22.00 er jeg ret sikker på at der ville opstå præcis samme udfordring med en frisk baby midt om natten. Jeg tænker at det med at putte tidligt vil vi først starte på når hun har endnu flere af de gode vågne aktive timer om dagen. 🙂

  Svar
 13. Skynd dig tilbage til den gamle model 🙌🏻 Så lille en baby kan ikke sove fra kl. 19-07, ihvertfald ikke uden en pokkers masse opvågninger. Det anbefales at babyer får en powernap omkring kl. 18-19 eller senere, for så at blive puttet omkring kl. 22. Hvis det andet virkede for jer, så ski’ da hul om alle andre børn sover 12 timer i streg, hvilket de fleste først gør meget senere 😊 Vores dreng er 3 mdr, og vi putter ham omkring kl. 21, og så sover han til kl. 6-7, bevares, han spiser også om natten, men det foregår nærmest i søvne for os begge ..

  Svar
 14. Min datter runder de 3 mdr. i denne uge og der er stadig ingen rytme! Hun sover gerne to gode lure i løbet af dagen og en kort lur først på aftenen. På nær de dage hvor hun har en fest inde i hjernen og holder sig fucking kørende på 2 timers søvn en hel dag og først går omkuld kl. 22. Jeg forstår ikke hvor hun køber sig til den energi

  Svar
  • Hov, det hele kom ikke med. Vi prøver at time den korte lur til omkring 18 tiden, så vi begge kan sidde ned og spise varm mad, uden at rende rundt med damen på armen. Nogle dage lykkedes det og andre dage gør det bestemt ikke. Hun falder som regel i søvn i favnen på en af os i sofaen mellem 20-21:30. Er hun skvattet i søvn i sofaen bliver hun puttet i sin babynest i egen seng, men går hun først i seng med os kl. 22, putter hun i sin babynest i smørhullet. Hun vågner mellem 03-04 og bliver puttet i sin babynest i smørhullet og sover til 07. Rutiner er en by i Rusland og jeg er ellers voldsomt glad for ALT hvad der kan skematiseres, rammer og kasser. Men det kan man bare ikke med en baby..

   Svar
 15. Vi bøvler også med søvnen for tiden, vores søn er 8 uger i morgen – så jeg håber også på guldkorn og gode råd (der virker!🙄😄)
  Mht. svøb, så har vi god erfaring med at svøbe vores søn i en stofble under dynen – dén holder tæt, og så kan man lette på dynen, så temperaturen passer👌🏼

  Svar
 16. Aaalt for tidligt med rutiner. Nyd du bare at hun går i seng sammen med dig, så du får max ud af hendes søvn. I det hele taget er det så meget lettere at lytte til barnet og følge ‘flowet’. De ændrer sig så meget det første år, så man kan næsten ikke følge med med sine rutiner. Min søn begyndte først at ville sove tidligere da han var +6 mdr, husker det ikke helt præcis.

  Svar
 17. Hej

  Jeg tror du skal lukke ørene for soverutiner, putterutiner, osv. og gør det der fungerer for jer. Inge er alt for lille til det og I bliver bare stresset af det ikke lykkedes. Min sundhedsplejerske sagde i hvert fald sådan til os, da jeg spurgte om det, da jeg også hørte om alt det rundt omkring.
  Nu er min søn godt tre måneder og han vil i seng mellem kl. 19-20 og så giver vi ham flaske når vi går i seng kl. 22 og så sover han videre til omkring kl. 6, sover derefter igen til mellem kl. 7.45-9.00. Han sover så ikke så meget om dagen. Det er ham selv der stille og roligt har fået lavet rytmen sådan. For vi havde ikke noget imod at han var oppe om aften, men der er han bare træt, så derfor ligger vi ham i seng.

  Ved ikke om det hjælper dig, men vigtigst er at I går hvad der virker for jer. Det nåede jeg i hvert fald ret hurtig frem til. Det er ikke nemt at følge alle de “regler” alligevel 🙂

  Svar
 18. Helt ærligt, gør hvad det virker for jer. Og drop alle rutiner. Alt ændrer sig alligevel hele tiden. Det er befriende ikke at gå op i x antal amninger og søvn og bare lade sin baby vise vejen. Kh en førstegangsmor ✌🏼

  Svar
 19. Hey! Inforhold til svøb har ergobaby også lavet et som hedder swaddler, så behøver man ikke tænker på om man evt har fået strammet stofbleen for meget og der er plads til fuld bevægelse for benene

  Svar
 20. Det er helt normalt, at så små bebser først bliver lagt ved en 22-24-tiden 😊 Så har de gerne taget en lur lidt tidligere på aftenen. Det er først, når de bliver ældre, at de skal puttes så tidligt som klokken 19 eller 20 😊

  Svar
 21. Hey! Du gør det godt 👏🏼 Husk – If it ain’t broke, don’t fix it! Vi har en datter på 5 måneder, og hun bliver også ammet i søvn når vi går i seng kl 22. Det fungerer super godt for os og vi har ikke tænkt at ændre på det foreløbig! I forhold til svøb, så kan jeg anbefale at putte i Voksipose, også om natten. Den har svøbe-effekt og kan samtidig ikke sparkes af 👍🏼

  Svar
 22. Jeg vil også sige – gør hvad der passer bedst for jer. Men vores datter kom også først i seng ved 22/23 tiden de første måneder og jo ældre de bliver jo tidligere kommer de i seng for så sover de også mindre og mindre om dagen. Da vores var 3 mdr var det omkring kl.21 og så vidt jeg husker var vi nok henne omkring 6 mdr før den var ved 19-tiden. Når der begynder at komme mere rytme i tingene og de kun sover formiddag og middagslur, så kommer der også en mere rutinepræget putning og natte-sovetider 🙂

  Svar
 23. Helt enig med Anne. Lad Inge styre det show. Man bliver sgu så udmattet, hvis man tror man kan styre en 9 uger gammel babys rytme 😅 Det er tidligst (efter min erfaring) omkring de 3-4 mdr, at man kan regne med baby begynder at finde tidligere i seng (19-20). Så skal man til gengæld til at pis’ tidligt op😝

  Svar
 24. Min datter er 2 dage yngre end din, og vi tager hende med i seng, når vi går i seng kl 23.
  Hun sover gerne mellem 3 og 8 timer i første stræk (luksus👌)
  Men kan godt mærke tigerspringet om dagen. Hun græder mere, hænger mere på babsen og far dur ikke så meget. Så her hjælper en middagslur hvor jeg putter hende i liften og lukker helt af for omverden med en stofble henover. Hun sover på 30 sek. Og det gør at hun ikke er så overstimuleret når hun skal sove om natten 😀
  Krydser fingre for at i får bedre nætter😊

  Svar
  • Det er så skægt med samme alder 😃 pg det tigerspring – det er sgu hårdt! Jeg prøver dit trick i morgen 😃💪🏽

   Svar
 25. Jeg ville ikke gå så meget op i det. Hvis Inge ikke fremstår træt, når kl er 20, og det fungerer bedre for hende at komme i seng kl 22, så ville jeg gøre det.
  Børn er forskellige og de fleste i den alder kommer vist sent i seng. Det vender lige pludseligt igen og bliver tidligere og tidligere 🙂
  Du gør det så fint 🙂

  Svar
 26. Er der ikke også et tigerspring omkring de 8 uger? Eller husker jeg måske galt…
  Om ikke andet tilslutter jeg mig, at I bare skal gøre, hvad der virker. Rutinerne kommer først senere, og der er min erfaring, at grunden til den tidelige sengetid simpelthen bare er, at ungen oftest er træt der 🙂

  Svar
 27. Jeg tænker det er tidligt, da hun ikke er så gammel endnu. Min datter blev først puttet tidligt, da hun var omkring de 6 måneder. Tror vi tog lidt af tiden lidt efter lidt, men husker hun var længe op de første tre måneder.

  Svar
 28. Jeg synes også det er tidligt at I vil lave om på hendes egen rytme. Min søn er 6 mdr og det var først da han var 3.5 mdr at vi begyndte med et fast putte ritual. Indtil da var det også omkring kl 22 han gik i seng. Det er også først omkring de 4 mdr man siger man skal indføre fast putte tidspunktet kt og ritual.
  Og man putter dem omkring kl 20 for de kan simpelt ikke holde sig vågen længere, når de begynder på at sove mindre om dagen 😊

  Svar
 29. Indtil min Kalle var 3 mdr kom han også med mig i seng ved 21.30-22 tiden, men så begyndte det derefter ligeså stille at blive tidligere og tidligere han blev træt. Vi begyndte at indføre putte rutine omkring 4 mdr og i takt med at han blev ældre, blev hans sengetid rykket helt naturligt. Nu er han 8 mdr og kommer i seng kl 19.

  Svar
  • Tak for at dele jeres søvn-udvikling 😃 så skal jeg bare vente på, at tingene sker af sig selv 😃

   Svar
 30. Min erfaring siger at man skal lytte til sin mavefornemmelse og gøre det der virker for ens egen familie, så hvis I havde en god rutine før, så vend tilbage til den – faste sengetider skal nok komme senere.
  Da min søn var 5 måneder kunne han ikke længere falde i søvn ved amning og jeg blev derfor nødt til at svøbe ham og vugge ham i søvn i mine arme, det tog ca. 10 min og så kunne jeg lægge ham i hans egen seng. Men efter flere havde sagt at det var det dummeste og at jeg aldrig ville kunne vænne ham af med den dårlige vane igen, panikkede jeg og begyndte at prøve på, at få ham til at falde i søvn i sin egen seng. Det tog så 1,5 time hver aften, hvor jeg sad ved siden af hans seng med hånden på hans mave og græd næsten lige så meget som ham. Det føltes så forkert at han skulle blive så ked af det inden han skulle sove, så efter en forfærdelig uge, vendte jeg tilbage til vores “dårlige vane”, hvor han igen faldt i søvn på 10 min og ca. 2 måneder efter ville han ikke vugges i søvn mere og faldt i søvn i sin egen seng. Siden den episode har jeg kun lytter til min egen mavefornemmelse.

  Svar
  • PS. min søn er 20 måneder nu og falder stadig i søvn i sin egen seng mellem kl. 19 og 20 efter vi har læst bog.

   Svar
  • Viiirkelig god pointe 😊 vi går tilbage til det, der duede. Og sp skal jeg øve mig i at lytte til mig selv 😃

   Svar
 31. Vores datters søvnrutine var virkelig mærkelig i lang tid, så den vil jeg ikke komme ind på. Men jeg har tænkt lidt på det med svøbt. Hvad bliver hun svøbt i? Vores datter blev svøbt i et tæppe, som jeg havde sovet med inden fødslen, så det duftede af mor. Måske kunne det være en ide til Inge også? Hvis det dufter af mor, vil hun måske gerne have det på, inden amningen? Man skal endelig ikke vaske det for tit i starten, for så forsvinder duften også. Jeg synes også, du gør det supergodt som mor. Vi er sgu alle lidt på herrens mark indimellem. Jeg kan til gengæld opmuntre med, at tvivlen nok fortsætter resten af vores liv 😉

  Svar
 32. Voksentid er kodeordet herhjemme. Og så har baby brug for omkring 10-11 timers nattesøvn og vi skal op og aflevere den anden dreng. Så derfor passer det at nuller kommer i seng kl. 19-20 tiden. Rutinen er at putte kl. 19.30. Så vågner han mellem kl. 24-02 og får mad og så sover han videre til den lyse morgen (som herhjemme er mellem kl. 06-07) hvor vi alligevel skal op! Det er den rutine vi har, fordi det også er sådan det skal fungere, når han skal i vugger. Så skal vi ikke lave for meget om 😜
  Men anyways. Det vigtigste er at du og baby trives. Så nogle gange, så skal man altså bare gøre whatever works! Hos os virker det at putte tidligt, men alle andre i min mødregruppe venter med at putte, til de selv går o seng

  Svar
  • Det er godt at høre, at der er en milliard gode måder at gære tingene på! Tusinde tak for at dele jeres metode 💪🏽

   Svar
 33. Tænker at hele essensen må være, at I gør hvad der passer bedst ind i jeres hverdag. Rytmen var klart anderledes da vi kun havde ét barn, men da barn nr 2 kom, meldte helt andre rytmer og behov sig.
  Nyd nu at dig og homie ik SKAL op til noget om morgenen, og så vent med at lave rytmer før hun er klar til det. Hun er kun li lidt over 2 mdr. Hun skal nok få lavet rav i alle gode rytmer, man sys/tror man har fået indført, i løbet af hendes første leveår 🙈

  Svar
  • Ja det giver god mening med forskel på nummer et og to 😊👌🏽 Vi hopper tilbage til den gamle metode!

   Svar
 34. Jeg ville gå tilbage til den gamle rutine, hvis jeg var dig. Vi har en fyr på nu 15 måneder, og han gik i seng ved 22-tiden igennem hele barselsperioden. Det ændrede sig helt automatisk, da han startede i vuggestue, hvor han på kort tid gik fra 2 daglige lure og sent i seng over til én lang middagslur og tidligt i seng. Alting går bare lidt lettere, hvis man ikke forsøger at force en specifik døgnrytme ned over dem.

  Svar
 35. Nå er jeg ingen ekspert,men har selv lest så alt for meget om søvn..(førstegangs mor og søvndeprivert). Som jeg har forstått og selv opplevd gjennomgår barn en enorm utvikling i den fasen som ditt barn nå er i. Jeg har selv erfart at det er helt håpløst å innføre noe som kan minne om rutiner før barnet selv viser tegn til det. Vi innførte ingen fast leggetid før han var 5-6mnd,og fremdeles varierer det alt etter dagsøvn. Har baby det fint og er i godt humør med den rutinen dere hadde så ville jeg ikke forsøkt å endret det riktig enda. Ellers,er det sånn rent fysiologisk sett mellom 3-5 på natten at barnet har høyest nivåer av stresshormoner som gjør de opplagte og våkne.. jippi. Lykke til med “søvn eventyret” – når man tror man har en rutine så endrer den lille det uken etter. Man skal gjennom mange rutiner før ting faller litt mer på plass 😉👌🖖 Hilsen mor til en meget lite forutsigbar gutt på 7 måneder.

  Svar
 36. Lille Homie skal nok begynde at blive træt tidligere 🙂

  Hun er lidt for lille endnu til rytme og rutiner – kommer heldigvis snart 🙂

  Min egen lille pruttefis holdte fest til kl.01 de første to måneder – nu bliver hun puttet kl.18.30 og sover til kl.7-8 stykker næste dag 🙂 hun er 4 mdr – så hold ud lidt endnu 😉

  Svar
 37. Jeg har en datter på 8 mdr. hun har også altid først været putteklar kl.22. Men da hun var 6 1/2 mdr ændrede hun det selv til kl.21, og nu er det kl.20 – og vi har intet anderledes gjort. Følg Inges ur. Det er hende der bestemmer lidt endnu 😉☺️ Og så er hun da bare alt for cute🎀

  Svar
 38. Mit bedste råd til dig, er nok at prøve så vidt muligt (ved det er nærmest umuligt, for man elsker jo svar på sine frustrationer og lever også af de gode råd fra andre) at bare mærke hvad du og din baby trives bedst i.
  Det der med tigerspring, skemaer osv er næsten ligegyldigt, hvor det vigtigste er bare at se dit barns behov nu og her.
  Det der med, hvorfor man putter, var fra vores vedkommende, da vores datter ændrede sig til at være lidt frustreret og holdte sig vågen om aftenen. Og bare generelt virkede som om hun havde mere brug for ro på det tidspunkt end hun plejede. Det var da hun var 4 mrd tror jeg.. Men det var jo også rart med voksentid. Men ja, når man har barsel er det jo ligemeget hvornår man sover bare man får lov at sove på et tidspunkt… Så måske i skal bibeholde det gamle, hvis den eneste grund til, at i putter tidligt, er fordi andre siger det..

  I forhold til svøb, kom der også et tidspunkt, hvor min datter ikke længere ville svøbes.. Det var pisse frustrerende, for de små der de vækker jo sig selv med de bevægelser… Men tænker det kan være et udtryk for hun ikke vil svøbes længere måske…

  Soverutine kan jeg ikke hjælpe så meget med, for synes at ved de 9 uger, at alting stadig er så sindssygt forskelligt hele tiden. Det eneste man kan regne med er at man intet kan regne med. Selvom det er pisse irriterende at høre..
  Men altså altid en sang er jo en god ide til når man skal putte. Og mørkt rum og rolig stemme, ligesom når baby vågner om natten. Det der med at få det til at føles som nat og ikke leg.

  😊

  Svar
 39. Mht støberiet så svøbte vi også vores første datter. Ellers kunne hun ikke sove selv. Jeg lånte tilmed en bog om svøberiet og købte et stykke stof til det. Hun blev svøbt stramt (som man også gjorde i bogen). Hun kunne ikke komme fri og det gav hende en enorm ro at være tætomsluttet.
  Jeg fandt denne side, hvor den teknik vi brugte er beskrevet http://www.svoebditbarn.dk/08_bogen.html

  Svar
 40. Ps. Lad hende sove på siden – i svøbet eller uden, det har hjulpet på begge vores, så kan de ligesom ikke baske så meget og vække sig selv af det!

  Svar
 41. Man skal aldrig gøre som alle andre for børn er ikke ens. Hvis Homie sover bedst fra kl 22 så er det der hun skal sove og ikke før. Har selv 2 børn og den ældste han sov nærmest uafbrudt konstant, mens den mindste han sov maks 2 timer af gangen. Man skal finde sin helt egen rytme og finde ud af hva der passer for hver enkelt barn. Synes du skal prøve at gå tilbage til jeres gamle rytme hvis det fungeret for jer 👍😊

  Svar
 42. Jeg er af den overbevisning at man ska gøre hvad man selv mener er rigtigt! Nogen dage kommer vores søn i seng 19.30 andre gange 21 eller 22, faktisk er det ham der bestemmer! Det er svært ar sætte dem i en boks, og det kommer også an på hvordan han ellers har sovet i løbet af dagen, og ellers om han virker træt, hvis han er mega frisk 20.30 og klar på leg, så vil jeg hellere bruge tiden med ham, istedet for at han skal sove fordi sådan gør andre 😁

  Svar
 43. Julie for fa’en. Du skal bare putte homie, når du kan se, at hun er træt. Deres rytme er jo ikke-eksisterende de første mange måneder. Det kommer helt af sig selv, når hun begynder at sove mindre om dagen, at hun bliver tidligere træt.

  Svar
 44. Som Jannie skriver. Put hende når hun er træt. De første nærmest 3-4 mdrs. tid er der ingen rytme – det er her meningen at vi som mødre skal følge bebsens behov 😉

  Svar
 45. Hej Julie.
  For det første elsker jeg at læse med! ☺️👏🏻 Er virkelig begejstret for din måde at skrive tingene på – det er skide sjovt 😛 jeg kan desuden næsten genkende ALT du skrive. Jeg er selv førstegangs mor og min søn er kun lidt yngre end Inge, nemlig 8 uger imorgen ☺️
  Dejligt at du deler erfaringer på godt og ondt!
  Ift. Soverutiner, så er det meget forskelligt hvornår min søn “giver op”, men for det meste bliver klokken også mellem 21.30 og 22. Jeg har også fået at vide at vi bare skal lade ham bestemme hvornår han skal sove- men det er tydeligt at se hvornår han er træt og skal puttes 😉 dog ikke altid han så alligevel ligger sig til at sove 😬

  Svar

Skriv en kommentar