Vores bolig-drømme

Vi flyttede ind i vores lejlighed på Amager i December 2018, så vi har nu boet her i 13 måneder. Det er jo i sig selv ikke særlig længe, men vi er sgu allerede begyndt at overveje, hvad vores boligplaner skal være fremadrettet. Og så kunne man måske fristes til at tænke, at vi lyder som et par klaphatte, der ikke havde tænkt os ordentligt om, inden vi valgte at købe en nybygget lejlighed, når vi nu allerede begynder at overveje at rykke videre. Men selvom du har ret i den del med, at vi i ny og næ ganske rigtigt er nogle klaphatte – så var lige det her sådan set planlagt.

Vi valgte et nybyggeri på Amager, fordi vi allerede boede på Amager, da jeg blev gravid. Men vi boede i en lille to-værelses og ingen af os kunne helt overskue, at starte vores familieliv der. Så vi ville gerne have noget større, men vi anede ikke, hverken hvad vi ville have eller hvor vi ville have det henne. Skulle det være en større lejlighed i København, en lille hus i København eller et lidt større hus udenfor København. Så vi besluttede simpelthen at gå den sikre vej og købe en ny lejlighed, der var lidt større og så i et område, der vokser, således at vi forhåbentligt ikke ville komme til at tabe penge på vores projekt.

Men nu er Homie snart 2 år og hun piss’-elsker at være udenfor – og der er jo heldigvis også masser “udenfor” på Amager, og med fare for at lyde mege’ Karen-kliché så ville det dæleme være rart, hvis vi bare kunne åbne havedøren og slippe vildbassen løs, i stedet for at skulle ned ad 7 trappe-etager (LOL, vi tager elevatoren, men I forstår pointen). Og udover at det ville være rart, så ville det også være freaking nemt. Jeg gad sgu godt kunne stå i køkkenet og lave mad, mens Inge spillede bold i haven eller rev tulipaner op af bedet.

Så vores plan er altså, at vi gerne vil have et hus. Vi ved endnu ikke, hvor vi vil have, at det skal ligge – eller jo, det gør vi. Men vi har ikke 7 millioner til at købe en kasse på Amager – og hvis vi havde, så ville vi sgu nok heller ikke være villige til at bruge den slags penge på et sted at bo. Så vi skal finde et sted udenfor byen – og så skal vi lige regne ud, hvor langt vi skal ud.

Vi sælger ikke i morgen, men der går nok heller ikke et år, før vi sætter processen i gang. Og hvis der skulle sidde en enkelt eller to og tænke “øhm, jamen hvad med kollektivet?”. Det kan jeg slet ikke overskue at tænke over, så det kan jeg ikke svare på. Men vi skal altså ikke bo her for evigt, selvom vi elsker området og lejligheden – for vi vil også gerne noget andet.

Til gengæld er vi helt enige om, at vi ikke gider falde i fælden med ikke at gøre noget ud af lejligheden, så længe vi stadig er her. Vi bliver ved med at sætte hylder op, smide spejle på væggene og skifte vores plakater og rammer ud i ny og næ, så vi hele tiden føler, at vores hjem er netop hjemligt, og at vi føler os godt tilpas her.

Jeg har af samme grund lige været inde på Desenio og fået udskiftet alle plakaterne på Inges værelse, i vores stue og tilføjet lidt til køkkenet. De fleste kender nok Desenio i forvejen, fordi det bare er et vanvittigt fedt sted, uanset hvilken slags plakater man er til. Deres enorme udvalg og overskuelige kategorier gør det bare nemt at få et overblik over og inspiration til, hvilke plakater, der skal op derhjemme. Derudover har de også rammer til virkelig fine priser, og de har min favorit-ramme, der er guldfarvet.

Inge hjalp mig med at sætte dem op, og hun synes altid, at det er vildt spændende, når der kommer nye dyr på sine vægge – hun har blandt andet fået et billede af en lama med en enhjørningehorn i panden, og var meget nysgerrig efter at vide, hvordan sådan en siger. Jeg valgte at gå med en spyttelyd, som hun nu gentager hverken hun er på sit værelse.

Du finder alle tre plakater her: Lamacorn, New Friends NO2 og Succulent Lion

Hun har også fået alfabet, hvor bogstaverne er formet i dyr – ikke fordi hun lærer at stave lige foreløbigt, men fordi hendes mor synes, at det er piss’-hyggeligt! Du kan finde ABC of Animals her. 

Desenio har et hav af søde plakater til børneværelset, og jeg synes det er den absolut letteste måde at lave lidt forandring på værelset. Jeg har store planer om, at Inge næste gang selv skal være med til at vælge nogle af sine plakater fra Desenio – så må vi se, om det bliver på Amager eller et andet sted.

Jeg har også udskiftet plakaterne i vores stue, denne gang med en omgang tørrede blomster. Jeg synes, at det ser vildt hyggeligt ud, når vi selv har tørrede blomster på bordene og så giver det sådan en lidt hyggelig vinter-stemning til stuen.

Du finder Dried bouquet NO1 her og Dried bouquet NO2 her. 

I køkkenet har jeg fundet en lille lyserød plakat med ramen-suppe, mestendels fordi jeg synes den er virkelig fin og at der manglede lidt på køkkenbordet, der ikke bare var olieflasker og salt og peber-sæt, men også fordi vi virkelig tit laver ramen herhjemme.

Du finder vores Ramen Noodles her. 

Du kan hoppe ind og shoppe dine favoritter hos Desenio allerede nu – men i næste uge kommer jeg også til at dele en rabatkode på Instagram, så du kan også bare skrive dine favoritter bag øret og så gemme købet til der.

 

4 kommentarer til “Vores bolig-drømme”

  1. altså, vi flyttede var Valby-lejlighed til 3 mio hus i Roskilde, som vi et halvt år senere blev enige om ikke lige var os, for at sælge igen og købe et andet hus – så jeg syntes jeres valg er super almindeligt 😂

    Svar
  2. Kan super godt forstå det med hus og have. Vi er selv i fuld gang med at flytte i hus med vores datter. I den anledning ville jeg høre, om du på nogen måde kan huske farvekoderne på malingen, der pryder væggenes på Inges værelse og i jeres spisestue?🙈

    Svar
  3. Kan sagtens forstå at I gerne vil have lidt mere plads også hvis I påtænker at udvide familien 😉 Bor selv i Hvidovre med tæt på skov og natur 🙂

    Svar

Skriv en kommentar