Vores første jul

Reklame for Jule-sweaters.dk

Ja, altså det er også en lidt fjollet rubrik, for både Arne og jeg har jo holdt jul før. Men vi har eddermame ikke holdt jul sammen før – og vi har edder-eddermame ikke holdt jul sammen før med en Homie. Det sidstnævnte giver i øvrigt super god mening i forhold til, at hun ikke er et år endnu – eller dé dér 11 måneder som det vel kræver omtrent nu. Altså fordi der er cirka et år mellem hver jul. Ja, jeg ved godt, at I havde fanget den, forklaringen var mere for min egen skyld. Matematik I ve’. 

“Men hvorfor har dig og Arne ikke holdt jul sammen før?” Njå men øhm, det er fordi vi ikke har haft lyst. Altså sådan nul procent lyst – og nul procent er meget lidt. Igen for min egen forståelses skyld. Jeg kan godt lide Arne, og på mine gode dage kan han også godt lide mig. Men jeg kan dæleme også godt lide jul – og jeg kan isærdeleshed godt lidt den rigtige jul, altså den vi holder hjemme hos mine forældre. Jeg er 29 år, min søster er 32, og man kunne forestille sig, at det betød, at vi var en smule voksne og overbærende omkring julen – men det er ingenlunde tilfældet. Vi har (stort set) altid holdt jul hjemme hos vores forældre – og de gange hvor det er blevet foreslået af andre, at vi skulle tage ud til nogle andre eller i sommerhuset eller des lige, er forslaget blevet mødt af to gange samstemmende “NEJ”. Vi kan sgu bare bedst lide at holde det hjemme – bevares, alle må komme og holde jul med os, men vi rykker os sgu ingen steder! 

Men det er jo nu engang bare sådan, at rigtig mange mener, at lige den måde som de holder jul på er den rigtige. Det er naturligvis forkert – fordi vores jo som tidligere forklaret nu engang er den rigtige. I hvert fald har de to tilfælde af gammel-sure unge damer gjort, at ingen af os har holdt jul med vores kærester inden vi fik børn – og det er jo ikke fordi de ikke måtte komme og holde jul med os, hvis de havde haft interesse for det. Men vi er jo ikke dumme. Vi ved godt, at det ville betyde, at vi skulle til dem året efter – og det har der æk’ været nogen interesse for! 

Sidste år fik min søster så den dejligste lille pige, og de skulle naturligvis holde jul sammen alle tre – det blev heldigvis hos os, så jeg i levende live kunne se det lille myr pakke sin Kay Bojesen gyngehest op med store øjne. I februar kom Homie til verden, og fordi jeg jo naturligvis gerne vil fejre jul med min søster hvert andet år – og hun i år skal hjem til sine svigerforældre, så skal jeg sgu til Hobro og holde jul i år. Og selvom jeg jo allerede nu ved, at det jo ikke bliver på den måde, som jeg er vant til og holder så freaking meget af – så skal det nok blive virkelig godt. For jeg har en Homie. Og hvis der er noget jeg under og ønsker for hende, så er det et ligeså godt forhold til julen som jeg altid har haft. Så vi kommer til at kaste hele bunken på rød og gå bananas i juleri! Svigermor har allerede – mere eller mindre med vilje – broderet en julesok til Inge, der er 1,20 meter lang. Vi glæder os til at se, hvilke store gaver, der skal fylde den bad boy ud. Derudover har vi anskaffet os matchende julesweatre fra jule-sweaters.dk – og jeg stens, at det er så piss’-hyggeligt. Jeg glæder mig sådan til at trisse rundt i den i december måned og i særdeleshed når juleferien og optakten til juleaften for alvor sættes ind. HURRA! Jeg har altid syntes, at jule-sweaters var hyggelige – men nu hvor vi er flere, der kan have den samme på, synes jeg at det er helt vanvittigt hyggeligt! Man kan desuden få dem til 200 bobs til børn og 300 bobs for voksenstørrelserne – og det er skidelækker kvalitet, som man kan rende rundt og hygge sig i. De har mange forskellige skægge varianter – så hop lige ind og se, om du ikke skal smide det i en af adventsgaverne til din lille familie og dig selv. Jeg står iøvrigt for risalamanden i Hobro – og så håber jeg på også at få lov til at være med til at lave mere af julemaden. 

Find din egen jule-sweater her!

Gavesituationen er det, som jeg har haft sværest ved at acceptere, for hjemme hos os, har vi altid ladet én person pakke op af gangen og så siddet og fulgt med i hinandens oppakning – hos Arne har de fordelt hele baduljen og så pakket op samtidig. Men som ingen nogensinde har sagt, men virkelig burde have sagt: “hvis der er noget, som du har svært ved at acceptere, så kan du jo bare lade være”. Så Arne og jeg har aftalt, at vi uden at pådutte de andre det, pakker op skiftevis os tre og får set hinandens fine pakker og glade øjne. 

Er I ligeså jule-glade som mig eller betyder det kun noget på grund af børnene? Og hvordan håndterer i det med at skulle vælge om man vil holde sammen eller hver for sig – og hvem der starter med at give sig? Og sidst men ikke mindst; hvorfor holder i egentligt ikke alle sammen jul ligesom vi gør hjemme hos mine forældre – det er jo den rigtige måde? 

Fik du i øvrigt læst om vores vanvittige indflytning i lejligheden? 

23 kommentarer til “Vores første jul”

 1. Vi er i præcis samme situation – og i præcis samme gaveproblematik! Selvfølgelig skal der da pakkes op enkeltvis, men heldigvis starter vi med jul i min familie, så det bliver først næste år, at det bliver helt forkert.
  Tusind tak for dine altid finurlige skriverier.

  Svar
 2. Kender det så godt, og min kæreste “taber” i år 🎅🏼 Så han skal med til Norge, og der er det verken flæskesteg eller brunede kartofler på menuen 😉 så han har det lidt hårdt, og jeg kan næsten ikke vente

  Svar
 3. Hørt!!! Min kæreste og jeg har en lille dreng på 6 måneder og skal også holde jul sammen for første gang, hos min familie. Jul hos min familie er også ‘det eneste rigtige’. Vi har altid holdt sådan og folk var velkomme, men vi rykkede os ikke ud ad flækken. Nøj en omvæltning og ikke en fed én af slagsen hvis julen pludselig bliver en anden. Men som du siger – man har sit barn og dét er indikation nok for at fejre den dejligste jul!

  Svar
 4. Hold kæft hvor er det grinern det her! Det er jo som at læse om sig selv! Vi holder jul præcis som du beskriver i gør, og jeg fatter heller ikke når andre ikke gør som os 😂 Jeg er sikker på min kæreste og jeg også først holder sammen når vi får en baby en dag, og inderst inde håber jeg at min svigerfamilie faktisk bare kommer med hjem til min mor, så julen kan blive som den altid har været. Vi har allerede “adopteret” min svogers far, så min søster, svoger og børnene holder altid hos min mor og det vil jeg jo også være med til 😂 i år har jeg sagt nej til en uges skiferie i Sverige med hele min kærestes familie fordi jeg ikke er klar til at opgive min egen juleaften – er sgu spændt på om jeg nogensinde rigtig bliver det 🙈

  Svar
 5. Er så enig. Min familie, holder bare den bedste og mest rigtige juleaften. Jeg og min kæreste har været sammen i 7 år og har endnu ikke holdt jul sammen – vi er ligeså stædig, som i lyder til at være. Men igen, hvorfor være andet? Vi har endnu ikke børn, så vi kan sagtens tillade os det, og gør det gerne indtil da.
  Min bror har så, for første gang nogensinde, valgt at holde jul andetsteds – hos sin kærestes familie i freaking Norge! Det er som om, at ordene skuffet og forrådt ikke dækker den følelse, jeg sidder tilbage med, godt nok.
  Men set med mere fornuftige og mindre barnagtige-stritten-imod-trampen-i-gulvet øjne, er det jo nok fint nok. Den dag måtte jo komme..

  Svar
 6. Vi ku ikke engang blive enige om hvor vi skulle holde Mortens aften henne så at finde frem til hvor juleaften skulle foregå var da også et kæmpe isuue….jeg har en søn på samme alder som Inge – vi er så langt om længe kommet frem til at skulle holde hos min familie i år grundet onkel og Bedstemor holder hos min hver 2. År så vi skifter ‘naturligvis’ til næste år…det bliver SÅ stramt for mig næste år hvor vi skal over til min svigerfamilie…Bare det af de har et anderledes juletræ føles helt forkert…næste år forstår vores børn os mere hvad der foregår….life goes on…🤪

  Svar
 7. Vi står overfor det samme nu da vi har fået barn K maj. Men jeg ønsker at vælge det modsatte år end min bror, så vores forældre ikke skal være uden deres børn/børnebørn et år.

  Svar
 8. Et indlæg der virkelig taler til min familie-jule-traditionsbundne-sjæl!🙌🏻🎄
  Vi venter barn til februar, men ved allerede at vi til næste år holder jul hos os og så kommer både familie og svigerfamilie. Allerede dét er lidt underligt😳 Og selvom vi egentlig ville kunne holde den kørende i nogen år, så ved vi også, at det ikke er sikkert at vores familier er med på den hvert år. Eller at vores søskende selv får børn og skal holde jul med en svigerfamilie. Har det allerede stramt med det, på trods af at det ligger forholdsvis fjernt ude i fremtiden🙈

  Svar
 9. Vi kører fuldstændig samme historie herhjemme!!! Jeg ELSKER jul – og skal i år første gang ever holde jul væk fra min familie, fordi jeg har fået en datter. Jul i Jylland. Kan man overhovedet det?! Har allerede hylet lidt ved tanken mere end en gang. Styr mig! Men helt ærligt. Der ér bare ikke nogen, der holder lige så rigtig jul som os… Krydser også fingre for jeg får lov at styre lidt af løjerne. Og ikke ender med at sidde og græde snot i ris a la manden😂

  Svar
 10. I min barndom (er 40 nu) var vi 28 til juleaften når vi hvert andet år holdt jul hos min mormor og morfar. Heraf 12 børn. Det der med at se hinanden pakke gaver op var ikke et koncept der nogensinde blev prøvet af 😂 men som voksen og med knap så mange til bords er det da noget så hyggeligt 🎅🏻 Juleaften hos svigerfamilien har altid været bedre end hos min egen familie 😬

  Svar
 11. Jeg er helt på bølgelængde med dig. Jeg ELSKER jul og alt der bare lugter af jul. Jeg blev mor til min lille chef den 29/12 sidste år. Så i år skal jeg også holde jul hos svigerforældrene. Jeg panikken så meget over ikke at skulle være sammen med min familie at det nu er blevet sådan at min familie kommer til min svigerfamilie og vi alle skal holde jul sammen. 🙂

  Svar
 12. Det lyder seriøst som noget jeg kunne have skrevet, som i fuldstændig!! Hjemme hos os står det sådan til, at vi nu har købt hus og jeg har dermed nedlagt veto om at vi nu holder jul hvert år (så jeg kan bestemme hvordan det skal foregå) og så er alle velkomne. Én gang hr jeg holdt jul, hos min mands familien og hvor meget jeg end (og faktisk også min svigermor) prøvede at indføre nogle af “mine” traditioner, blev det bare aldrig rigtig jul det år 🤷🏼‍♀️

  Svar
 13. Hvor er det skægt… sådan har jeg det SLET ikke. Hvis jeg bare kan være sammen med mine aller bedste mennesker, så betyder resten ikke så meget.

  Svar
 14. Jeg havde også mega ondt i maven første gang jeg holdt jul med min mands side. Jeg er også meget familiemenneske og elsker at det hele er som det plejer! Vi har derfor holdt jul 4 gange med min familie og kun 1 gang med hans siden vi blev gift. I år har vi også vores første jul med barn som skal holdes hos mandens side. Det bliver vores søn første jul, men han er jo kun 3,5 måned der og kan “ingentinng”. Så hans første rigtige jul er hos min side af familien. For så egoistisk er jeg… Tror dog min mand føler jeg har været meget god og accepterende, at vores søns første jul er på hans side.

  Svar
 15. Jeg forestiller mig, at vi holder jul ligesom jer, for vi gør det nemlig også på den rigtige måde 😉 og ingen skal forsøge at ændre på det! Blev en smule skinger i tonen overfor min mor det år hun foreslog at rykke julemiddagen en halv time, og ja, jeg var over 20. Min kærestes forældre er skilt, og jeg kan slet, slet ikke overskue det projekt til jul! Så vi holder jul hver for sig på 7. år til min fars store morskab. Og det kommer vi sandsynligvis også til, når vi næste år er blevet ægtefolk. Når der engang kommer småfolk til, så tænker jeg vi fejrer jul hos os selv – så slipper jeg for at forholde mig til det med skilte forældre. De bliver bare invitereret hele banden. Bum!

  Svar
 16. Wow det er noget nær en tro kopi af vores julesituation. Vi har været sammen i 10 år og i år er første jul sammen. Vores datter er 9 måneder og vi holder jul hos min svigerfamilie. Én gang skal jo være den første, men shit det er for underligt. Er sikker på jeg kommer til at græde jo tættere vi kommer på. Jeg har aldrig holdt jul uden moar og faar. Forrige år var første gang uden min søster og jeg græd som pisket natten til den 24. Vores jul er også den ‘rigtige’ jul, med de ‘rigtige’ traditioner. Den ene aften betyder bare såå meget 😳🎄
  Tak for altid underholdende læsning 🤩

  Svar
 17. Min mand og jeg har holdt jul sammen i alle de år vi har kendt hinanden, og dette er vores 10. Jul sammen. Min familie har desværre ikke de store traditioner, jeg har ingen søskende og mine forældre er skilt. Derfor har det ikke været svært for mig, at holde jul med mine svigerforældre de sidste mange år. I år er følelsen dog anderledes, da vi er blevet forældre i april. Jeg vil jo gerne holde vores første jul som en lille familie, sammen med alle bedsteforældrene, og jeg vil nødig skuffe nogle. I år holder vi dog hos mine svigerforældre som vi plejer, og næste år tænker jeg, at vi selv holder jul og inviterer bedsteforældrene. Jeg er interesseret i at høre hvordan du har det med at både du og din søster ikke skal holde jul med jeres forældre, er det ikke svært og føler i ikke at i lader dem i stikken? Sådan har jeg det hvert fald, men ved jo også godt at sådan er julen bare og når der kommer børn starter man sine egne og nye traditioner 🙂

  Svar
 18. Vi har holdt jul sammen, siden vi flyttede sammen som 20-årige 🙂 For mig/os var det et spørgsmål om gerne at ville holde jul med sin familie, og min kæreste ER netop min lille familie – bevares, det bliver nok mere karikeret, når den en dag vokser med rollinger.

  I min familie har vi hvert 2. år været 20+ mennesker til jul hos mine forældre (inkl. bedsteforældre, mostre, fastre, fætre, kusiner…) og det andet år “bare” været mine forældre, mig og min bror, og min farfar (som ikke længere er her). Det var derfor ikke svært for mig at vælge, hvilket år vi skulle være hvor. Hos min kæreste har de heldigvis ens traditioner hvert år, så det var hip som hap. Vi startede hos hans familie i sin tid, og det er så deres “tur” igen i år, hvor vi holder jul sammen for 5. gang.

  I begge vores familier er der årlige traditioner både d. 23, 25 & 26 december… Det har næsten været sværest at få til at gå op! Min familie bor i Storkøbenhavn og min kærestes omkring Kolding (for det skulle jo nødigt blive nemt!? Vi har gjort det sådan, at vi har d. 23-24 det ene sted og d. 25-26 det andet sted. DEN skal jeg sgu tilmed sluge i år, da julen med min svigerfamilie varer EN HEL UGE i år, da vi skal sammen på skiferie fra 21. december og en uge frem. Ved ikke om jeg overlever HELT uden min mors rigtige jul?

  Svar
 19. Åh hvor jeg kender det dilemma alt for godt! Min kæreste er skilsmissebarn så vi har 3 familier vi skal tilgodese sådan en jul. Indtil vi fik barn har vi også holdt jul hver for sig. Nu er vi tvunget sammen til jul 😂 i år bliver det hos min svigerfar og det eneste barn bliver vores – heldigvis! for ungen har 4 fætre i aldersspændet 4 – 11 år på min kærestes side 😅jeg har ikke holdt så meget af julen siden jeg mistede min skønne farmor 21. December for nu maange år siden. Men efter V er kommet til bliver det super hyggeligt at lære ham alle de hyggelige traditioner ❤

  Svar
 20. Hos os har mine forældre inviteret svigerfamilien med til “vores” jul ❤ det står nu på for 3 år i træk , og er vildt hyggeligt

  Svar
 21. Hvor er jeg bare SÅ enig i, at den eneste rigtige måde at åbne pakker på, er ved at tage én af gangen!! Der er da intet julehygge over det andet

  Svar
 22. Amen kunne slet ikke være mere enig! 👍🏼❤️🎄🎅🏼
  PS. Elsker at læse dine indlæg 😍😘

  Svar
 23. Hmm, tjah vi her heller aldrig holdt jul sammen. Mest fordi min kæreste ikke har villet holde jul med andre end hans familie 😅 min kæreste er skilsmissebarn så vi har 3 familier vi skal rotere imellem og det er også en grund til at vi ikke har holdt jul sammen før. I år går turen hjem til hans far 😊

  Svar

Skriv en kommentar