Vores vej til at få mig gjort gravid

Njå, der kommer lige lidt mere graviditetssnak herinde. Det er jeg i øvrigt bange for, at i nok godt kan vænne jer til, hvis I har lyst til at blive ved med at læse med herinde. For sådan en omgang baby i mavsen har det sgu med at være en ret altopslugende affære. Jeg tænker over min graviditet rigtig mange gange i løbet af sådan en dag – og der er jo ikke engang en mavse til at minde mig om det endnu. 

Jeg tænkte, at jeg lige ville fortælle lidt om vores vej til at få smidt en baby ind i min mave. Det vil jeg, fordi jeg lige nu sidder og svarer på rigtig mange beskeder om det på Instagram. Og der er jo intet hemmeligt i det, og jeg kan ligeså godt fortælle det her, som jeg kan sidde og skrive private beskeder. Men inden jeg kommer for godt i gang, så vil jeg lige spoile, at det var meget nemt for os. Så hvis man af den ene eller anden grund ikke nødvendigvis har lyst til eller behov for at læse en historie om let at blive gravid, så lad være med at udsæt dig selv for det. Det er okay, hvis det ikke er for dig, så luk siden ned og gør noget, der gør dig glad. Det fortjener du. 

Da vi lavede Inge havde jeg forinden fået tjekket hele underlivet og mine æg igennem – ikke fordi det fejlede noget, men simpelthen fordi det i hvert fald på det tidspunkt var et tilbud i København. Jeg aner ikke, om det stadig eksisterer, men jeg benyttede mig af muligheden for at få tjekket ud, hvordan mine chancer for en graviditet så ud, allerede inden jeg havde smidt p-pillerne. Det hele så fint ud, og de vurderede, at jeg nok skulle blive gravid inden for cirka et halvt år. Så jeg smed p-pillerne og 14 dage efter var jeg gravid. Det var ikke meningen, at det skulle gå så stærkt, men det var super. 

Efter Inge startede jeg på mini-piller, men droppede dem ret hurtigt, fordi jeg ikke gad tage dem. I stedet bollede vi bare udenom ægløsningen og passede lidt på – i øvrigt ikke en metode jeg kan anbefale, med mindre man er okay med, hvis der skulle komme en uventet baby. Da vi så besluttede at prøve at lave en baby mere, ville vi gå efter at bolle lige før og under ægløsningen, men på grund af mine ringe regne-evner og Arnes arbejde, der var placeret i Odense – og at hans penis ikke kan nå fra Odense til Amager, så kunne vi ikke prøve den måned alligevel. Men spirrevipperne må have overlevet en god portion dage, og uden at have prøvet var jeg alligevel blevet gravid. Jeg nåede at glæde mig over det et øjeblik, og så kunne jeg bare mærke, at den ikke var der alligevel. Og da jeg fik det tjekket, var min fornemmelse rigtig – graviditeten var gået tabt. Og det var okay med mig. Vi havde ikke kæmpet for det, og jeg havde ikke nået at glæde mig helt enormt. 

Efter aborten ventede vi en måned med at forsøge igen, fordi jeg gerne lige ville give min krop en hurtig pause, og desuden gerne ville have hovedet med i processen. Måneden efter prøvede vi igen, og selvom det var mere end almindeligt besværligt, fordi vi i Corona-perioden var placeret hjemme hos mine forældre, så var der alligevel bid i første hug. Og nu er jeg gravid igen. 

Så vi har haft tre graviditeter i første hug, og selvom én af gangene ikke gik som ønsket og intet i øvrigt heller er sikkert i denne graviditet, så føler jeg mig meget heldig og priviligeret. Det er så ømtåleligt det her med at blive gravid og få et barn i armene, fordi intet er garanteret og samtidig kan ønsket være så umådeligt stort og afsavnet i mellemtiden være enormt. Jeg har stor respekt for alle, der knokler løs for projektet uanset om det er med oprejst pande eller tårer ned af kinderne. Og jeg håber, at min nemme graviditetshistorie ikke opfattes som et slag i ansigtet, men blot en beskrivelse af, hvordan det har været på vores banehalvdel. 

Jeg ved, at nogen også finder ro i de nemme historier, så jeg synes stadig, at den er vigtig at dele. Og så er det jo så også værd at nævne, at vores nemme historik trods alt stadig indeholder en mistet graviditet. Som så uhyrligt mange bare har oplevet. 

Inden jeg i denne omgang fik en positiv graviditetstest, nåede jeg at tage 3 negative. Jeg begyndte også at tage dem alt for tidligt, fordi jeg ikke kunne vente og så var de jo naturligvis ikke positive. Og selvom jeg kunne mærke med det samme i min krop, at jeg var gravid, så blev jeg så usikker, fordi testen var negativ og jeg turde ikke få mine forhåbninger op, fordi jeg frygtede skuffelsen. Og jeg havde det rigtig skidt. Den følelse var naturligvis ingenting i forhold til, hvis man virkelig kæmper for det, men de negative tests var ikke sjove og jeg føler virkelig med alle, der tager negative tests eller på anden måde får udskudt drømmen lidt. 

Har du læst mit gamle indlæg om, hvad jeg håber, at folk æk’ vil sige til mig under denne graviditet!

3 kommentarer til “Vores vej til at få mig gjort gravid”

 1. Jeg er lige nødt til at sige noget! Selvfølgelig skal du da dele din ‘nemme’ historie! Det er jo jeres historie! Det er selvfølgelig fint at du forsøger at være hensynsfuld, men hele indlægget er nærmest en lang undskyldning for at i har haft forholdsvis nemt ved at lave børn. Sådan er det jo altså heldigvis stadig for rigtig mange par.
  Så selvom jeg selvfølgelig har stor respekt for de par som kæmper, så husk at man godt bare må glæde sig

  Svar
  • Jeg glæder mig virkelig også – men ja, jeg vil gå meget langt for at undgå at gøre nogen kede af det på grund af netop dette emne. Det er et valg, som jeg har taget for ikke at vågne om natten og være nervøs for, at nogen sidder og græder på grund af mig.

   Svar
 2. Hvor er det fedt at læse, og kan mærke glæden skinne igennem 🙂
  Har tidligere troet om mig selv, at jeg ville være suuuuper nem at bolle tyk – men nej, skulle mere en bare cykle på den herre cykel – for ikke at sige knokle! Første barn, tog 12 mdr at lave – var dengang kun omkring de 30. Og her nu, 10 år efter den første – der tog det 14 mdr – det er altså seriøst meget bolleri, skal jeg lige sige.
  Jeg nåede at blive godt frustreret her anden gang, nåede at føle mig som en syg gammel liggehøne, og var tæt på at stige af cyklen, men så var den der 😉
  Så fedt at det i denne skøre verden og tid, stadig kan klares med et veltilrettet knald 😀

  Svar

Skriv en kommentar